Zmizela v mlze

Zmizela v mlze
https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/347389/bmid_zmizela-v-mlze-kio-347389.png 4 1871 1871

Josef Bergman série

Ann-Solveig žije v odlehlé vesnici u norského fjordu vysoko za polárním kruhem s mužem, ze kterého má strach. A nikdo jí to nevěří. Pod vlivem své sousedky, psychosomatičky Katrine se rozhodne partnera opustit… ale nakonec místo toho skočí z útesu do moře. Přesně o rok později začne Katrine dostávat výhrůžné vzkazy. Vzápětí zemře další její pacientka - rybáři ji najdou uškrcenou na opuštěném místě u řeky. Český kriminalista Josef Bergman chtěl na tomto místě strávit poklidnou rybářskou dovolenou a ujasnit si životní priority, ale místo toho se stane jedním z důležitých svědků v zamotaném případu. Postupně zjišťuje, že skoro každý obyvatel zdánlivě idylické vesnice má nějaké tajemství…... celý text

ViolettaCh.
01.10.2018 5 z 5

I tentokrát nás autorka zavedla ve své detektivce do cizích krajů, nyní je to Norsko, pro mě zcela neprobádaná oblast. Kniha se mi líbila více nežli předchozí Ostrov šedých mnichů, dějově situovaný do Nizozemí. Autorka však zůstala věrná svému způsobu tvorby, pro kterou je příznačné důkladné vykreslení psychologie každé z postav, jakož i popis místa a prostředí. Vlastně skoro až do poloviny knihy bych nepoznala, že je to detektivka - pořád nikde žádná mrtvola. Až pak se to pěkně rozjelo. Děj byl rozvinutý, ale ne přeplácaný, pěkně uzavřený. Tentokrát jsem si opravdu početla. Už se těším na další knihu.

Skatty
11.09.2018 4 z 5

Byla jsem zvědavá na autorčin styl psaní, severská krimi v podání české autorky. Ale musím říct, že kniha byla fajn. Odechovka. Dobře se četla. Bavilo mně to. Ráda bych si přečetla ještě Ostrov šedých mnichů.

veamertl
10.09.2018 4 z 5

Je to takové hezké české..Nečeká tu žádný Hannibal, nebo čtyři kusy v igelitu, protože někdo měl ráno špatný kafe a k tomu byl úplněk, zkrátka budete i po dočtení, moct v klidu spát. Krev nestříká, aby vám efektně zmátla mozek, zápletka a děj bohatě postačí. Přijde mi, že paní Klevisová prostě ráda píše a to je velká pochvala:) Je poctivka, neodflákne reálie, je to taková staronová detektivní škola. A je znát, že má vypsanou fixu, ehm, ruku, tedy čte se velmi dobře. Přes 90procent bych nedávala, ale po čtenářské duši pohladila..

eva3695
07.09.2018 4 z 5

Děj byl zajímavý, a skvěle zamotaný. Popis krajiny byl skvěle vystižený, ale občas až moc dlouhý. Občas jsem měla chuť to přeskočit. Možná proto se mi do toho čtení nechtělo.
Ale jinak můžu s klidným srdcem říct, že to byla detektivka se vším všudy.

Honey19
03.09.2018 3 z 5

Nějak sem se do knihy nemohla začít. První kniha od autorky a nejsem nadšená.

bgott
25.08.2018 5 z 5

Od Michaely Klevisové jsem postupně přečetla všechny knihy ze série JB. Kroky vraha na mě působily dost rozpačitě, ale postupně se mi další díly četly lépe a lépe. Zmizela v mlze a Ostrov šedých mnichů byly asi nejlepší - zajímavě a věrohodně popsané prostředí, spád i psychologie postav.

99jana99
24.08.2018 4 z 5

Moje první kniha této autorky a už se těším na další.

jarin58
20.08.2018 5 z 5

Moje oblíbená autorka.Děj zasazený do drsného prostředí v Norsku.Kvalitou se minimálně vyrovná severským detektivkám.

maličkán
19.08.2018 4 z 5

Pěkná čtivá detektivka.

ZuK1
18.08.2018 5 z 5

Příjemná a napínavá četba s výborně popsanou atmosférou a prostředím odlehlé vesnice u norského fjordu vysoko za polárním kruhem, kde se děj odehrává. Další knížka Michaely Klevisové, kterou můžu jen doporučit ....
Celá série Josef Bergman se mi moc líbila, takže doufám, že autorka už má rozepsané další pokračování a až vyjde, určitě si ho půjdu hned koupit.

swayno
31.07.2018 5 z 5

Velmi čtivá kniha. Některé věci mi byly jasné dřív :-)

E_Lan
28.07.2018 4 z 5

Klasicky čtivé a napínavé. Postavy trochu jednoduché, ale do auta k poslechu či četbě doma je to velmi povedená kniha. Jen ten závěr je trochu utnutý a tak nějak mimo celé vyprávění.

VeronikaAug
24.07.2018 5 z 5

Zatím poslední detektivka od paní Klevisové a opět senzace. Změna prostředí Josefu Bergmanovi jen prospěla. Líbilo se mi moc a už se těším na další. Doporučuji.

helenah
24.07.2018 5 z 5

Každá z detektivek Michaely Klevisové má svoji zvláštní atmosféru a moc se mi to líbí.

Olous1
23.07.2018 5 z 5

Kniha se mi líbila, byla to taková oddechová detektivka.Hezký popsané prostředí. ..mohu jenom doporučit.

metrolog
19.07.2018 5 z 5

Velice dobrá kniha. A nejen jako detektivka. Popis prostředí je opravdu výborný. Atmosféra podobná jako v knihách Louise Pennyové, o inspektoru Gamacheovi a idylické vesničce Three Pines. V těch ale vystupuje více kladných a sympatických postav, kterých je v této knize jako šafránu. Takže přes nespornou krásu severu Evropy, pokud bych si měl vybrat, volil bych asi tu Kanadu :-)

veruzz_
13.07.2018 4 z 5

Krasne napsané, napinave, perfektne promyslene a bavilo me prostredi severske prirody.

Ava34
12.07.2018 4 z 5

Prostředí nádherně vylíčené. Úplně jsem se zamilovala do severní části Evropy. Musím ale říct, že mě kniha ze začátku nebavila. Seznamování s postavami mohlo být kratší. Asi až od 100. strany mě začala kniha vemli bavit. Oddychovka navečer s nečekanými zvraty. Skvěle napsané. Příjemně mě překvapila česká autorka :)

Fazolka2017
02.07.2018 3 z 5

Oddychová detektivka. Líbí se mi krásně vylíčené
severské prostředí a popis života v něm, různé životy a osudy místních lidí, dostala jsem chuť na sobí hamburger s ananasem. Je pěkné, že vše musel vyřešit Čech na dovolené, místní policie byla stále o krok pozadu :-)

L.Helena
29.06.2018 2 z 5

No, co napsat... Mně tato knížka teda vůbec nesedla. Celkové podání jinak zajímavého příběhu mi přijde takové bez napětí, s přemírou rozsáhlých popisů historie osudů jednotlivých postav, dialogy málo svižné, spíš na sebe navazující monology proložené dlouhými myšlenkovými pochody a popisem prostředí.
Navíc mi Josef Bergman začíná připadat trochu jako Jessica Fletcherová (seriál To je vražda, napsala). Kde se objeví, tam náhodou dojde ke zločinu, a on je ten jediný nejchytřejší, který vše odhalí.
Dvě hvězdičky za snahu.