Bezcitný lovec

Bezcitný lovec
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/546335/bmid_bezcitny-lovec.jpg 5 30 30

Karmínová moľa série

1. díl

Môže byť jej najväčší nepriateľ jej osudovou láskou? V noc, keď sa Rune navždy zmenil život, tiekla v uliciach krv. Po ničivej revolúcii ľudia vyhnali bosorky, kedysi mocné vládkyne, na okraj spoločnosti. Ich mágia slabne a stávajú sa ľahkou korisťou nemilosrdných lovcov. Rune tak musí skrývať, čím naozaj je. Cez deň predstiera, že je iba obyčajnou márnivou dedičkou, noci však trávi ako Karmínová moľa – strážkyňa, ktorá chráni svoj druh pred vyhynutím. Keď sa záchranná akcia zvrtne, rozhodne sa zviesť lovcov bosoriek zo stopy a získať informácie, ktoré zúfalo potrebuje. Preto začne lichotiť šarmantnému Gideonovi Sharpovi – známemu bezcitnému lovcovi, ktorý je verný revolúcii. Až príliš neskoro si uvedomí, že k nemu začína niečo cítiť. Gideon neznáša dekadenciu a povrchnosť, ktorú Rune predstavuje. Keď sa však dozvie, že Karmínová moľa využíva Runeine nákladné lode na pašovanie odpadlíckych bosoriek z krajiny, prenikne do jej spoločenských kruhov a predstiera dvorenie. Krásna tvárička však skrýva veľmi inteligentné a nežné dievča, ktoré sa zdá preňho ako stvorené. No čo ak je práve ona tým zloduchom, ktorého sa snaží uloviť?... celý text

Literatura světová Fantasy
Vydáno: , CooBoo

Heartless Hunter, 2024

lena.o.knihach
předevčírem 4.5 z 5

Za knihu v rámci spolupráce mockrát děkuji @albatrosmedia

Když příběh plný klišé funguje, nemám s tím problém. Nevadí mi číst/poslouchat dokola a dokola tu ohranou písničku (a že jsem v hlavě skoro neustále myslela na Holubici a hada), copak si, když se řekne čarodějka a lovec čarodějnic, vzpomenete na jinou knihu?

Nelítostnému lovci jsem propadla hned od začátku a s romantickou linkou od nenávisti k lásce jsem nemohla být spokojenější. Je fakt, že v polovině tempo trochu stagnovalo a možná jsem čekala trochu více popichování a slovních přestřelek mezi hlavními hrdiny, ale není to nic, co by mi nějak zkazilo zážitek ze čtení.

Rozhodně tento první díl dilogie doporučuji. Je to velmi čtivé, napínavé a prostě a jednoduše, nejobávanějšího lovce, zodpovědného za nejvíc čarodějnických poprav, zároveň kapitána Krevní stráže, chcete poznat.

Matri
24.01.2025 5 z 5

Nenápadná kniha, ktorá ma dokonale prekvapila a pohltila. Fantasy zložku príbehu síce spĺňa "len" účasť čarodejníc, takže má atmosféru skôr historického románu. Ale mne to vôbec nevadilo, pretože mi tým pripomínala sčasti Belladonnu, ktorú milujem.

Dej sa odohráva na ostrove - Novej republike, kde vládne krutá honba na čarodejnice. Bosorky s ich krvavou mágiou boli zvrhnuté a sú nepriateľom číslo jeden.

Hlavná hrdinka Rune je čarodejnica, zámožná mladá dáma, sirota, ktorá sa preslávila ako vnučka známej bosorky, ktorú sama udala. Čím sa nielen zachránila, ale si aj vybudovala dôveru Republiky. Nikto o jej čarodejných schopnostiach samozrejme nevie. Žije bežný život - vyberá si budúceho manžela, účastní sa večierkov, zaujíma sa o módu, klebety a popri tom tajne pracuje ako Karmínová moľa, ktorá bojuje za záchranu čarodejníc.

Na druhej strane stoja dvaja bratia - Alex a Gideon. Alex je jeden z najvernejších priateľov Rune, ktorý ju tajne miluje. A potom je tu starší Gideon - kapitán Krvavej stráže - gardy, ktorá chytá bosorky. Gideon je jeden z najobávanejších lovcov čarodejníc, ktorý už dva roky prenasleduje práve Karmínovú moľu. A konečne sa jej dostáva na stopu... Gideon je temný muž, ktorý si prešiel vďaka žene - čarodejnici temnou minulosťou. Teraz je ostražitý, neverí bosorkám, chce ochrániť svojích najbližších. Zároveň je šarmantný, zachmúrený, vážny, veeeľmi príťažlivý a ja som sa do neho úplne zbláznila!

