Dům na samotě
Michaela Klevisová
Josef Bergman série
Výtvarnice Nela po rozchodu s přítelem zůstala sama ve starém mlýně, který původně s partnerem chtěli zrekonstruovat. V téže době bylo v nedalekém lese nalezeno tělo mladé dívky, ucházející se o práci v místních dostihových stájích. Při vyšetřování vyjde najevo, že oběť byla naposledy spatřena s bývalým Neliným přítelem. Dvě podobně provedené vraždy se nedávno staly v Praze, a tak není divu, že dosud poklidnou středočeskou vesnicí začne obcházet strach. Přesunul se sem z hlavního města sériový vrah?... celý text
Příjemná detektivka, kdy se autorka velmi snaží o psychologické vykreslení jednotlivých postav, které je však v některých momentech až přílišné a nadbytečné. Je tam ale i napětí, tedy základní požadavek na detektivku je splněn. Určitě stojí za přečtení.
Česká P. D. James. Jen to řešení - je to stylem ukázat prstem na někoho z postav a říct, že je vrahem. To je porušení pravidel, vrah má mít významné místo v ději
Kniha mě chytla hned od začátku.Dobře se četla a od začátku byla napínavá a nutila číst dál a dál. Ale Julie Lescautová ze mě zřejmě nebude,protože jsem tipovala na vraha všechny možné,jen né toho pravého.
Opět moc pěkná kniha,čtivá a napínavá. Vraha jsem nedokázala odhalit,jen mi také vadilo nedotažení osudu ztraceného syna,je to vhledem k motivu vraha celkem důležitý a celou knihou prolínající příběh. Jinak to ale nemá chybu a těším se na další knihu!!!
Určitě nejlepší kniha této autorky. Kombinuje v sobě spoustu prvků a vykreslenost osob. Starý mlýn, jezdeckou stáj, hospodu u Lenina . . . apod. Nela, Vanda, Olga, Soukupovi, Lech . . .
Velmi dobře se čte. V knize se prolíná spousta postav, ale je to přehledné a dobře srozumitelné.
Kniha je velmi napínavá od začátku až do konce. Prostředí starého téměř opuštěného mlýna nahání husí kůži.
Docela se těším na další autorčinu knihu protože Klevisová se s každou další knihou zlepšuje.
Hned po přečtení prologu jsem věděl že kniha bude moje parketa.Prostředí s mlýnem a přírodou,prostě boží.
Trochu zklamání. Pokus o klasickou detektivku v duchu P. D. Jamesové. Ale měla si vzít inspiraci ohledně důležitosti vraha:-( Tohle je totální zklamání. Psychologicky dobré, čtivé, ale detektivka je slabá. Je to jen krimi, žádné stopy k vyřešení jsem nenašla
První kniha od této autorky a byla jsem velmi překvapená jak pěkně se četla!
Určitě dojde i na další!
Tak jsem dočetl i třetí ze série detektivek od Michaely Klevisové. Ani tentokrát jsem nebyl zklamán a mohu říci, že všechny tři knihy se dobře čtou a dokáží udržet potřebnou míru napětí.
Jak už tady ale bylo v komentářích několikrát zmíněno, za určitou vadu na kráse považuji to, že nebyl dořešen motiv zmizení syna jedné z postav. Pro hlavní zápletku to sice není podstatné, ale některé postavy to zmizení rozebírají z různých stran, takže vzbudí čtenářův zájem. Už z toho důvodu to mělo být dotaženo do konce, tím spíš, že většina ostatních zápletek své rozuzlení má.
Ale jinak jsem byl spokojen a je mi trochu líto, že série (zatím?) nemá další pokračování.
Je to druhá kniha, kterou jsem zatím od této autorky přečetla a určitě si přečtu další. Zajímavá zápletka, skvělé psychologické vykreslení jednotlivých osob, z nichž každá má to svoje tajemství, k tomu trochu strašidelné a zároveň atraktivní prostředí koňských dostihů. Není to jako klasická detektivka, spíš poutavý příběh složený z mnoha lidských osudů a povah.
Pěkný a čtivý příběh. Nejsem si jistá, kdo v tomto příběhu je hlavní hrdina. Více se věnuje prostoru Olze a Vandě, Nela je spíš okrajová postava a mrzí mě, že jí není věnováno více prostoru v knize s názvem podle jejího domova.
Taky se mi tato kniha líbila víc než Kroky vraha. Zajímavá kriminální zápletka, kde nechybělo napětí až do konce. stojí za přečtení a těším se na další kriminálku od této spisovatelky.
Kniha se čte dobře, závěry a vyústění děje jsou nečekaná. Lepší než její prvotina a tak se těším na další.
V pořadí třetí knížka této autorky a myslím, že nejlepší. Každá z postav má svoje malé nebo větší tajemství, které časem vyjde na světlo. Zajímavé je, že ani tak moc nejde o postavu vraha - to je takové překvapení na závěr, ale spíše o rozkrývání vztahů a tajností zúčastněných osob. Jen je škoda, že některé věci zůstaly nedořešeny a čtenář si má sám domýšlet co a jak. Knížka se mi ale líbila a autorka dokázala, že se stále zlepšuje.
vraždy koně detektivní a krimi romány zfilmováno tajemství české detektivky a krimi zmizení lidí koňské dostihy rodinná tajemství Cena Jiřího Marka
2020 | Drak spí |
2021 | Prokletý kraj |
2017 | Zmizela v mlze |
2019 | Sněžný měsíc |
2023 | Vraní oko |
Česká detektivka - dobře se četla.