Krvavá spása

Krvavá spása
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/545043/bmid_krvava-spasa.jpg 5 258 258

Na Denton se snáší prudký déšť, který vyplaví tělo mladé dívky. Detektiv Josie Quinnová a její tým nemají žádné místo činu, kde by mohli své pátrání začít. Tělo oběti je ale naštěstí dobře zachovalé včetně baseballové nášivky na bundě, kterou má oběť na sobě. Josie nedokáže skrýt šok – její mrtvý bývalý manžel Ray vlastnil přesně takovou bundu. Když se Josie vydá po stopách zpět do doby, kdy sama chodila na střední školu, identifikuje dívku jako Beverly Urbanovou, problémovou studentku, o které se říkalo, že má s Rayem aférku. Ovšem jeden rok během prázdnin se ona i její matka odstěhovaly. Nebo si to alespoň všichni v Dentonu mysleli… Pátrání ve vzpomínkách na vlastní minulost s Rayem je jedinou výhodou, kterou má Josie nad zvráceným vrahem, který chce dál skrývat své tajemství. I za cenu dalších životů...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Cosmopolis

Save Her Soul, 2020

KatyM.
dnes 5 z 5

Kniha opět nezklamala , další díl plný napětí.

Katulinka69
předevčírem 5 z 5

Jedna z mých srdcovek

Hope80
předevčírem 5 z 5

Super, jako vždy. Není třeba komentářů. Jedna z mých oblíbených serií, která nikdy nezklame, každý díl top 1.

rumova_kulicka
18.12.2024 5 z 5

Tohle je sázka na jistotu. Plný počet. Tečka.

ivetdos
17.12.2024 4 z 5

Další skvělý díl od Lisy Regan s hlavní hrdinkou Josie a jejím týmem. Tento díl řadím mezi jeden z nejpovedenějších z celé série. Děj mi teda dával občas dost zabrat, prolíná se tady hodně jmen, přeskakování z minulosti do současnosti, není to úplně oddychové čtení, ale zase je ideální do zimního počasí.

Krvavá spása vás chytne a nepustí, skvělá zápletka, neskutečně čtivé, o zvraty je postaráno až do konce. Linka z minulosti pak dodá celému příběhu ucelený obrázek. Co se týče vraha, tak jsem klasicky byla celou dobu vedle jak ta jedle :-)

Možná to bylo občas trošku překombinované, ale já byla spokojená a těším se na další díl.

georginaa
14.12.2024 5 z 5

Další skvělý příběh plný emocí, strachu a záhadné minulosti. V městečku se šíří velké záplavy a vyplaví mrtvolu z minulosti. Vyšetřování Josie zatáhne až na střední, kde se potýká se svými vzpomínkami. Opět super čtivá kniha.

ivoiro
13.12.2024 5 z 5

Opět příjemné počtení.

annettka1098
04.12.2024 3.5 z 5

Kniha je opět čtivá a příběh má své silné momenty, ale místy ztrácí tempo a působí jako „další díl“ v sérii bez výrazného překvapení. Autorka dobře vykresluje atmosféru a napětí, což jsou silné stránky knihy. Na druhou stranu se ale místy zdá, že je děj trochu přitažený za vlasy a některé situace mohou působit předvídatelně.

edith79
02.12.2024 4 z 5

Hodně zajímavý, ale také hodně zamotaný díl této série. To co mě na tom neskutečně bavilo byly návraty do minulosti, to mě baví vždycky. Naopak hvězdu musím ubrat za lehkou překombinovanost příběhu, hlavně na konci. Ale celkově je tato série můj favorit a hlavní hrdinku mám ráda. Rozhovor s Noahem na hřbitově mi až vehnal slzy do očí. Opět velká spokojenost.

astra3
01.12.2024 5 z 5

To bylo hodně zajímavé. Jako vždy čtivé.

tracey9
25.11.2024 4 z 5

Krvavá spása Lisy Regan je už devátý díl mé oblíbené detektivní série s detektivem Josie Quinnovou a jejími parťáky. Denton tentokrát zastihneme při povodních, což je rozhodně velice zajímavá okolnost a téma téhle knihy.

Tento díl je u mnoha instagramerů hodnocen jako ten slabší, ale mně se poměrně líbil. Nevyrovná se však některým předešlým dílům, které ve mně rezonovaly dlouho. Samozřejmě se zde vyšetřuje zločin -vražda, ale je hodně o citech a pocitech a je pravdou, že Josie se tu chová jinak, než je jejím standardem. Sama si kladu otázku, kolikrát se já v životě chovala tak, jak jsem nečekala ani já ani mé okolí? Povím vám to, mockrát přišlo mi to tedy poměrně reálné vyrovnávání se s psychickou bolestí.

Co se týče rozuzlení zápletky, celá ta situace byla tak trochu přitažená za vlasy. I když mi v průběhu knihy běhal mráz po zádech, konec a vysvětlení zanechalo spíš podivně hořkou pachuť.

Možná se ptáte, jak dopadl můj lov pachatele. Nedopadla jsem ho a to autorce i knize rozhodně přidává plusové budovy :) v závěru padlo i několik odhalení, která jsem neočekávala :)

Jak už jsem zmínila, není to top kniha série ani se k nim nepřiřadí, ale vyloženě zklamaná také nejsem :) na návrat do Dentonu se tedy rozhodně zase těším :)

Tentokrát hodnotím 4 z 5 :)

Za knihu na recenzi v ramci #spoluprace moc děkuji @grada_cz @cosmopolis_cz a @bunburistka

Evule *
21.11.2024 4 z 5

Čtivé a napínavé, přesto byly díly, které se mi líbily o něco více.

