Jiný svět
Nariana Noverová
Orona del´Mallcawian je upíří aristokratka, ale také tvrdý a krvelačný válečník. Jako jedna z nejstarších upírů si žije svým životem, dokud se nezamiluje do krále lykanů. Jejich láska je od začátku odsouzena k zániku, a když nastane nevyhnutelné, Orona se stáhne do ústraní. Vzdá se všeho, čím byla, a hlavně sebe sama. Jediný, kdo ji drží nad vodou, je její bratr. Když se po staletích vrací, aby se opět začlenila do společnosti, zasáhne smrt a přijde o bratra. Tentokrát však Orona baží po pomstě a krvavě se mstí. Rázem se v ní probouzí vše temné, co před staletími pohřbila. Chce dokázat světu sílu a moc upírů. Lidé porušili smlouvu a překročili veškeré meze. Také se znovu setkává s bratrem svého milovaného, kterému není lhostejná. Spojí síly a bok po boku bojují proti společnému nepříteli, který, jak se ukáže, není jen jeden. Jakmile je však vítězství na dosah, připomene se minulost a otáčí kola osudu.... celý text
Nekolikrat jsem knizku odlozila a presla k jine. Proste na tenhle zanr nebyla nalada. Zacatek byl pro me trosku zmateny, ale postupne jsem se zacala chytat. Musim teda rict, ze resit nejaky problem 400let je fakt zahul, ale kdyz si to clovek vezme na cas upiru a lykanu tak i tohle nakonec zchroustne.
Nekde by to mozna chtelo ubrat, nekde pridat na deji, ale ve finale jsem byla velmi mile prekvapena.
Do příběhu jsem se nejdříve nemohla začíst a knihu chtěla odložit. Začátek mě neoslovil, na můj vkus byl příliš zdlouhavý. Jelikož nemám ráda nedočtené knihy, tak jsem ve čtení pokračovala a ve výsledku byla překvapena. Děj posléze nabral spád, dočkáme se i několika zvratů. S napětím jsem očekávala, jak dopadne závěrečné vyústění vč. osudů všech postav. Plus * za českou autorku.
UPÍRKA A LYCAN.
LÁSKA MEZI NEPŘÁTELI!
Mezi lidmi, upíry a lycany byla před staletími uzavřena mírová dohoda. Dohlížet na ní má rada, jež sestává ze šesti členů, dva za každé společenství.
Lidé už však zapomněli s kým mají tu čest a s nějakou dohodou si moc hlavu nelámou.
Nejsou však jediní....
Domien je vůdce upírů a jeho sestra Orona je nejmocnější upírka.
Někdo jim jde po krku, někdo je zrádce!
Oba je čeká několik zvratů.
Láska, zrada, nové spojenectví...
Oblíbila jsem si také Domienova přítele Omira :-) a Domienovu ženu Elenu.
Do hry vstupuje také král Lycanů !
Zamiluje se do Orony a to by mohlo znamenat problémy mezi jejich rody.
Může přežít láska mezi upírkou a lycanem?
MOŽNÁ...
Knihu jsem objevila v recenzích přátel z DK a jsem za to ráda :-).
Mám ráda upíří fantasy a tahle se moc povedla :-).
NAVÍC JE OD ČESKÉ AUTORKY :-).
Není to žádný rozsáhlý epický příběh, ale mě si získal :-).
Ze začátku jsem měla menší problém vyznat se v postavách a začátek byl na mě trošku zdlouhavý, ale pak se člověk zorientoval, začetl a knížku téměř nepustil z ruky. Krásný příběh, těším se, až se pustím do Dědice trůnu. :-)
Ze začátku mi trvalo se začíst, ale pak to byla jízda a jedna stránka střídala druhou. Za mě doporučuji přečíst. Už se těším až vyjde další díl
K Vánocům jsem dostala prvotinu mladé začínající spisovatelky. Kniha se mi velice líbila, má děj, napětí, spád i červenou knihovnu. Autorka má velkou fantazii i smysl pro detail. Kdo má rád relax a sci-fi si přijde na své. Druhý díl, “Dědic trůnu, který ještě bohužel není v nabídce, je ještě lepší a čtivější. Jelikož z prvního dílu již je vědět kdo je kdo, má to ještě větší napětí a spád. Knihy vřele doporučuji.
Tato kniha mě mile překvapila. Nejen krásným obalem, ale i strhujícím dějem, který má šmrnc, dokáže připoutat a drží v napětí do poslední chvíle. Přiznám se, že písmenka jsem doslova hltala. Už se moc těším na druhý díl. DOPORUČUJI.
Nedavno jsem objevila tuhle prvotinu mlade zacinajici spisovatelky. Zanr fantasy jsem v rukou drzela po prve a byla velice mile prekvapena. Trosku mi na zacatku trvalo se zacist,ale pak to dostalo spad a ja opravdu chtela vedet,jak to vsechno dopadne. Knihu jsem precetla na jeden zatah a uz se tesim na druhy dil...a ten hezky obal uz je jen tresnicka na dortu.
Takze,kdo ma rad fantasy nebo chce udelat jen nejakou zmenu,jako ja...urcite doporucuji.
Kniha se mi velice líbila, ze začátku to ubývalo sice hrozně pomalu, ale to se po pár stránkách změnilo :) Z knihy jsem nadšená, určitě koupím i druhý díl, jakmile vyjde :)
Knížka mě velmi zaujala již krásným obalem.
I když se říká, že bych neměl soudit knihu podle obalu, tak většina z nás to tak či tak dělá.
Po prvních kapitolách, jsem si již v hlavě vyobrazil určité postavy.
Kniha je krásně popíše a v ději půvabně a polehoučku představí.
A i když nemusím přímo příběh, který se motá kolem upírů, tak tento mě nadchl.
S jemně pomalým rozjezdem, jel pak děj přímo z kopce a já jen hltal plnými doušky do posledních stránek a zůstal nadšen.
Již se těším na další pokračování.
Vůbec netuším, jak mám knihu hodnotit.
Nezaujala mne. Do čtení jsem se musela nutit a dokonce jsem byla odhodlaná knihu odložit nedočtenou, ale nakonec jsem to zvládla.
Postava Orony mne nebavila a její bratr mne také nezaujal. Pro mne to byla průměrná četba, která nenadchla, ale ani neurazila.
upíři pro ženy erotika romance
Kniha původně koupena pro dceru, začala jsem číst jen tak z nudy na zastávce. Dcera knihu nedostala, možná za pár let. :D Já jsem si pěkně početla, zasmála jsem se a všeobecně se mi to líbilo. Ale přiznávám, že jak se člověk začte, letí to pěkně.