K filosofii výkonu

K filosofii výkonu
https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/176090/mid_k-filosofii-vykonu-9la-176090.png 5 1 1

Tato kniha je určena těm, kteří jsou smutní z toho, že nemohou být úžasně výkonní. Patří těm, kteří nejsou vždy skvělí, a přesto jsou plnohodnotnými lidmi, a dokonce někdy právě v jejich hrozných prohrách a pádech se stane, že jsou právě tito lidé schopni prožít plnost a oslavu svého života. Publikace ukazuje na některé základní rysy současného života, ukazuje na ně fenomenologickým způsobem. Pravda jako aletheia a orthotes, výkon jako legitimace naší existence a platnosti našeho osobního bytí, soutěživost a vůle k moci - to vše jsou nesporné vlastnosti společenského života... celý text

mybrave
13.02.2022

Bohužel jsem nedočetl. Kniha přesahovala moje aktuální možnosti porozumnění. Kniha odkazuje na mnoho jiných filozofů např. Heideggera, Nietzscheho, Aristotela. Některé odkazy jsou v němčině či řečtině. Rozhodně mi nepřišla jako dílo, které je určeno pro širší veřejnost a laiky zajímající se o filozofii.

Knihu jsem vybíral podle autorky, od které občas poslouchám podcasty. Ty byly většinou dobře srozumitelné a dávali hlubší smysl. Možná se ke knize vrátím, ale až poté co projdu některá snazší díla.