Kapka štěstí v ranní kávě

Kapka štěstí v ranní kávě
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/480466/bmid_kapka-stesti-v-ranni-kave-DCV-480466.jpg 4 251 251

Můžeme být šťastní, když lžeme sami sobě? Hortense žije v Paříži a je vášnivou učitelkou tance. Veškerý svůj čas tráví v tanečním studiu a také v malém podkrovním bytě, kde prožívá velmi intenzivní románek s ženatým mužem. Domnívá se, že je šťastná, až do chvíle, kdy jí osud přichystá klopýtnutí. Hortense je donucena zastavit své zběsilé pracovní tempo a najednou vidí svůj život v jiném světle.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Motto

A la lumière du petit matin, 2019

DagmarMo
17.02.2021 4 z 5

Hezka oddechovka, ze zacatku mi vse prislo prvoplanove a celkem nudne, ale 2.polovina se cetla sama. Prijemne cteni, neurazi.

Ivuska.09
03.02.2021 4 z 5

Proč jsem s přečtením této knihy tak dlouho otálela? Mně autorčin styl sedí. Ačkoli souhlasím, že minimálně zpočátku se hrdinka nechovala úplně adekvátně svému věku, ale na druhou stranu by se dalo říct, že zkrátka podlehla zamilovanosti.... Naštěstí růžové brýle dokázala odložit a hned viděla svůj život jinak. Těším se na autorčino další dílo.

Kniholapka
24.01.2021 4 z 5

Tato kniha mě velice potěšila. Řadím ji k oddychovému čtení, které má v sobě kapku něčeho navíc. Najdeme zde lásku, jak to tak v románech pro ženy bývá. Je zde ale ukrytý i klid, odvaha, důležitá rozhodnutí, přátelství a hlavně nalezení sebe sama.
Hortense nakonec získala mnohem víc než jen nový start do života, získala to po čem toužila. Splnila si sny, které v sobě na nějaký čas zadusila. Konečně se otevřela a ukázala opravdu samu sebe.
Kniha příjemně ubíhala, nenajdeme zde žádnou velkou zápletku a strhující děj. Najdeme zde zamyšlení a samozřejmě si užijeme krásu Provance. A možná lehce ucítíme závan čerstvého vzduchu se špetkou kávové esence.

lisell
04.01.2021 5 z 5

Pokud hledáte milou oddychovou knížku, určitě sáhněte po téhle. Autorka píše čtivě a je mi sympatické, že v každé knížce najdeme hlavní hrdinku, která se nevzdává, i když dostane od života nadrbáno.

knihomolkaL
05.12.2020 4 z 5

Milé, příjemné, odpočinkové čtení. Trochu k zamyšlení. Pro mě bonus v podobě mých dvou oblíbených věcí - Paříže a kávy.

iveta0549
09.11.2020 5 z 5

Krásná oddechovka

klaritkaa
26.10.2020 5 z 5

Nenáročné čtení s krásným příběhem, v krásném prostředí Provance.

janyska13
16.09.2020 4 z 5

Začátek knihy byl trochu pomalejší, ale jinak krásný příběh o lásce, zlomeném srdci, přátelství, naději a snech. Hortense a její cesta za štěstím.

LadyCotton
01.09.2020 3 z 5

Oddechové čtení, kdy tušíte co se stane o pár stránek dál. Příběh se četl rychle, ale přiznám se, že mi hlavní hrdinka lezla na nervy. Nějak jsem s jejím "trápením" (vymknutý kotník a ženatý milenec) se nedokázala ztotožnit... Navíc jsem chvílemi měla potíže si uvědomit, že jí není kolem 30 ale o deset let více...

Scathia
27.08.2020 3 z 5

Taková příjemná oddechovka.
SPOILER: Jediné, co nechápu, je přístup hrdinky, která pláče nad zraněním a hrozící ztrátou taneční kariéry, dušuje se, že kvůli chlapovi to nikdy neohrozí. O pár stránek dál si na sebe nazuje boty na vysokém podpatku, o pár stránek dál chodí bez ortézy, bez berlí, běhá po trávníku.... čekala bych to od nevycválané osmnáctky a ne od zralé čtyřicátnice.

Alíša236
13.08.2020 3 z 5

Měla jsem velkou chuť si přečíst něco milého, dámského, nenáročného a romantického...přesně odpovídající titulce této knížky....ale... bohužel. I kniha tohoto tipu se dá napsat kvalitně, tato kvalitní není. Z mého pohledu je kniha špatně napsaná, nejde o předvídatelnost příběhu, to mi u této literatury nevadí, ale o styl psaní, kompozici, větnou skladbu, popisy kdo si co myslí i když to řekl už příběh.......špatná spisovatelská práce... škoda.

zandu
29.07.2020 4 z 5

Hortense mě občas trochu štvala s tou její závislostí, slabostí...ale jinak je to milá, předvídatelná letní oddychovka.

Šalamoun
18.07.2020

Všechny její knihy mám od ní přečtené.,jsou lehké a oddychove čtení. Líbí se mi to.

Latté
08.07.2020 4 z 5

I když se jednalo o oddechovku a děj byl předvídatelný, bylo to hezké letní čtení.

katst
06.07.2020 5 z 5

I přes předvídatelný děj, jde o příjemnou a oddechovou knihu. Čtení jsem si užívala a to, že se děj odehrává z velké části na venkově v mé milované Provence, tomu jen přispělo :-)

attila1
20.06.2020 4 z 5

Pohlazení po duši.

tuldas
31.05.2020 3 z 5

oddechovka :)

vikaa
28.05.2020 4 z 5

Kniha mě pobavila, předvídatelný děj při tomto žánru nevadí. Hlavní hrdinka mně byla sympatická a krásný francouzský venkov lákal k cestování a životě v přírodě... Určitě si od této autorky ještě nějakou tu oddechovku přečtu!

Martula107
24.05.2020 5 z 5

Já, už mám poslední knihu od této úžasné autorky :( čekám až jich přeloží víc mě knihy celkově od ní dost baví každá je o něčem jiným, ale každá je čtivá :-),

kotatkoz
05.05.2020 4 z 5

Knížka to nebyla špatná, ač poměrně jednoduchá, chvilku mi trvalo se do ní začíst, ale pak si mě podmanila a druhá polovina už se četla sama, chtěla jsem vědět, pro co a koho se Hortense rozhodne a s jakou grácií se se vším vypořádá. Trochu rozporuplně na mě působily části Éliasova deníku - přirozeně mě bavil jistý voyerismus vloupat se tak někomu do myšlenek a vědět, co si myslí a co se skrývá za jeho chováním, ale zároveň mi moc nesedělo, že by nějaký chlap takhle psal a rozepisoval se o své minulosti a ještě to jen tak nechával na stole. A Aymeric byl taky především nezbytný prvek do románu pro ženy - ten typ úspěšného navenek nedobytného sympaťáka, co si ho nechtěně podmaní éterická žena a on pak sám neví co by...
Ač jsem v podstatě od začátku tušila, jak to dopadne, stejně se to hezky četlo a chvílemi jsem se až zasnila jaké by to bylo být letním hostem v Bastide - vyvolalo to ve mě i vzpomínky na duchem podobnou knížku Hotýlek v údolí Loiry. K plnému hodnocení mi chybělo to nepopsatelné "něco" navíc, ale jinak 4* z 5, je to milá knížka a člověk dostane přesně co očekává :)