Pověz mi

Pověz mi
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/524067/bmid_povez-mi-65401e351118f.jpg 4 120 120

Kalifornské zločiny série

< 2. díl

Reni Fisherové a detektivovi Danielu Ellisovi není zlo cizí. Oba se stále potýkají s traumatickou minulostí. Právě ta je spojuje – stejně jako zločin, který musí vyřešit, než zemře někdo další. V kempu na kalifornské Pacifické hřebenovce je zavražděn průvodce a beze stopy zmizí tři mladí turisté. Jediným vodítkem je děsivé video z místa činu, které se objevilo na sociálních sítích. Dívku, jež ho zveřejnila, se nedaří najít. Jde o virální hoax, nebo se v lese děje něco zlověstnějšího?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Kalibr

Tell Me, 2021

janastok
19.11.2024 3 z 5

Čtivé, ale trochu ukecané, hlavně konec s "překvapivým přiznáním" byl naivní a do detektivky se nehodil. A příliš odkazů na předchozí díl, kdybych nečetla popořadě, tak bych byla naštvaná.

irskádívka
03.11.2024

Knihy Anne Frasierové se mi moc líbí. Baví mě postavy Reni Fisherové i Daniela Ellise. Příběhy jsou svižné, zajímavé, napínavé, zkrátka dobré.

rumova_kulicka
21.10.2024 4 z 5

Tento díl mě bavil o něco více než předchozí, ale na sérii "Nejsem" nemá. Vyšetřování a důkazy tady moc řešeny nebyly, ale kniha se četla dobře a autorce palec nahoru za téma ze současnosti. Každopádně chudák Daniel, ten má dost naloženo.

SimonaP
29.09.2024 3 z 5

Kniha byla spíš pro teenagery, mně přišla nudná, a dovršil to konec, kdy se odhalí, kdo to vlastně celé zosnoval, plus pokus o další vraždu, a rodiny si mezitím romanticky přiznávají, kdo je čí otec a kdo koho miluje.

Janík511
25.08.2024 5 z 5

Mě se kniha líbila, i když měla jednoduší děj.

alcerka
14.08.2024 3 z 5

Mě naopak první díl bavil daleko více než toto pokračování. Kniha má jen 280 stran a v nich se autorka příliš vracela do minulosti. Jasně, je dobrý trochu čtenáři přiblížit děj v předchozím díle, ale nic se nemusí přehánět. Nehledě na to, že Reni vše moc lehce procházelo. Ale za mě klobouk dolů před autorkou, která jde ve svých knihách s dobou, zabývá se moderním trendy, a z jejích děl vůbec nelze poznat, že je napsala paní v letech. To o všech autorech nelze říci.

Hvězdinka
27.07.2024 3 z 5

Taková příjemně plynoucí detektivka, nad kterou se nemusí moc přemýšlet, takže na léto jak dělaná. Příběh se mi líbil, na konci přišel zajímavý zvrat. Je to bohužel tak, pro "lajk" vše...
3,5 hvězdičky

TeaPeter
14.07.2024 4 z 5

Kniha s koncem, který vlastně vůbec není veselý a šťastný. Optimista by mohl nesměle navrhnout, že je nadějný, protože Edward dostane nový výcvik a s paničkou vyrazí na dlouhé horské putování. Já to ale vidím spíše realisticky. Každá postava vlastně dostala nebo ještě očekává nějakou ránu - strany jsou různé, ale bolet bude každá. A co kromě jizev na těle a duši bude dál, zůstává v nejistotě.