Dej síce nie je nijako extra akčný, no ja som hltala každé slovo. Vzťah hlavných hrdinov enemies-to-lovers alebo hate-to-love, kde to hate značne prevažuje, bol úplne na zožratie. Neustále vzájomné slovné súboje, skúšky, pasce, využívanie jeden druhého, provokácie a more iskrivých situácii. Úplne som to baštila!

Záver...ach záver... Jasné, že šlo všetko do kelu... Ach Alex - nečakala som to!
Neviem sa dočkať pokračovania. Odporúčam!!

~~"Rune Wintersová! Nikdy ťa neprestanem loviť! Nech pôjdeš kamkoľvek, prídem si po teba!"~~

knizni.taurus
19.01.2025 4 z 5

Je to jen hra, připomínal si se sevřeným srdcem. Vůbec nic to neznamená.
Jenže pokud to byla pravda, proč mu najednou tlouklo srdce, jako by vykročil z útesu do nicoty a doufal, že nebude následovat pád?

Jakákoliv čarodějná kniha, která se vydá, jde automaticky na můj TBR. Miluju čarodějnou atmosféru a té tady dávám za 1.

Nelítostný lovec je atmosférický příběh. Styl vyprávění mi přišel pomalejší, ale mě tohle pomalé tempo sedí. Navíc jsou tu krátké kapitoly, které vás udržují ve čtení. Je tady výborná hate to love romantická linka, která za mě mohla dostat větší prostor, ale když už se objevila na scéně, tak jsem si ty přestřelky Gideona a Rune užívala. Chemie mezi nimi prosakovala z každé stránky. Kromě toho je tady i menší milostný trojúhelník, který mě ale vůbec nezaujal. :D

Postavy jsou dobře propracované, Rune je skvělá drzá hlavní hrdinka a kdo by nemiloval grumpy kocoury? Ach ta Gideonova minulost..

Samotný worldbuilding sice pokulhává, ale zápletku tady dostaneme plnohodnotnou. Ačkoliv je to v některých chvílích předvídatelné, tak se to četlo samo a vtahovalo mě to do děje.

Bonus ve formě vyprávění z pohledu obou protagonistů tady nechybí, takže palec nahoru (proč se tak nepíšou všechny knihy?). No a abychom to zakončili překvapivě nepřekvapivě, tak na konci dostanete (čarodějný) kotel akce a obří cliffhanger, že se nebudete moct dočkat dalšího dílu. Nebo aspoň já se těším (navíc je to jen duologie).

čteno v rámci spolupráce s Humbook

blondiebooktalk
10.01.2025 5 z 5

Rune je čarodějka a tajná Karmínová můra, která chrání ostatní čarodějky před zabitím. Žije totiž ve světě, kterému dříve samotné čarodějky vládli, ale od jejich svržení je zde magie přísně zakázána a každá čarodějka je nemilosrdně zabita. Aby získala cenné informace, sblíží se s lovcem čarodějnic - Gideonem. Ten si myslí, že je Rune ideálním protějškem a vůbec netuší, že právě ona je ten nepřítel, po kterém celou dobu pátrá... Odhalí Gideon, že je Rune Karmínovou můrou?

Dlouho jsem na žádnou romantasy neměla chuť tak, jako na Nelítostného lovce. Měla jsem dost velká očekávání a tahle kniha to dokonale splnila. Hned ze začátku nás příběh vtáhne do děje a seznamujeme se s Rune, která je naprosto skvělou hlavní postavou. Myslím, že si ji všichni čtenáři oblíbí. V příběhu sledujeme oba pohledy, jak Rune tak Gideona a musím říct, že oni dva jako pár jsou naprosto skvělí a totálně jsem si je zamilovala. Nečekejte tu moc erotických scén, protože o to v příběhu nejde. Je tu snad jen jedna stránka erotiky.

Troufám si říct, že tohle je má nejlepší fantasy kniha tohoto roku a strašně se těším, až se dostane ke všem čtenářům.

Hodnocení: 5/5 (dala bych klidně víc)

Tweety0207
06.01.2025 5 z 5

(SPOILER) Jedným slovom "úžasné". Rune bola skvelá , hrdinka presne podľa môjho gusta. Odvážna. Ale chýbal mi aspoň jeden opis záchrany s bosorkami. A verity, tam mam momentálne zmiešané pocity. Ten koniec, toľko zvratov. Alex bol úžasný. Prečo? Prečo? Prečo? Aj slzička vyšla.

