Kamarád pro medvěda
Petr Horáček
V lese žije medvěd, který se cítí osamělý. A tak se jednoho dne rozhodne, že si najde kamaráda. Během své pátrací výpravy narazí na jiného medvěda. To je ale náhoda – i on totiž hledá někoho, s kým by se kamarádil! A tak dál hledají kamaráda společně. Cestou si povídají, hrají na schovávanou... Až zjistí, že přátelství často najdeme tam, kde bychom to vůbec nečekali!... celý text
Ilustrace jsou jako vždy nádherné, ale už od druhé věty je jasné, kam a jak bude příběh směřovat – a já už jsem dětskými knížkami hodně zmlsaná, takže za mě tentokrát průměr.
Pro děti 2+
Petr Horáček je náš oblíbenec. Krásné ilustrace nás nikdy nezklamou a i příběh vždy potěší.
"Nemít žádné kamarády, tomu já říkám neštěstí" a to ví i medvědi z rozkošné knížky Petra Horáčka. Vydávají se tak na společnou cestu hledání a přitom zjistí, že už se vlastně navzájem našli, protože ve dvou je to prostě lepší.
Lepší než ta o Myšce. U téhle jsme se s Bambulkou i zasmály. Pointa se nám líbila. I přesto nám však stačilo knížku půjčit z knihovny.
Kniha "Kamarád pro medvěda" je ne jen po vizuální stránce pěkná kniha, rovněž její obsah nadchne nejednoho malého i velkého čtenáře.
Najít si kamaráda není vůbec snadné. To vědí i černý s hnědým medvědem. Naštěstí je shoda okolností svede na stejnou cestu a díky touze najít kamaráda se vydají vstříc dobrodružství Nenapadne je, že jednoho takového mohou najít i tam, kde by to nikdo nečekal.
Psanému textu porozumí i malý čtenář.
2013 | Papuchalk Petr |
2012 | Husa Líza |
2012 | Nový domek pro myšku |
2013 | Husa Líza a vánoční hvězda |
2020 | Nejkrásnější místo na světě |
Další z perel od pana Horáčka. Příběh o kamarádství mezi medvědy je velmi podobný tomu o papuchalkovi Petrovi. Synům se moc líbí a čteme jí opakovaně.