Jihlava a kámen mudrců

Jihlava a kámen mudrců
https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/327294/jihlava-a-kamen-mudrcu-toE-327294.jpg 4 7 7

Autor zde po letech pátrání a sbírání informací předává ucelený pohled na skrytou (utajovanou) historii Jihlavy a její posvátnou geometrii, se kterou lidé v minulosti pracovali a díky které byla Jihlava významnější než Praha či jiná města, což v knize podkládá mnoha důkazy. Jde o unikátní knihu, která stojí za přečtení.

Přidat komentář

lucie.8
25.03.2019 4 z 5

Na jednu stranu je v knize spousta zajímavých informací, které člověk jinde nezjistí. Určitě vás donutí přemýšlet nad souvislostmi, protože všechno nemůže být jen náhoda. Na druhou stranu mi poměrně vadilo, že autor předkládá věci, které jsou diskutabilní, jako by to byla fakta, protože se mu to hodí.

JiříH.
03.02.2017 5 z 5

Velice podnětné čtení, doporučuji všem. I když ve všem s autorem nesouhlasím, kniha je nacpaná informacemi, které se nemůžete nikde dozvědět ani nad nimi mávnout rukou. Myslím, že autor přepsal historii města, možná i budoucnost, tedy pokud se tím budou chtít odpovědná místa zabývat.

Pro mne zásadní dílo. Gratuluji a děkuji.


LenysekC
07.01.2017 4 z 5

Tak tohle bylo vážně něco! Něco, co rozdělí Jihlaváky na dva nesmiřitelné tábory, a respekt autorovi, že to vydal. Ať už je to ve finále s kamenem jakkoli, a ať je ten kámen cokoli.
Nejdřív jsem si říkala, že autor vidí to, co chce tam, kde chce. Ale i když některé jsou na mě až moc vymodlené, postupem přečtených stran těch náhod začalo být vážně nějak moc. A já na náhody nevěřím. A další věc je, že jsou prostě v Jihlavě místa, která mě vždycky přitahovala, a já nevím proč. Třeba jakubský kostel a ten nádherný strom u něj.
Body srážím za neučesanou úpravu. Jakoby po letech shromažďování dat najednou hořel termín a na pořádnou korekturu textu už nezbyl čas. Některá písmenka v jednotlivých slovech jsou vyznačena tučně, jindy je půl slova kurzivou, někdy je kurzivou napsán bez zvláštního důvodu celý odstavec (i když to není citace). A trochu pokulhává stylistika. Jsem asi puntičkářka, ale tohle mi pilo krev. Leda, že by to byl zašifrovaný tajný vzkaz!
Kniha možná opravdu přiměje lidi vylézt od monitorů a projít se svým městem s větší pozorností. I kdyby jen za účelem všechny ty náhody vyvrátit. A třeba díky tomu ten šutr fakt najdou!

Autorovy další knížky

Tomáš Golský
česká, 1982
2016  83%Jihlava a kámen mudrců
2014  %Příručka pro provoz a použití LOV IVECO