Kámasútra aneb Poučení o rozkoši
Mallanága Vátsjájana , Vladimír Miltner
![Kámasútra aneb Poučení o rozkoši Kámasútra aneb Poučení o rozkoši](https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/331032/bmid_kamasutra-aneb-pouceni-o-rozkosi-syJ-331032.jpg?v=1539037528)
Popis knihy zde zatím bohužel není...
Literatura naučná Zdraví
Vydáno: 1997 , neuvedeno/neznámo (s.n.)Originální název:
कामसूत्र, 1969
![joachim36 joachim36](https://www.databazeknih.cz/img/users/10_/108993/m_joachim36.jpg?v=1728236699)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Starověká Indie musela být zajímavou civilizací na rozhraní Číny, Persie a také Antiky. Trvalým jejím odkazem jsou číslice a nula v matematice, dnes samozřejmosti, které přebral celý svět. Nám umožňují posílat sondy do vesmíru, vyrábět počítače a mít internet. Ti lidé kteří je tenkrát vymysleli, ale také řešili, hřešili a prožívali svojí sexualitu, milostné vztahy a dobrodružství z nich plynoucí. A právě tato kniha nám dává nahlédnout jak asi žili a přemýšleli o tom všem.
![Kontryhelka Kontryhelka](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Takový srandovní nostalgický úvod do sexuálního života a návod, jak si okořenit partnerský život.
![Samery Samery](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Velice zajímavá historická kniha. Některá místa mě překvapila. Určitě to není kniha, co by se dnes u nás uplatnila, ale pro milovníky historie jde o určitě zajímavé čtení.
![SlamLenka SlamLenka](https://www.databazeknih.cz/img/users/70_/70185/m_slamlenka-65d0fee0190d0.jpg?v=1708195552)
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
Uf - ten jazyk! Ale nejen ta jazyková forma je úsměvná, on i ten obsah. Kdo čeká nějaké kontroverzní čtení plné pikantností, bude asi hořce zklamán, přesto je s podivem, že něco takového sepsal mnich.
V dnešní době každopádně nenajdete v knize nic, co by bylo jakkoli použitelné.
![KnihovniceVěra KnihovniceVěra](https://www.databazeknih.cz/img/users/16_/166998/m_knihovnicevera-lDd.jpg?v=1540924548)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Obdivuji, že již ve starověké Indii byla láska a rozkoš chápána jako jedno z umění, a vážím si toho, že po staletích cenzury mám v knihovně toto dílo v původním nezkráceném rozsahu. Samozřejmě z dnešního pohledu není text příliš prakticky použitelný , ale obrázky jsou pěkné.
![Lessana Lessana](https://www.databazeknih.cz/img/users/13_/136270/m_lessana-H1H.jpg?v=1540896798)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Kniha písaná krásnym jazykom, neunavujúcim tempom, ktorá neraz vykúzli na tvári úsmev a ktorá môže byť v mnohom i poučná (nie prvoplánovo, ako ju mnoho prvoplánovo zmýšľajúcich v súčasnosti chápe).
![Luvák Luvák](https://www.databazeknih.cz/img/users/13_/133696/m_133696-OMi.jpg?v=1459855116)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Většinu poloh jsme vyzkoušeli, vynechali jsme jen ty, na které nám chyběli potřebné rekvizity, např. slon.
![Alix Alix](https://www.databazeknih.cz/img/users/24_/2475/2475.jpg?v=1381127921)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Kdo čeká od této knihy nějakou sbírku pikantností, bude asi zklamán. Spíš je to skoro vědecké pojednání o lásce, typech mužů i žen a způsobech milování. Hodně prostoru autor věnuje přípravě dvojice k samotnému finále, což se mi v dnešním uspěchaném světě zdá dost nereálné a je to asi škoda.
Čakal som od tohto veľaváženého diela niečo viac. Niekoľko rád by sa síce dalo použiť v dnešnej dobe, ale väčšina bola beztak mierená na obyvateľov a život v Indii, navyše som mal pocit, že primárne na vyššiu kastu, keďže sa v každej tretej vete predpokladá, že máte sluhov, ktorých by ste mohli v "láskyplných intrigách" smelo využiť. Niektoré pasáže výlučne pobavili, inak 2,5/5*.