Kill Me, Kiss Me 1
Lee Young Yuu
Příběh populární korejské manwhy Kill Me, Kiss Me, známé pod zkratkou K2, vychází z oblíbené zápletky asijského komiksu – záměny identit mezi lidmi různého pohlaví. Hlavní hrdinka, samostatná a odvážná Tae, si na jeden týden vymění totožnost se svým bratrancem Yung-Wooem, aby mohla studovat na stejné škole jako její platonická láska. Život na jiné škole pod cizím jménem však přináší nejen spoustu vtipných nedorozumění, ale od začátku i ostré střety s členem místního gangu, nekonformním a charizmatickým Ga-Woonem. Ten si totiž řeší nevyřízené účty s domnělým Yung-Wooem, Tainým bratrancem. Tae se však nevzdá a v kůži svého bratrance bojuje nejen za něj, ale i za možnost svůj původní plán dokončit… Jenže kdo může dopředu tušit, kde pravou lásku nakonec najde?... celý text
Klasická korejská manwha pro milovníky romantických příběhů - crossdressing kvůli setkání s idolem, nečekaná láska, souboj rváčů a rivalita...
Moje naprosto první manwha. Byla to má první zkušenost s "komixy" takže lehce hranaté obličeje a styl kreseb byl pro mě nový a nějakým způsobem nepředstavitelný. Čím více jsem ale tuto sérii četla, tím více se mi styl zalíbil.
Děj krásný a propletený. Občas si člověk nedokáže ani představit, co všechno se může stát.
Pro mě zajimava skušenost,knihy se četly rychle trochu jsem se i nasmala,terochu byla zmatena ,nekdy to nedavalo smysl,obrazky krasne a pribehy pěkne...Odechovečka :-)
Příběh dívky jménem Tae-Yeon která se vyměnila se svým bratrancem Yung-Wooem aby mohla potkat svého idola. Crossdresing mangy (nebo manhwy) příliš nečtu, ale musím uznat, že tahle měla zajímavé zpracování. A už jenom to že je to zaměřené na dívky, a přitom to není samá kytička, srdíčko a romantický blábol je mi milejší než spousta jiných shoujo mang, které jsem četla. Tae totiž dostane párkrát i pořádně do zubů.
Postavy sice nejsou kdovíjak hluboké, ale i přesto zaujmou a příběhu to nijak zvlášť neškodí.
Kresba není složitá, ale je dynamická a v panelech jsem se neztrácela.
Takže suma sumárum, i přes několik romantických klišé je to snesitelnější než kterýkoliv jiný asijský komiks zaměřený na mladé dívky.
Sérii Kill Me Kiss Me jsem měla půjčenou od kamarádky, a teď si jí sháním pro sebe. Z prostého důvodu, série se mi moc líbila. ;)
Klasiká průměrná manhwa pro náctileté dívky. Spousta romantiky, střední škola a převlékání se za chlapce. Nic co by u mě mohlo oslavit úspěch, ale věřím, že u romantických duší a milovníků Stmívání si své místo najde.
Když jsem o tom četla, tak se mi to moc nezamlouvalo, ale jelikož mám ráda manga, tak jsem to alespoň zkusila a vůbec nelituji.
Sice mangu moc nemám ráda, vlastně ji přesněji řečeno nesnáším, ale i přes to, jsme si tuto knížku koupila a zaujala mě hned od začátku. Velice pěkná myšlenka, vyměnit se s bratrancem :D Jak už to u mě bývá, Ga-Woona, jsem nejdříve nesnášela, ale potom jsem si ho zamilovala (to se mi nestalo poprvé, u těch zlých hlavních hrdinů) :) Knížka se mi moc líbila, a to je co říct, protože já a manga (i když to vlastně byla údajně manwha) nebýváme kamarádky.
Tahle manwha (řekla bych manga, ale v tom komiksu se pořád tolik lpí na tom, že je to manwha) mě naprosto pohltila. Poprvé jsem ji četla asi ve dvanácti, milovala jsem drsného Ga-Woona, odvážnou a docela bláznivou Tae-Yeon a potyčky místních gangů. Jestli to takhle v Korei doopravdy vypadá, tak to potešpánbu. Autorce bych někdy chtěla poděkovat, jelikož právě díky jejímu dílu jsem se naučila kreslit manga.
Tato manga mě hned od začátku dostala. Příběh byl originální a hlavně takový školní ze života, takže žádné fantasy, ale moc se mi to líbilo. Těším se na další pokračování.
manhwa (Korea)Autorovy další knížky
2008 | Kill Me, Kiss Me 1 |
2008 | Kill Me, Kiss Me 2 |
2009 | Kill Me, Kiss Me 5 |
2008 | Kill Me, Kiss Me 3 |
2009 | Kill Me, Kiss Me 4 |
Je to taková klasika, když si řeknu slovo manhwa představím si právě toto.
Ale nápad to je docela dobrý.