Zlodějka příběhů
Michaela Klevisová
Josef Bergman série
Šéfka televizního scenáristického týmu Anna Valentová je výrazná osobnost – lidé ji buď milují, nebo nenávidí. Anna chce být ve všem nejlepší, jenže teď se jí pracně vybudovaná pověst hroutí pod rukama: její dcera je nezvěstná a navíc neznámý vyděrač odhalil všechna její tajemství. Co s tím vším mají společného její dvě kamarádky z dětství? Pak dojde k vraždě a je na charizmatickém inspektorovi Josefu Bergmanovi, aby rozpletl složitě zamotané klubko přátelských a mileneckých vztahů.... celý text
Výborná česká detektivka z prostředí výroby televizního seriálu. Záhadný propletenec vztahů postav jak na pracovišti natáčení i mezi kamarádkami. Do konce je vrah těžce odhalitelný. Sympaťák detektiv Bergman opět vše rozpletl. Hezky plynoucí děj knihy byl velice čtivý.
Detektivka jak má být. Klidné, příjemné čtení, okořeněné postavami, které si rozhodně neoblíbíte:-), v čele s první obětí. Dobře jí tak, říkala si o to dlouho.
Atraktivní scéna tvůrců z fabriky na sny, kde se spřádají intriky a nakonec i zabíjí. Pěkně propracované charaktery, naštěstí bez nadbytečného smetí a dlouhých keců. Příběh se chytře rozvíjí a vrah nakonec není až tak zřejmý. Určitě nadprůměr v českých vodách a stráních.
Další,pro mě nová česká spisovatelka. Kniha je spletencem vztahů různých postav, které mají své touhy, přání i tajemství. četla se mi dobře i jako román i jako detektivka. Jakmile jsem ji tevřela, už jsem se od ní neodtrhla, správně dávkované napětí,milostná romantika, nečekaná překvapení, ba dokonce nechybí ani špetka přírodní lyriky. Takový dobře namíchaný večerní drink s lehkým, ale poznatelným, akcentem naší staré dobré Agathy Christie.
Knihy MK mám ráda, začala jsem s kočičími povídkami. I tato kniha se mi líbila, prostředí televizního seriálu mi silně připomínalo Ulici, která jde na Nově už řadu let. Zajímavé vztahy mezi lidmi na pracovišti a mezi kamarádkami. A byly to vůbec kamarádky?
Kniha se mi líbila - především televizní prostředí, ale také hlavní postavy, které postupně mizí ze scény. Zároveň se objevují nové poznatky z historie každé postavy, jejich propojení...
Právě jsem knihu dočetla. Ze začátku jsem se nemohla začíst cca do strany 80. Nic převratného se nedělo a dokonce mi to přišlo podobné knize Kroky vraha. Ale nakonec se mi kniha líbila a zbylé strany už jsem přelouskala s chutí. Můžu doporučit všem, kteří mají rádi detektivky.
Pohodová detektivka, dobrý příběh. Osudy hrdinek se proplétají, postavy jsou plastické.... Co víc chtít?
Kniha se mi docela líbila. Hezky popsané charaktery postav i vztahy mezi nimi. Zápletka i prostředí celkem zajímavé. Nicméně lituji, že jsem si žádnou z postav nedokázala nějak zvlášť oblíbit.
Opět velice pohodové čtení, psané ze života, opravdu zajímavé. Není to klasická "tvrdá" detektivka, spíš román, příběh, popis lidských osudů....moc se mi líbí.........
Tak jako ostatní knihy od Michaely Klevisové, velmi pěkně se četla. Pohodová kniha, i když se tam povalují ty mrtvoly.
Po stranu 75 to bylo spíš žensko psychoušské drámo, takový do časopisu, ale jako jo, bavilo mě... ale pak se to stalo a bylo to jen o otázkách toho týpka a to už mě pak nebavilo.
Rozuzlení? ...hm, čekala jsem někoho jiného.
Chtěla jsem tam víc Anny, chtěla jsem, aby to bylo o ní... zklamání.
Čekaj mě Kroky vraha, tak uvidíme.
Zajímavá detektivka z českého prostředí. Autorka dokáže skvěle vykreslit postavy. Příběh plyne celkem poklidně a vrah je těžko odhalitelný. Zajímavý byl také náhled do tvorby nekonečných seriálů.
Skvěle vykonstruovaná detektivka, jsem fanynkou paní Klevisové a těším se na její další knihy.
Další díl za mnou a opět spokojenost. Závěr nečekaný, aspoň pro mě. Já prostě pachatele neměla šanci uhodnout.
Doporučuji.
****
Milé, hezké čtení. Zajímavá zápletka. Děj mě bavil a občas jsem četla dlouho do noci a jen velmi nerada knihu odkládala. Jméno vraha jsem začala tušit snad na předposlední stránce. Za mne... příjemně strávený čas s knihou od české autorky.
Detektivka z českého prostředí, proč ne, jako oddechovka dobré. Ale...ze začátku mi přišlo, především v pasážích Agáty, jako by se nějaká čtrnáctiletá školačka pokoušela psát román s duchaplnými filozofickými úvahami. Styl na úrovni žákyně druhého stupně. Naštěstí se to postupně zlepšilo. Postavy moc sympatické nebyly, ale zaujalo mě prostředí. Také oceňuji jen dvě mrtvoly a to, že mě autorka dokázala udržet v napětí až do konce.
2020 | Drak spí |
2021 | Prokletý kraj |
2017 | Zmizela v mlze |
2019 | Sněžný měsíc |
2023 | Vraní oko |
Kriminalistu Bergmanna jsem si už dávno oblíbila, i když čtu příběhy na přeskáčku tak, jak se ke mně dostávají, tento na mě vykoukl v knihovním výměnném fondu. Je trochu poznat, že je to jedno z prvních děl, ale i tak mě pátrání po vrahovi bavilo, i když prostředí seriálové scenáristiky mi přišlo dost nevěrohodné. Jako detektivka na horké letní večery perfektní! (Červenec 1620 str.)