Jitřenka
Vlasta Javořická
Milostný román s originální zápletkou a překvapivým rozuzlením. Příběh opuštěné dívky, bez rodičů a příbuzných, vyrůstající za první republiky v internátě. Jeden z nejčtivějších románů Vlasty Javořické.
Pěkný příběh o Gertrudě alias Gáje Sobolové.Kniha se mi líbila,kolikrát i slzička do oka vlétla.Občas prostě stačí,když to hezky skončí.70%.
Autorka by letos slavila kulaté narozeniny, tak se mi hodila do čtenářské výzvy. A vůbec nelituji. Trochu pomalejší a opravdu smutný začátek postupně gradoval až ke světlejší budoucnosti. Ačkoli hlavní tajemství bylo průhledné a velmi brzy jasné, nevadilo mi to. A říkat někomu Jitřenka, to je vážně moc hezké.
Dnes jsem dočetla. Nádherná knížka. Není to první knížka od Vlasty Javořické, co jsem četla, ani poslední, neboť je to moje oblíbená autorka. Líbí se mi všechny její knížky. A tato opravdu moc a moc. Moc krásná. Je i smutná, ale i romantická, je o lásce, ale nejen o ní... Určitě souhlasím s tím, jak je psáno v anotaci, že je to jeden z nejčtivějších románů Vlasty Javořické. Moc krásně se četla.
2009 | Granáty |
1998 | Námluvy |
2006 | Můj život 1. a 2. díl |
2005 | Bez lásky |
2001 | Na Veveřím gruntě |
Moc hezký příběh! Ani mi nevadilo, že jsem brzy uhádla zápletku. Škoda, že jsem se k autorčiným knížkám nedostala v době dospívání...