Jiná Gabriela Koukalová přehled

Jiná Gabriela Koukalová https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/374758/bmid_jina-gabriela-koukalova-mMU-374758.jpg 3 756 756

Zažila slávu, úspěchy, medaile. Ale taky spoustu okamžiků, o kterých dosud nikomu neřekla. O některých proto, že se bála, o dalších proto, že se styděla. Teď je Gabriela Koukalová poprvé odhaluje ve své biografii. Vychází sportovní i osobní zpověď nejlepší biatlonistky naší historie. Mistryně světa, olympijské medailistky, vítězky Světového poháru. Kniha je psaná autenticky v první osobě a odhaluje zákulisí tréninkové dřiny, nejdůležitějších závodů i mysli vrcholové sportovkyně v těch nejvypjatějších momentech. Gabriela jde ve svých pocitech na dřeň. Popisuje nejen velké výhry, ale i to, co se skrývá za nimi. Třeba desítky probrečených nocí, spory s rodiči a trenéry, ne vždy ideální atmosféra v týmu nebo těžká nemoc, kterou před světem dlouho tajila… Součástí knihy jsou i dosud nezveřejněné fotografie.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jiná Gabriela Koukalová. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (220)

Monačte
23.04.2024

Martin Moravec umí! Spolu s "Gábinou" napsali knihu, která ukazuje vrcholový sport zevnitř. Někdo by možná řekl "odvrácenou stranu sportu," ale ono to není jen o špatných vztazích a poruše příjmu potravy (jak by se z bulváru dalo předpokládat), ale také o pocitech a emocích při důležitých závodech i při přípravě. Když knihu čtete s odstupem doby, je daleko děsivější výpovědí, než když vyšla. Téměř polovina zmínek o manželovi mi přijde jako volání o pomoc a popis toxického vztahu - což je opravdu s podivem, protože kniha vyšla v "nakladatelství" Petr Koukal (takže můžeme jen polemizovat, zda to před korekturou nebylo ještě výraznější). Životopisné knihy tradičně nehodnotím hvězdičkami, protože si myslím, že je těžké se odosobnit od zobrazované osoby a mých sympatií nebo antipatií k ní.

jeany23
19.04.2024 4 z 5

Od knihy jsem toho příliš nečekala, o to víc mě překvapilo, jak mě chytla. Gábina je vážně číslo, její mladické eskapády jsou ale jen slabý odvar toho, co přijde pak. (Zajímavé je hlavně zpětně porovnat její vztah s Petrem Koukalem s tím, jak jejich manželství nakonec dopadlo.) Nešetří tu svého bývalého trenéra, kolegyně závodnice (jednu obzvláště), dopujicí Rusy...a tím si pod sebou řeže větev. Překvapuje mě množství negativních komentářů, Gábinina prostořeká upřímnost je očividně spoustě lidí proti srsti a z jejich pohledu si toho dovolila příliš, ale mně se naopak líbí, že člověk vidí, jak to v takovém prostředí chodí. Pár mušek by se našlo, ale celkově to bylo fajn čtení.


Mandlevest
11.04.2024 4 z 5

Půjčeno náhodně v knihovně, prostě jsem neodolala :-). Nevím, jak bych knihu hodnotila před lety, kdy se před ní skoro nedalo utéct, různé citace na různých stránkách, nejen v těch bulvárních. Nyní, po pár letech, kdy známe jak to ve sportovním i osobním životě Gábiny dopadlo, budou zřejmě dojmy jiné. Vůbec mi nevadila forma jakési zpovědi, navíc hodně upřímné, kterou literárně pomohl zpracovat Martin Moravec, ani mi nevadil obsah, ve kterém si autorka nebrala moc servítky. Líbila se mi i jistá sebereflexe, kdy, s odstupem času, hodnotila své chování a uznala, že to s ní její okolí nemělo vždy lehké. Bála jsem se adorace jejího, v té době, manžela Petra Koukala, ale zbytečně, těch pochyb o správnosti jejího rozhodnutí tam bylo víc než dost. Vůbec si nedovolím hodnotit její život a životní či sportovní rozhodnutí, která udělala. Však znáte to o těch botách, ve kterých by se měl projít každý, kdo chce radit či kritizovat život jiného. Ano, Gábina je určitě složitá osobnost, ale i to zřejmě patří k mimořádnému talentu, kterým byla obdarovaná. Je to ona, kdo mě naučil milovat biatlon, fandit jak divá a radovat se z každého jejího úspěchu. A že jich bylo! Děkuji za tyto zážitky, Gábino, a přeji vše dobré.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

2018 - Český bestseller (Biografie)


Kniha Jiná Gabriela Koukalová v seznamech

v Právě čtených9x
v Přečtených1 074x
ve Čtenářské výzvě300x
v Doporučených27x
v Knihotéce212x
v Chystám se číst159x
v Chci si koupit34x
v dalších seznamech5x