Líbej mě, když spím
Linda S. Howington
John Medina série
< 3. díl
Lily Mansfieldová je agentkou CIA a má za úkol pronásledovat mocné a úplatné, na které nedosáhne zákon. Obětí jednoho z nich se ale stane i její rodina. Lily, hnaná touhou po pomstě, zatahuje do své odplaty i agenta Lucase Swaina, s nímž se důvěrně sblíží...
Literatura světová Detektivky, krimi Pro ženy
Vydáno: 2006 , AlpressOriginální název:
Kiss Me While I Sleep, 2004
(SPOILER) Zajímavé téma ohledně mutace viru, konkrétně ptačí chřipky v kombinaci se smluvními agenty CIA. U prvního dílu jsem si byla jistá pachatelem, resp. proč se snaží získat deník a zde mi to došlo také relativně brzy, a to po rozhovoru Lily s paní Bonnetovou, kdo byl strůjcem a objednavatelem Tiny s Averillem. Celkem mě překvapila jistá shoda mezi díly. Každopádně opět příjemné čtení, kde mě závěr až tak nepřekvapil, až na totožnost Rogerse.
Zase všemocný a 'spravedlivý' Velký bratr. Ale knížka se mi četla dobře. Příběh byl napínavý a v současném světě, kde jsou peníze vždy až na prvním místě i uvěřitelný. Oběma hrdinům jsem fandila. Jen jsem jim vždy nevěřila jejich chladnokrevnost a zodpovědnost, párkrát je autorka nechala chovat se naivně, nezkušeně.
SPOILER: A za závěr, který byl přeslazený, bez jakéhokoli vzájemného vysvětlování, dotčenosti, nebo i omluvy, dávám jednu hvězdu dolů. Nepochopila jsem ani odhalení skauta zabijáků Rogerse. V knize je popisovaný jako záporná postava, která přemlouvá náctileté ke kariéře agentů... a v závěru je z něj kladný hrdina.
(SPOILER) Třetí díl této série nebyl špatný, ale už to bylo hodně natahované. Nicméně zápletka celého příběhu byla nadčasová, viz epidemie "chřipky" a její vakcíny, to se v této době čte až s podivem.
SPOILER
Tato kniha trochu ukazuje práci tajných agentů - pokud je tomu tak doopravdy, trochu nás seznámí s tím, jak se dělají velké peníze, řekla bych, že docela uvěřitelně, a samozřejmě, potkají se tady dva lidé, dvě silné osobnosti... a je z toho láska. Napínavé záležitosti se jako zázrakem víceméně vyřeší (takový malý oslí můstek, ale nevadí), a konec je opět šťastný. A to mě vždycky potěší :-)
Ten sialenec si ma ziskal. Bol to hrdina podla mojho gusta. Stale je tu nieco co mi chyba v jej knihach. Nemozem sa toho pocitu zbavit. Hlavna hrdinka mi k srdcu neprirastla. A navyse som mala problem s vyssim vekom. Napriek tomu jedna z dobrych knih.
Celá kniha mě hodně bavila, místy to bylo hodně překvapující a až do posledních pár stran jsem chtěla dát plný počet hvězd, ale to, co se dělo na konci bylo poněkud přes čáru...
Podle mě to byl nejslabší díl, ale pořád to mělo něco do sebe. Začátek mě hodně bavil, ale začalo to mít sestupnou tendenci, Ten konec jsem ani moc nevnímala a ta závěrečná scéna byla podle mě už přes čáru.
Ale i přesto se kniha výborně četla. Hodně napětí a hodně romantiky, to jsou rysy Lindy Howard, a to je to, co mám moc ráda. Těším se na další příběhy
Jako vždy, pěkná kníha od autorky. Informace vedoucí k objasnění motivů a zamýšlených činů jsou dávkovány, byť víme, kdo jsou postavy romantické linky a že to skončí dobře. I tak tam byly hezké drobné zápletky a rozuzlení.
3,75
I když byla napínavá a velmi čtivá, přesto je nejslabší z trilogie o agentech CIA, dvojka se mě líbila nejvíc. Tady už mi připadalo dost věcí přehnaných a ani hlavní postavy mě moc nezaujaly, místy mě připomínaly dvojici z Ani peklo ani ráj.
Hrdinke románu som držala palce pre jej schopnosti no erotických scén bolo na mňa a v krimi románe trochu priveľa. Nestačí napätie a romantika, treba ju dosť opepriť aby sa čítala?
Inak menej uveriteľné, ak uvažujem o detailoch
Je pravda, že z této série to u mne vyhrál druhý díl, ale i tento není špatný. Trochu pomalý začátek, ale jakmile je za Lily vyslán Lucas, děj nabere rychlý spád. I tady je popsán život agentů a druhá stránka jejich "dobrodružství", žádná rodina, žádné zázemí a stálý domov, strach projevit své city.
Ústředním motivem je pomsta, velice rychle zařadíte hlavní hrdiny, ale přesto se to čte hezky. Byla to vydařená série.
Špionážní detektivka ,napínává ,proložená romantickým vztahem Lily a Lucase, se mi hodně líbila. Výborně se četla. Knihu doporučuji.
Autorka patří už dlouho mezi mé velké oblíbence a je to vždy skvělé čtení. I třetí kniha série se dobře četla a měla velmi sympatickou ústřední dvojici, ale taky dost překombinovaný a ne zcela uvěřitelný děj. Na oddych výborná, ale první dva díly série byly výrazně lepší.
Autorka umí pěkně spojit romantiku s detektivkou... příběh pěkný, ale trochu je patrná sestupná tendence, první a druhý díl byl lepší...
2008 | Dokonalý muž |
2009 | Nebezpečně blízko |
1999 | Síla lásky |
2006 | Všichni muži královny |
1999 | Stíny minulosti |
Parádní kniha plná napětí od začátku do konce a nechybí ani romantika. Líbilo se mi to. Jen bych ten konec uvítala delší, ale co už. I tak to za to stálo. Vřele doporučuji.