Závod s časem
Lisa Regan
Josie Quinnová / Detektívka Josie Quinnová série
Detektiv Josie Quinnová o své sestře neslyšela od chvíle, kdy Trinity před třemi týdny po hádce utekla z jejího domu. Když tedy na odlehlé chatě, kam se Trinity uchýlila, najde lidské kosti, obává se Josie nejhoršího. Při ohledávání místa činu si ale Josie všimne stopy, kterou Trinity nechala přímo pro ni. Pátrání jí otevře sestřinu minulost a největší obavy i sny a postupně jí pomůže pochopit, proč a jak se Trinity dostala do nebezpečí. Po neprofesionálním přešlapu potřebuje najít velký příběh, který by zachránil její novinářskou kariéru, a zdá se, že se pokoušela navázat kontakt s nebezpečným sériovým vrahem. Čas na nalezení Trinity se krátí. Může Josiin tým věřit jejím instinktům v případu, který je tak osobní? Dokáže Josie vyhrát závod s časem o Trinitin život?... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2024 , CosmopolisOriginální název:
Find Her Alive, 2020
No v tomhle díle poznáme víc Trinity Jousino sestru jaký jela Trin život čím si prošla atd... Příběh je ale založen na fakt dobrý zápletce o sériovým vrahovy kterej unese Trinity a Jousi se snaží pátrat tak i poznává jak to sestra neměla lehké bavilo mě to autorka patří do mich oblíbenců
Další kniha ve skvělé sérii a opět pecka. Sice si za chvíli nebudu pamatovat, o čem to bylo, ale četlo se to samo.
Lisa opravdu umí. I když jsem brzy odhalila Zandru, na čtivosti to knize neubírá a už se těším na další díl. Jsem moc ráda, že jsem objevila tuto autorku. Její detektivky mají chytrou zápletku, sympatické postavy, spád a žádná hluchá místa.
Tak tohle byla jízda! Název knihy naprosto dokonale vystihuje o co tu jde. Jak už jsem zmiňoval u skoro všech předchozích dílů. Děj se opět točí okolo Josii a její rodiny. V tomto případě je její sestra unesena sériovým vrahem. A tak jde opravdu o čas. Případ je správně zamotaný. Ale dostane se i na odhalení minulosti Teinity a tak její postava dostává hloubku. Mě se čtení moc líbilo a venku už je i další díl. Tak se do něj určitě brzy pustím!
Asi nejlepší díl série. Parádní případ, děj se odvíjel plynule a bez nějakých nesmyslů, fajn pointa. Těším se na další.
Asi se budu opakovat, ale každý díl mi přijde propracovanější. Během čtení jsem si dokonce vybavila knihy od Jeffery Deavera a jeho případy s Lincolnem Rhymem. Je to čtivé a přitom silně emocionální. Zvlášť pouto mezi dvojčaty Josie a Trinity. A popravdě jsem vůbec neodhadla Alexe. Skvěle napsané.
Další díl Josie Quinnové je sice zajimavý, ale nemůžu dát plný počet hvězdiček - prostě mi v tom závěru něco chybělo!
Skvělé!! Tohle jsem si zase pořádně užila.
Josie má u sebe sestru Trin, které hrozí ztráta práce za nešťastný komentář. Pohádají se kvůli upnutosti Trin na práci, ta odjede a neozývá se. Josie to chce napravit, ale Trin nikde - jen kosti.
A tak začíná pátrání po Trin, po původu kostí. Vlastně se do pátrání zapojí nejen rodina Josie, ale i utajený přítel Trin, Drake agent FBI.
Pátrání je prolínáno životním příběhem vraha a jeho rodiny.
Člověk se dozví plno o mrchožroutech, poutu dvojčat a následcích při násilném odtržení. O tom, že i kliďasové ztrácejí nervy, když jde o nalezení blízké osoby. O tom, jak moc potřebuje každý z nás úctu a lásku rodiny a okolí.
Doufám, že bude brzy další díl.
Byla to moje první kniha od spisovatelky a pochopila jsem, že jsem trochu přeskočila. Rozhodně to detektivce neubralo. Moc zajímavá zápletka a celkově i příběh samotné vyšetřovatelky. Co bych trochu vytkla, že jsem v tak skvělém příběhu necítila velké napětí. To je však možná jen osobní dojem. Rozhodně doporučuji přečíst a já si najdu předešlé díly ;-)
Tenhle díl se mi moc líbil. Hezky to plynulo, nikde to nezadrhávalo a závěr překvapil, takže doporučuji.
Úvodem bych chtěla říct,že Závod s časem vystihuje mou momentální situaci co se knih týče..
Ale zpět k mě velmi oblíbené sérii s Josie Quinnovou
Tentokrát se případ dostane opět trochu do osobní roviny, neboť bude unesena Josiina sestra Trinity.
Mám ráda tyhle osobní případy, kde se postupně dozvídáme i nějaké útržky z minulosti
Co se týče hodnocení,mohla bych se do nekonečna opakovat.. Pro ty co sérii s Josie znají,nebude překvápkem,když napíšu, že to byla zase jízda. A pro ty,co tuto sérii neznají mám jen jeden vzkaz Rychle do knihkupectví
(SPOILER) Bombastický díl. Zápletka velmi promyšlená a zajímavá. Jen dětství Trinity už mi přišlo dost přes čáru. A čekala jsem více akce v závěru, nebo více vhledu do smýšlení vraha. Také se mi velmi líbí překlad "Kostěj umělec".
8. díl a stále jsem nadšená. U této autorky je to vždy sázka na jistotu a knihu doporučuji.
Tak nevím, předešlé díly byly daleko lepší. Nějak jsem se ztrácela v postavách a ten konec, kdo byl vlastně pachatel, to mi už přišlo moc překombinované. Jako by autorce docházely nápady.
Proti minulému dílu velký sešup dolů. Dlouhé, nudné a neuvěřitelné. Myslím, že potenciál této série se už vyčerpal.
2020 | Mizející dívky |
2021 | Dívka beze jména |
2021 | Matčin hrob |
2022 | Nečekané přiznání |
2022 | Pohřbené kosti |
Jsem spokojená, opět :o) Tento díl byl velmi napínavý, i když mi zpočátku fňukání Trinity přišlo dětinské. Tak snad se znovu dostane mezi novinářskou smetánku a už se nedostane do spáru sériového vraha :o)