Januli
02.07.2024 3 z 5

Zase se opakuje to, že příběh jakoby u konce a pak šup ",zvrat" a akce. Více mě teda zajímala Danielova máma, než tři puberťačky. A možná trošku zklamání z vysvětlení, které vlastně bylo obyčejné. No nic, uvidíme jestli autorka ještě Reni a Danielovi dá prostor nebo je už nechá poklidně "žít" :-)

WaN635
30.06.2024 5 z 5

Vzhledem k tomu, že mě první díl moc neoslovil, dala jsem si docela načas, než jsem se pustila do dílu druhého.
A musím říct, že se mi to četlo o poznání lépe než díl první.
Knihu jsem nechtěla odložit ani na chvilku, pořád jsem se chtěla posouvat v ději.
Jeden z hlavních hrdinů se dozví spoustu informací o své minulosti a odhalí, co mu mělo být, zřejmě, skryto.
Vzhledem k tomu, že nebylo v originále dosud napsáno pokračování, je zřejmě toto spojení, dvou opravdu dobrých detektivů, ukončeno.
Za mě musím říct, že to je škoda, myslím, že duo Daniel a Reni nám toho mohlo ještě spoustu nabídnout.

Dajine
29.06.2024 4 z 5

Ne úplně detektivka, ale i tak dobré čtení.

GYROTOURBILLON
27.06.2024 4 z 5

Ano, čtivé i zajímavé, ale na 5 * to nedosahne.
Určitě, ale další přeložené dílo AF budu sledovat.

Hella
10.06.2024 3 z 5

Budu se opakovat, ale sérii "Nejsem..." to sahá jen taktak po kolena. Nechápejte mě špatně, není to hloupý nebo nepropracovaný příběh, ale prostě jiné autorčiny byly lepší. (DK 78%)

moudivlacek
09.06.2024 4 z 5

Moc jsem se těšila na hlavní hrdiny. Tento začal sice trochu zvolna, každopádně měl co říct.
Pokaždé mě překvapí lidé všeho věku, kteří nejsou schopni žít bez sociálních sítích. Pak je také snadné pochopit, že tito lidé ( někteří) pak nejsou schopni oddělit realitu od fikce. Sledovanost od skutečných činů a jejich následků. Někdy nás překvapí zlým i ti, od kterých čekáme jen nevinnost a naivitu.
Tohle je takové memento pro ti, co zapomínají na skutečný svět kolem.
Také oba hlavní aktéři mají své osobní problémy a ne vždy vše dopadne tak, jak by si sám přál. Jsou to prostě i oni normální obyčejní lidé.

leny.wood
29.04.2024 4 z 5

Thriller jsem četla po hodně dlouhé době, což přispělo k tomu, že jsem si čtení užila (první díl mám v paměti matně). Přesto bylo pár věcí, které mi vadily, byly zbytečné a mnohdy na sílu, ději nijak neprospěly.

Žanek_Hantec
28.04.2024 4 z 5

Žádná velká hitparáda, ale furt lepčí než Malé Bobeš. nebo drátem do voka. A horší než trpaslíci só, jak vidno, influencerky. Konec hlášení.

lucakuca
22.04.2024 4 z 5

Líbí se mi, jak píše. Sérii "Tajemství detektiva Jude Fontaineové" to (zatím?) nepřekoná.
Nebylo to špatné, bylo to líbivé, napínavé, velmi čtivé, ale nevím, zda to zůstane v hlavě, možná takhle: "Bylo to fajn, ale už nevím, o čem
to bylo."
Jo a docela mně vadilo, časté opakování a vrácení se k předchozímu dílu, až jsem hudrovala, však to všichni četli, tak co se tím tak pr..š?!

Olous1
09.04.2024 3 z 5

Druhý díl této série byl o hodně slabší. Hodně se příběh vlekl, knihu jsem četla dost dlouho, neboť jsem se trochu do čtení nutila. Příběhu chybí napětí.70%

JustWomen
02.04.2024 5 z 5

Za mě lepší než první díl, zajímavé téma současnosti týkající se sociálních sítí a hezky se tam prolínal i životní příběh Daniela. Tak snad bude i v dalších dílech.

šipek
22.03.2024 3 z 5

Za mě určitě slabší jak první díl. Osobně jsem se nemohl nějak začíst.