Josée, tygr a rybičky

Josée, tygr a rybičky
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/546067/bmid_josee-tygr-a-rybicky.jpg 4 22 22

Kumiko a Cuneo oba milují moře, ale tady veškerá podobnost končí. Zatímco ona je samotářská a nepřístupná dívka upoutaná na vozík, on je veselý a oblíbený kluk, který se ve volném čase věnuje potápění a chystá se na vysněnou cestu do Mexika. Náhoda je však svede dohromady, a přestože se zprvu neshodnou, jejich společná láska k moři jim pomůže nalézt vzájemné pochopení – a možná i něco víc...... celý text

Frantralala
12.01.2025 5 z 5

Hodně hezké čtení! Slza ukápla.

knihyKeMne
29.12.2024 2 z 5

OK nebudu cílovka :-)) Kniha se ke mně dostala jako dárek k vánocům. Anime kresby mám vcelku ráda a mým oblíbeným filmem je Howlův zámek, no tohle mi moc nesedlo. Příběh asi čtivý, dává smysl, po přečtení dává smysl i ten název. Ale co mi nedávalo smysl, byly některé kresby. Prostě jsem nepoznala co na nich je, a doprovázející citoslovce byly místy taky zvláštní. No a to bylo vlastně docela často, takže požitek z čtení to pro mě zrovna nebyl...

Áňa 998
22.12.2024 5 z 5

Mám dojem, že na tuhle mangu mě přemluvila Alex. A protože má hodně často pravdu, nechala jsem se přemluvit a dala se do ní. Josée má jednu obrovskou výhodu - je to jediný díl, takže žádné čekání a dosbírávání. A na to já slyším! a taky na názvy, pod kterými si neumím moc extra představit. Jsem prostě zvědavá.
Josée, tygr a rybičky je rozsáhlejší manga, má malinko přes čtyři sta stran. Ale víte co? Mohla by mít dvojnásobek a bylo by to málo. Už po několika málo stranách mi totiž došlo, že to je jedna z knih, na které z letošního roku budu extra ráda vzpomínat.
Máme tu dvě hlavní postavy. Cuneo je mladík, který miluje moře, má své cíle a tvrdě pracuje na tom, aby jich dosáhl. Zároveň je to postava, které by se měla přikreslit svatozář. Je laskavý, trpělivý. A pak je tu Kumiko, která je upoutaná na vozíček. Žije s babičkou, ale je rozmazlená a místy mi přišla až zlá. Jedno setkání a tihle dva už na sebe jen tak nezapomenou. Oba spojuje láska k moři a dělají jeden druhého lepším.
Příběh je citlivý a to podtrhuje i nádherná kresba. Jemná, propracovaná. Krásně vystihuje emoce postav, ale i okolí. A moře? to je zpracováno neskutečně! Ještě jsem zjistila, že byla manga zfilmovaná v roce 2020 a mám v plánu na to kouknout.
Co říci závěrem? Vývoj postav, jejich harmonie a samotný příběh provázaný s mořem mě dostal. Byla jsem jak na emocionální horské dráze a ke konci už se jen usmívala, šťastná za takové zakončení. Nádherná manga, za mě jedna z nejlepších knih tohohle roku!

Lovehorses365
24.11.2024 5 z 5

Miloučké...

lzap
10.11.2024 5 z 5

(SPOILER) Cuneo, student s velkými plány si chce přivydělat a stane se dočasně asistentem dívky jménem Kumiko upoutané na invalidní vozík. Kumiko nevěří lidem, je uzavřená do sebe a o pomoc vlastně nestojí, ale společný zájem o mořský život vykřese jiskru naděje na přátelství, a možná i něco víc...

Romance jak vystřižená podle šablony přesto zaujme drobnými zvraty, pěknou kresbou a ukončeným příběhem. Nemusíte sbírat padesát svazků abyste se dočkali nějakého rozuzlení - tohle sfouknete za večer a knížku budete zavírat s úsměvem na tváři.

Zfilmováno (anime) 2020, Bones + Kadokawa/Shochiku, hudba Evan Call.

Autorovy knížky

Nao Emoto