Kapesní povídky

Kapesní povídky
https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/207215/bmid_kapesni-povidky-207215.jpg 5 85 85

Výběr z Povídek z jedné kapsy a Povídek z druhé kapsy. Informativním doslovem a podrobnými vysvětlivkami vybavený výbor ze dvou Čapkových povídkových svazků je určen mládeži. Záměrně se soustřeďuje především na ty z povídek, které mohou vyhovět jejímu zvýšenému zájmu o dobrodružství, napětí a překvapivá řešení.... celý text

tittanie
04.06.2024

Loni jsem se rozhodla, že přečtu celého Čapka. Autor píše skvěle, ale štvou mě vydavatelé, to je opravdu nutné, vydávat jednu věc tolikrát?
Povídky z jedné a druhé kapsy jsou super. Na výběr bych se vykašlala a přečetla si obě knihy.

cukrovka
23.04.2024 5 z 5

Česká klasika. Čtivé, krátké a humorné povídky, většina s kriminální zápletkou.

Kontryhelka
22.01.2022 5 z 5

Vše od pana Čapka od dětství ráda čtu, takže za mně opět výborné čtení , které má právem čestné místo ve Zlatém knižním fondu.

JoeSurikata
04.02.2019 4 z 5

I kdyby neměly kapesní povídky žádné kloudné zápletky (a že je většinou mají), stejně by měly (stejně jako většina Čapkovy tvorby) čestné místo ve zlatém fondu české literatury, a to díky jedné věci: nádherné češtině s okouzlující slovní zásobou, která se stala etalonem a měřítkem pro další autory.

Janniska
31.03.2018 5 z 5

Oddychovka,klasika a humorné.

Rafa-P
29.03.2013 4 z 5

Krátké, svižné, humorné povídky z kriminalistickou tématikou. Příjemné počteníčko :)