Kapitán Bombarďák
Dav Pilkey
Kapitán Bombarďák série
1. díl >
Čtvrťáci a třídní šašci George a Harold stvořili toho největšího superhrdinu v historii jejich základky – a teď ho dokonce oživili! Seznamte se s Kapitánem Bombarďákem. Jeho skutečná totožnost je TAK tajná, že ani ON sám neví, kdo doopravdy je! Dobrodružství Kapitána Bombarďáka autora a ilustrátora Dava Pilkeyho je první díl série plné akce a humoru o dvou kamarádech, kteří zažívají bláznivá dobrodružství, když Kapitán Bombarďák ožije a rozhodne se postavit všem padouchům.... celý text
Literatura světová Humor Pro děti a mládež
Vydáno: 2017 , BaronetOriginální název:
The Adventures of Captain Underpants, 1997
Syna tento styl humoru baví a vydrží u knihy dlouho. Nejraději má tu komiksovou část, tu znám nazpaměť i já:)
Praštěný a zajímavý příběh, vtipné poznámky, kluci, co si ve škole rádi dělají z leckoho legraci a k tomu všemu větší písmena... Co více si přát od knihy pro prvňáčka?
Snad jen to, aby kniha byla tlustší, takhle jsme ji přečetli hned, a to i přes pomalé slabikování části textu tím prvňáčkem kterého kniha opravdu chytla. Navíc spousta obrázků s plná dalších vtípků. Ano, rozhodně to splnilo to, v co jsem doufala, když jsem ji synkovi podhodila, tedy knihu "už musím umět co nejlíp číst, abych si to mohl přečíst dál", a to je teprve září. :-)
Pecka :) S děckama jsme prvně sjeli komplet komiksovou sérii Dogman a teď se nám do ruky dostala tato série o Kapitánovi Bombarďákovi :) Není to komiks, je to kniha pro děti prvního stupně, tedy větší písmena a černobílé obrázky, aby to děti bavilo. Splnilo to svůj účel! Je to skvělé! :) Tento první díl dám i do sekce DOPORUČUJI, jako TIP, ostatní díly tam dávat nebudu :) Nechám to na děti :) Ale vtipné to je i pro dospěláky :) Asi tak no.
Kapitán Bombarďák mě dostal!
A možná ještě více ti dva čtvrťáci, George a Harold - jsou úžasní, akční, nápadití. Komiksy z domku na stromě bych si hnedle předplatila . . .
Tuto knihu naprosto miluji, rozhodně lepší, než Dogman. Úplně nedoporučuji si ji kupovat, protože ji máte za pár minut přečtenou, ale i tak se děj lehce pamatuje.
Moji synkové znali Kapitána Bombarďáka už dříve jako animovaný film, já zahlédla útržky, když to měli (opakovaně) puštěné, ale celý film jsem nikdy neviděla. Jednoho dne pak synek zahlédl v knihovně knížku, tak jsme ji půjčili a já jsem nadšená! :-D Je to opravdu vtipné, třeba "nechutný blaf" nemá chybu. :-D Pro děti (i rodiče) je to zábavné, děj frčí, i mně samotné se chtělo s dětmi knížku přečíst na jeden zátah. Pobavilo neskutečně, smáli jsme se u toho nahlas a hltáme i další díly, s Georgem a Haroldem je prostě psina. :-) Doporučuji, my jsme nadšení a budeme muset všechny díly koupit, děti se k tomu budou určitě chtít vracet.
Jako 12ctka jsem tuhle knížku úplně baštila! Museli mi rodiče pořídit potom i druhý díl :D V té době to bylo něco bombastického, hlavně fofrovačka :D
Musím trochu pomoci této knížce, která znovu vychází po dvaceti letech a s mírně pozměněným názvem. Byla u mnohých klukovských začínajících čtenářů opravdu velmi oblíbená, takže oba díly jsou u nás v knihovně notně očtené. A chtěli další díly, které v originále existují. Pokud se budou dobře bavit i dnešní kluci (což si netroufám odhadovat), tak se snad Baronet odhodlá k tomu, co se Egmontu tenkrát nechtělo (ptala jsem se, ale odpověď zněla - nezájem).
2019 | Dogman |
2017 | Kapitán Bombarďák |