Kaja1
19.11.2024 4 z 5

Zase starý případ, který odhaluje všechno zlo skryté za jednou zbytečnou smrtí. Zajímavé, že vše začíná velkou vodou, což je v dnešní době aktuální. Ten konec mě dostal. To by neodhalil ani Hercule Poirot:)))

zimolka
15.11.2024 5 z 5

Devátý díl a stále mě to baví.

ElizPetrova
14.11.2024 4 z 5

Příběhy jsou možná už trochu repetitivní a občas je záhadou, jak se vše najednou poskládá dohromady a vyřeší se, nicméně já na Josie a její vyšetřovací tým nedám dopustit. Knihy od autorky mi dávají přesně to, co od nich očekávám. Takže pro fanoušky Lisy Regan je toto nutnost. :)

VeruHoráková
13.11.2024 4 z 5

Vyšetřování případu se po nalezení těla rozbíhá poměrně rychle a kniha vás tak snadno vtáhne do děje a nepustí do poslední stránky. Tím, že Josie oběť znala ze střední školy, se v knize objeví i vzpomínky na minulost a právě tyto střípky dávají dohromady celou pravdu. Detektivka jede ve zrychleném tempu, autorka se nezdržuje zbytečnostmi a jde se z akce do akce. Čtivost i napětí tak knize samozřejmě nechybí.

Pátrání po vrahovi x let staré vraždy dává knize navíc vibe Odložených případů, což mě bavilo a můžu říct, že jsem byla hodně zvědavá, jak tento případ dopadne. Knihu tak můžu určitě doporučit.

ArwenAragorn
12.11.2024 5 z 5

81%

...Dlouhé hnědé vlasy byly u lebky zacuchané, a protože kůže poklesla, svezly se ke straně. Zčernalé kostnaté prsty se kroutily z rukávů bundy, stále neporušené, nyní hnědé a vybledlé, ale kdysi bývala modrá a zlatá. Viděla maskota střední školy Denton East - sojku chocholatou - na levém prsu a na pravé straně vyšitá písmena D a E. Na nohou měla oběť před nimi džíny a scvrklá chodidla byla stále obutá ve stříbrných balerínkách. Kalhoty i boty rozklad zbarvil dohněda. Josii zaplavila vlna smutku.
Výborný thriller, už devátý s Josií. Tentokrát mi přišel trochu slabší, ale na pět hvězdiček dosáhne.
Při záplavách v Dentonu spadne jeden podmáčený dům a z jeho základů se uvolní tělo mladé dívky. Když Josie vidí, co má na sobě a je zjištěna její totožnost, stává se vyšetřování její smrti pro Josii zčásti osobní.
Příběh má spád a konec je v mnoha směrech překvapivý.
A já jsem ráda, že jsem si knížku nečetla při povodních u nás, protože to bych u nich vyšilovala ještě víc.
Doporučuji!

martineden
11.11.2024 2 z 5

Už je to jak v Mindsomeru, ve městě všude samá mrtvola. Ale inspektorka vše vyřeší, navíc všechny zná z mládí. Fakt sekec. A hodně mě zarazila situace, když se Josie ocitla ve vodě v prudkém proudu i a Gretchen, jaká dlouhá souvětí si spolu vyměňovaly, i když byly vyčerpané a polomrtvé.
Je to takové jednoduché čtení. Napínavé to ale je, to zas jo.

nada3314
11.11.2024 5 z 5

Možná už jsem to psala víckrát, ale stále nechápu, jak to autorka dělá. Toto je již 9. díl ze série s Josie Quinn a opět to byla neskutečná jízda. A opět přečteno jedním dechem.

Od začátku vyšetřování chytí a nepustí. Krátké kapitoly jsou boží, autorka přesně ví, kde skončit, aby čtenáře nalákala na další čtení. U mě to znamená nepustit knihu z ruky, dokud nebude přečtená. Což znamenalo, že jsem celou neděli doma neudělala nic a pak to přes týden všechno doháněla.
Doporučuji tuto sérii číst postupně. Osobní život sympatické vyšetřovatelky je zde velmi důležitý a postupně se vyvýjí. Byla by škoda o toto přijít.

V zahraničí už vyšlo 21. dílů, takže se máme na co těšit. Jsem zvědavá, jestli někdy dám méně hvězdiček než 5. Zatím se to nestalo a všechny díly byly skvělé, napínavé, originální. Moc tuto sérii doporučuji.

eva3992
10.11.2024 4 z 5

Prudký déšť vyplaví tělo mladé dívky, je dobře zachováno i když to vypadá, že bylo pohřbeno několik let. Pro Josie přichází ještě jeden šok – mrtvá dívka má na sobě bundu, která vypadá přesně tak, jakou měl Josiin zesnulý manžel Ray.

Již devátý díl se starou známou vyšetřovatelkou Josie Quinn. Je jasné, že se bude jednat o napínavý příběh, jak jsme si už u této řady zvykli. Tentokrát o to víc, že začíná při povodních, ocitáme se na lodi, při záchraně obyvatel a od prvních řádků příběh čtenáře pohltí a už nepustí.

Ve vzpomínkách nás Josie zavede do roku 2004, kdy chodila na střední školu. Tím, že její vzpomínky souvisejí s nalezeným tělem, je o krok napřed před vrahem, ale někdy ji mohou stáhnout dolů.

Během vyšetřování si zběžně připomeneme důležité body z předchozích knih. Děj určitě pochopí i ten, kdo předchozí díly nečetl, ale rozhodně je lepší, když začnete pěkně od prvního příběhu. Kdo teď začne s touto sérií má jednu velkou výhodu – může si přečíst hned devět knih za sebou a nemusí tak dlouho čekat na pokračování.

Krátké kapitoly přidávají na čtivosti. Je to napínavé, překvapivé a nečekané. Jo, autorka prostě umí a tahle detektivní série mě moc baví.