Bota v písku
Jaroslav Kuťák
Karel Schwarz série
Během golfového turnaje, pořádaného u příležitosti osmnáctin dcery váženého člena místního klubu, dojde k záhadné vraždě. Zdá se, že vrahem musí být někdo z účastníků turnaje. Hned v klubovně se nabízí neklov motivů hrůzného činu, protože zavražděný byl známý bohém a bonviván, o jehož neobyčejném životě se vyprávěly všelijaké legendy. Soukromý detektiv Karel Schwarz a jeho asistentka Marie - přítomní na turnaji - zahajují na žádost prezidenta klubu vyšetřování dříve, než na místo činu dorazí policejní specialisté, aby nevychladly případné stopy a málem se jim stane osudným…... celý text
![janka84 janka84](https://www.databazeknih.cz/img/users/36_/36824/36824.gif?v=1381127978)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Detektivky pana Kuťáka mě baví: odpočinkové, místy úsměvné, jindy napínavé, zajímavé námětem, s naučnými vsuvkami.
![Marla Marla](https://www.databazeknih.cz/img/users/11_/116572/m_marla-kx3.jpg?v=1541099730)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Je to taková docela vtipná blbost - něco jako Steve Carella mixnutý detektivem Klubíčkem s velkou polevou učebnice golfu. Ale jo, docela se to dalo....
![jprst jprst](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![1 z 5 1 z 5](img/content/ratings/1.png)
Kladem této knihy je poměrně nízký počet stran, dočetl jsem to dřív, než mě nuda z toho plynoucí stačila úplně ovládnout, jasná ztráta času a jedna hvězda jen kvůli českému autorovi.
![sazamala sazamala](https://www.databazeknih.cz/img/users/15_/154478/m_154478-dUZ.jpg?v=1479329390)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Kniha nebyla špatná,jen pro nehráče golfu zbytečně moc slovíček z tohoto prostředí.Jinak ušla.
2015 | ![]() |
2000 | ![]() |
2005 | ![]() |
2016 | ![]() |
2008 | ![]() |
Pěkná detektivka která mě zaujala dobře vymyšlenou zápletku a akčním dějem. Jednu hvězdu jsem ubral díky dost přehnanému boji mezi Marií a Enzem, chvílemi to připomínalo Jamese Bonda. Do české detektivky mě to nějak nesedí. Jinak jsem spokojený a těším se na další knihy autora.