Kamkoli půjdeš

Kamkoli půjdeš
https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/365031/bmid_kamkoli-pujdes-OvO-365031.jpg 4 138 138

Krásná, lehkovážná a trochu divoká – Edie byla přesně ten typ dívky, která okamžitě způsobí rozruch, když vstoupí do vašeho života. A měla sny… Netrvalo to však dlouho, než se naučila, že věci se nevyvíjejí vždy tak, jak by si člověk přál. Teď je Edie třicet tři, pracuje jako servírka, je těhotná, sama a její bezútěšné zoufalství jí začíná pomalu přerůstat přes hlavu. Jenže někdo Edie sledoval a čekal na příležitost znovu prokázat, jak skvělým, nenahraditelným přítelem dokáže být. Není to náhoda, že se Heather objeví na prahu dveří své kamarádky z dětství právě tehdy, když ji Edie potřebuje nejvíc. Tolik se toho mezi nimi odehrálo – tolik závisti, touhy a zrady, tolik společných tajemství. A Edie záhy poznává, že stíny minulosti možná vyblednou, ale nikdy úplně nezmizí…... celý text

Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: , Ikar (ČR)

Watching Edie, 2016

TamaraKrejčí
24.09.2018 4 z 5

Jako kniha, výborné čtení. Ale za mě Edie krásná? Asi ano. Lehkovážná? Určitě. Trochu divoká?? Jsem tak rozladěná, tak jsem se vžila do role Heather, že se mi z celé krásné Edie dělá zle!! Ještě, že to skončilo, tak jak to skončilo..

Mandlevest
22.09.2018 5 z 5

Výborná kniha, skvěle se četla. Prolínání minulosti se současností mě většinou v knihách baví a v této knize mě to bavilo. Ani jedna z hrdinek není prvoplánově dobrá nebo špatná, obě touží po lásce, o které má každá jinou představu a té jsou ochotné obětovat skoro vše. Ale stíny z minulosti se vrací a zejména Edie se jim musí postavit čelem. Výborná prvotina, určitě se těším na případné další knihy.

RockMartina
04.09.2018 4 z 5

Krásná kniha. Hranice mezi dobrem a zlem je zde tak rozostřená, že až do konce příběhu jsem si nebyla tak úplně jistá, kdo je tím zlem a koho mám vlastně litovat...a to mi vydrželo i po přečtení.

edith79
27.08.2018 5 z 5

Páni. Tak tohle byla nejlepší knížka za dlouhou dobu. Já prostě miluju šokující zvraty na konci a tady jsem si rozhodně přišla na své. Strašně mě to bavilo, nemohla jsem přestat číst, bylo to napínavé, strhující i dojemné a teď mě mrzí, že už mám dočteno, taková to byla paráda. Autorku okamžitě přidávám do oblíbených a vážně doufám, že píše a píše a ještě si od ní něco přečtu. Laťka je ovšem vysoko.

snoopylady
21.08.2018 5 z 5

Kniha se mi moc líbila. Dvě časové roviny, které se v závěru spojí. Děj ubíhal plynule, kniha byla plná napětí a měla i překvapivý konec.

ArwenAragorn
11.08.2018 5 z 5

Výborný psychologický thriller s dokonale popsanými postavami. Příběh vypráví dvě bývalé kamarádky, které mají společná tajemství. Heather vypráví minulost (PŘEDTÍM), Edie přítomnost (POTOM). Kniha vůbec nenudila, pořád se v ní něco děje. A závěr je neočekávaně dramatický.
Pro milovníky psychothrillerů určitě doporučuji.

Dresia
11.08.2018 4 z 5

Mě tedy závěr spíš zklamal, než překvapil. Milující lidé zavrhnou ženu, která se před 18 lety jakožto teenagerka zachovala "nesprávně"?! No... Jinak čtivé.

jasmína
08.07.2018 5 z 5

Já jsem z knihy nadšená !! Ne z toho smutku, co musela jedna hrdinka zažívat, ale je to tak výborně, psychologicky a napínavě psané, že se od knihy neodtrhnete - aspoň mně se to nestalo, četla jsem dva večery až do půlnoci a nelituju !

