Smrtelná žatva
Leonard S. Goldberg
Joanna Blalocková série
Thriller z lékařského prostředí. Mladá, inteligentní a odhodlaná soudní patoložka a rázný vyšetřovatel na stopě obchodu s lidskými orgány. Okolo vyšetřovaní jedné staré a jedné nové vraždy se odkrývá dobře organizovaná síť obchodu s transplantáty propojená s vraždami pro orgány. Etické problémy spojené s možnostmi moderní transplantační chiurgie fungují jako pozadí vzrušujícímu thilleru, v němž nic nechybí: Nemocnice, v níž se vraždí, dramatické úniky, šokující odhalení a cyničtí lékaři proti lékařce snažící se jednak vyléčit svou těžce nemocnou sestru a jednak dopátrat se pravdy v podezřelých souvislostech okolo transplantací. Soudní patoložka Joanna Blalocková musí s profesionální rozvahou čelit skutečnosti, že její sestru Kate přivezli do losangeleské nemocnice Memorial v kómatu. Kate a její kolegové z archeologického výzkumu v Jižní Americe se nakazili nebezpečným virem a jeden po druhém umírají. Joanna bezmocně přihlíží, jak se sestřin stav stále zhoršuje, a když Kate nakonec začínají selhávat játra, je jedinou nadějí transplantace. Seznam čekatelů je ale dlouhý a najít vhodného dárce v tak krátké době je téměř nemožné. Joanna se v zoufalství obrátí na legální ziskovou společnost, která má velmi dobrou pověst a ve vyhledávání transplantátů je téměř vždy úspěšná. Z počátku není Joanně nijak podezřelé, že organizace je až příliš dobrá, příliš úspěšná a dokáže poskytnout vhodný transplantát v neuvěřitelně krátkém čase, postupně se však dostává přímo ke "zdroji" orgánů — a tím se stává někomu nepohodlnou.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 1998 , Ikar (ČR)Originální název:
Deadly Harvest, 1997
Další díl doktorky Joanny , tentokrát se ji to osobně dotýká, jelikož jde o život její sestry. Svým vyšetřováním se dostane opět do úzkých a bude muset čelit celé organizaci, která dokáže zajistit jakýkoliv orgán na transplantaci.
Dobrá kniha,napínavá až do konce ,hezky se čte. Jako všechny knihy od tohoto autora rozhodně nezklame. Koho zajímají knihy lékařského prostředí Leonard S. Goldberg je dobrá volba.
Lékařské thrillery mám velmi ráda,takže i od tohoto autora jsem již něco četla,zatím mě nikdy nesklamaly.Mají rychlý spád,jsou napínavé a nejde se od ních odtrhnout. Ani Tato mě nesklamala,černý trh z lidskými orgány,mladá lékařka bojuje o život své sestry,která byla napadena v džungli neznámým virem a klinika,která pod neviným názvem,která ukrývá děsivé tajemství...to vše najdete v této knize.
Los Angeles vyšetřovatel patolog viry a bakterie
1996 | Vražedný lék |
2018 | Dcera Sherlocka Holmese |
2008 | Smrtící praxe |
2005 | Virus |
1996 | Vražedná léčba |
Pan Goldberg je opravdu mistrný autor thrillerů z lékařského prostředí... Děj musí být pro někoho, kdo není dotčený nemocničním prostředí jako neuvěřitelně sci-fi .. Ale.. příběh je šíleně a přesto perfektně zamotaný a po malých kouscích se odhalují strašné věci. Je to hodně čtivé a jen těžko se to odkládá. Všeho je tam tak akorát, nic nechybí a nic nepřebývá. No a Joanna s Jakem jsou prostě láska:)