Jiná Gabriela Koukalová

Jiná Gabriela Koukalová
https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/374758/bmid_jina-gabriela-koukalova-mMU-374758.jpg 3 778 778

Zažila slávu, úspěchy, medaile. Ale taky spoustu okamžiků, o kterých dosud nikomu neřekla. O některých proto, že se bála, o dalších proto, že se styděla. Teď je Gabriela Koukalová poprvé odhaluje ve své biografii. Vychází sportovní i osobní zpověď nejlepší biatlonistky naší historie. Mistryně světa, olympijské medailistky, vítězky Světového poháru. Kniha je psaná autenticky v první osobě a odhaluje zákulisí tréninkové dřiny, nejdůležitějších závodů i mysli vrcholové sportovkyně v těch nejvypjatějších momentech. Gabriela jde ve svých pocitech na dřeň. Popisuje nejen velké výhry, ale i to, co se skrývá za nimi. Třeba desítky probrečených nocí, spory s rodiči a trenéry, ne vždy ideální atmosféra v týmu nebo těžká nemoc, kterou před světem dlouho tajila… Součástí knihy jsou i dosud nezveřejněné fotografie.... celý text

Venny345
15.04.2018 3 z 5

Knihu jsem přečetla jedním dechem, moc ráda sleduji biatlon a ještě radši mám všechny biatlonisty a biatlonistky.
Ale Gabča... to je prostě kapitola sama o sobě. Vždycky jsem jí moc fandila a též si moc přeji její návrat.
Co se týče životního příběhu, četla jsem to málem s otevřenou pusou...
To, čím si musela Gabi projít je obdivuhodné. Ale! Často mi prislo, ze některé kritiky byly přehnané. A pamtujme, nic není tak horké, jak se uvaří. Ani v biatlonu ne.

Na druhou stranu casto od sportovců bereme jejich vítězství jako samozřejmost, ale nikdy si neuvědomujeme, jakou má obrovskou cenu. A Gabča pro mě stále zůstává velkou hvězdou.

No, myslela jsem si, že toho o Gabi vím hodně, ale to jsem se těžce zmýlila.

natuska11
15.04.2018 5 z 5

Neskutečně silný životní příběh o člověku , o němž si lidé mysleli , že ho dobře znají
. Já Gábinu neskutečně obdivujiza všechno , xo během své kariéry dokázala . Je to královna českého biatlonu a zůstane jí navždy .

1amu
15.04.2018 ztráta času

Hned na začátku uvádím, že hluboce smekám před tím vším, čeho Gabriela Koukalová v biatlonu dosáhla - na naše poměry famózní !
Ale :
Tento příběh má své pozadí. Manžel GK pan Petr Koukal je marketingový génius. Na rozdíl od mnoha jiných obdivovatelů krásné ženy, ihned vytušil onen obrovský marketingový potenciál, který v sobě GK má a začal se činit.
Odbočím k roku 2016, kdy proběhl v pražském Luxoru křest knihy Martina Moravce: Petr Koukal: JSEM ! Křtila již GK. Kniha je záslužná v tom, že upozorňuje mnoho ohrožených mladých mužů na děsivé nebezpečí rakoviny varlat. Ano to vše, bohudík úspěšně, Petr Koukal prodělal a byl vyléčen. A založil i Nadační fond Petra Koukala. Pokud slouží dobru věci, mohu jen tleskat - jenže ?
Je zde jeho manželka, tehdy v roce 2016 předpokládaná držitelka medailí z blížících se OH v Jižní Koreji (2018). Vyhlášena nejlepší sportovkyní ČR, královnou biatlonu atd. A začaly se dít věci !
Od poloviny roku 2017 celý národ řešil co vše udělat, aby GK přivezla z OH ony očekávané metály. Skončilo to u dolních končetin a ne a ne se to zlepšit. Jiná negativa národ neznal a tedy nemohl pomáhat .
A ejhle v dubnu 2018 se mu dostává opět přesně vypočítaných a dávkovaných informací a nejen bulvární novináři chrochtají blahem, mohou národ krmit vším okolo GK. V prodeji kniha ! Již nejde o lýtka, jsou tam nasazeny těžké kalibry - anorexie, bulimie, démonizování hlavní soupeřky v reprezentaci, totéž jejího juniorského trenéra. Jsou opravdu tací ? Pokud ano, je to zlé, proč s tím biatlonový svaz dlouhá léta nic nedělal ? Pokud ne, je to ještě horší, jde o pomluvu a ta sebou nese vždy následky.
V knize GK líčí národu svou defloraci ve věku 14-ti let, způsobem super červených Harlekýnů : " byl o mnoho starší, zkušený a líbilo se mi to a hned druhý den jsem vyhrála další závod !" A následuje podrobný popis jejího přejídání, který vede dokonce ke spolknutí lžičky. Považte !
A pan manžel (zřejmě) dál tlačil autora: jen houšť a větší kapky ! Tohle bude národ konzumovat (míněno kupovat knihu Jiná GK).
Knihu je možno koupit též v "dvoubalíčku" tedy včetně memoárů pana manžela. Zájemcům se dokonce GK i podepíše. A chcete-li k tomu hrníčky s... připlaťte si - ihned vyexpedujeme.
Podotýkám, že to vydalo Nakladatelství Ing.Petr Koukal, což je pan tchán. Budiž. Vydal též knihu i synovi, a to chápu.
Leč nelíbí se mi onen zvolený způsob prezentace této knihy ! To by nedokázal ani Stephen King ! Myslím tím cirkus okolo GK . Kdysi příjemná a milá GK se snížila k tomu, že svým způsobem "dala na frak" Českému biatlonovému svazu, který z okrajového sportu u nás, udělal onoho "tygra" a nyní si pouze olizuje utržené rány. Slušný člověk a architekt zázraku pan Ondřej Rybář odchází a já se nedivím. Ohromný manažér a šéf českého biatlonu a neoceněný bojovník proti dopingu v tomto sportu pan Hamza "byl namazán na chleba" pana Koukala... Metály z Koreje nemohla přivézt, ale dala národu onu tak probíranou knihu ! Ta mohla být napsána i jinak. Bohužel to se nestalo. GK měla image princezny sportu a teď je to pryč.
Kdysi pravil Jan Werich jednu ze svých moudrostí : Nemysli ! Když myslíš, tak nemluv. Když mluvíš, tak nepiš. Když píšeš, tak nepodepiš. Když podepíšeš, tak se nediv .