A závěr jsem nečekala , opravdu po dlouhé době skvělá kniha !

PetraBery
10.06.2018 4 z 5

Psychologický román psaný ve dvou dějových linkách – Heather nám vypráví minulost, s Edie prožíváme přítomnost. Příběh dvou kamarádek, které temná událost z minulosti rozdělila. Dobře psané, čtivé, k zamyšlení a s překvapivým koncem.

Tulicek404
08.06.2018 3 z 5

Knížka se mi moc dobře nečetla, chvílemi jsem se ztrácela kdo je kdo :-), ale jinak docela zajímavý příběh. četla jsem ale i lepší.

Nixa
06.06.2018 4 z 5

No já nevím, začátek knihy super, ale konec mě malinko zklamal. Kniha byla čtivá, zajímavá a čtenáře udržovala v napětí. Pořád jsem si lámala hlavu nad tím, co se asi v dětství mezi oběma dívkami událo. Kniha super, ale já byla z konce prostě zklamaná a proto jen 4*. I tak knihu doporučuji :-)

Mermaida
30.05.2018 5 z 5

No ty krááá......so! - budu slušná! :-) Za celou dobu čtení mě nenapadlo, že by mě konec mohl tak "rozdrtit".
Bylo to čtivé, napínavé a zajímavě psané - dvě vypravěčky (kamarádky z dětství), kdy jedna nám vypráví přítomnost, druhá nás nechává nahlížet do minulosti, ve které se "cosi" odehrálo. Že jde mezi nimi o tajemství víme od začátku knihy, ale až nakonci nás nechá autorka "prozřít".
Konec vylepšil mé hodnocení o hvezdičku navíc - jinak by knížka dostala jen čtyři :-)

putpuda
23.05.2018 4 z 5

Na tuto knihu jsem narazila náhodou. Nejdřív jsem se nemohla začíst, ale vydržela jsem a stálo to zato ;) Napínavý příběh dvou kamarádek z dětství, které spojuje dávné tajemství. Jo, dobré to bylo. Napínavé. Určitě můžu doporučit.

intelektuálka
23.05.2018 4 z 5

Zajímavě napsaný psychologický román se zápletkou...

Edie a Heather jsou kamarádky z dětství, které tajemství rozdělí. Do jejich přátelství zasáhne muž....

A najednou po letech stojí Heather u dveří a Edie ji potřebuje.
Jenže je mezi nimi nevyřešená událost a v životě se také účtuje.
Která z nich té druhé ublížila? A dá se to po letech smazat?

Mně se kniha četla dobře a doporučím.

Pípasek
16.05.2018 5 z 5

Strhující psychologický román, současně varující před následky "mladické nerozvážnosti", kterými lze zničit celý život nejen sobě, ale i ostatním

Moudd
06.05.2018 5 z 5

Dobrý psychothriller.Do konce jsem nevěděla,jak se to všechno vyvine a dopadne.Dobře se četlo.

certik003
03.05.2018 4 z 5

Autorka si se mnou hezky pohrála. Člověk si myslí, že ví a nejednou takový konec! Ten jsem rozhodně nečekala. Ale knížka se mi moc líbila.

kneslova
21.04.2018 4 z 5

Taková psychologická sonda do patologického vztahu dvou kamarádek a ten závěr mne opravdu překvapil, čekala jsem cokoli, ale toto ne.

zuzana2599
06.04.2018 5 z 5

Kamkoli půjdeš, tvá minulost půjde s tebou.
Napínavý a skvěle napsaný příběh o dvou bývalých přítelkyních, které sdílí společné tajemství z doby mládí. Senzační thriller !!
V záplavě thrillerů, které nyní vychází, je tato kniha trošku opomíjena. Ale já se vážně nemohla od čtení odtrhnout, přečtěte si, bude se vám moc líbit, stejně jako mně...

koolsavage
03.04.2018 4 z 5

Můžeš utíkat, ale neschováš se. Ústřední motivy: hříchy mladí a stalking. Narušení jedinci jsou mí oblíbení "hrdinové".

přátelství stalking thrillery pro ženy

Autorovy knížky

Camilla Way