JLiebzeit
03.01.2025 5 z 5

Děkuju za tuhle knihu! Poslední dobou jsem se ve čtení tak trochu plácala a nemohla jsem se do ničeho pořádně začíst. S fantasy světem jsem to už pomalu vzdávala, pořád jsem hledala TO pravé, co by mě prostě vtáhlo a nepustilo, TO kvůli čemu bych nechtěla jít spát a využila každou volnou chvíli, abych mohla číst. A pak jsem otevřela tuhle knihu a byla jsem v tom až po uši…

Už od první strany jsem se od čtení nemohla odtrhnout. Autorčin styl psaní je opravdu poutavý a záživný. Kniha obsahuje vše, co u fantasy knih potřebuju. Dobře propracovaný svět, plnohodnotnou a napínavou zápletku a kvalitní romantiku.

Postavy jsem si okamžitě oblíbila, každá je jiná a každá má své démony. Rune denně sžírají výčitky svědomí a Gideona poznamenala jeho minulost. Jejich vztah je skvělým obrazem toho, jak se nenávist může zrodit v lásku. Musím vyzdvihnout i to, že jakkoliv byla chemie mezi nimi silná, neupozadila hlavní zápletku.
Je tu však i menší milostný trojúhelník, který se mi moc líbil. Alex s jeho velikým srdcem si mě také získal.

Závěr byl skvělý a nechybělo mu absolutně nic. Troufám si říct, že tohle byla jedna z nejlepších knih, které jsem v roce 2024 četla. Nejraději bych sáhla už po dalším díle, ale musím si počkat.

petra1396
23.12.2024 4 z 5

Nebylo to špatné, ale myslím, že až vyjde v češtině, bude se mi číst mnohem lépe. Nikdy mi slovenština v knize nevadila, přesto jsem si to tentokrát neužila na tolik jak bych čekala.
Určitě to bylo i knihou - příběh mi přišel zajímavý, dobře vymyšlený, ale i přesto, že zde bylo hodně popisných míst, tak nebyl na tolik propracovaný, abych mu propadla. Vzájemnou přitažlivost mezi hlavními hrdiny jsem necítila na tolik, abych tomu uvěřila.
Uvidíme, co s tím udělá český překlad - třeba to bude lepší.
Druhý díl si ráda přečtu, abych zjistila, jak to celé dopadne

katasokolov
22.12.2024 3.5 z 5

3,5/5*

Už dlouho čekám na čarodějný román, který mě dostane do kolen. Dle nadšených ohlasů, které postupně nasbírala tato kniha, jsem myslela, že byla má přání vyslyšena, ale přestože námět v sobě skrýval velký potenciál, nedokázal jej plně využít.

Spousta věcí mi přišla nedotažená a finále už bylo vyloženě na sílu (ani žádné velké překvápko se nekonalo). Do druhého dílu přesto půjdu, ale to jen kvůli tomu, že se jedná pouze o duologii. Ústřední dvojice postrádala tu správnou chemii, byť musím uznat, že některé momenty a konverzační chvilky byly pěkné. Gideonova minulost dokáže zaujmout, můžeme v ní spatřovat podobné prvky jako u postavy Raihna z pera Broadbent. Taktéž je celkem originálním vloženým prvkem, že lovec čarodějnic nedisponuje umem pouze v bitvách, ale také u šicího stroje. Rune mi nicméně jako postava přijde spíše plochá, tak nějak podobně jako její předstíraná role v nové společnosti.

Pokud máte chuť na revoluci, která potlačila vládnoucí čarodějnou vrstvu do pozadí a přeživší jsou loveni, pak s chutí do toho. Samo se objeví i spasitelka, kterážto si bude hrát na kočku a myš s fešným kapitánem a ve finále si hlavní hrdinka bude muset vybírat to pomyslné menší zlo.

Ekniha.
15.12.2024 5 z 5

Ona je bosorka , on lovec.. znie to super, že? A ono to aj super naozaj je.
Zaciatok ma strhol ako lavínu, nečakala som tento začiatok, tento fakt aby sa zachránila..

Cena bola vysoká … teraz má možnosť splniť poslednú požiadavku ale je tu háčik

Háčik v podobe najnebezpečnejšieho lovca bosoriek.. Gideona… očariť ho je nebezpečné.. už len priblížiť sa k nemu je priam nemožné..

Ale čo ak sa karty obrátia..? Čo ak sa bude chcieť priblížiť sám Gideon..?
Čo za tým je?
Lov na najznámejšiu karmínovu moľu začína

No karty sa totálne obrátili a zrazu hra bola iná.. Alex.. v 3/4 knihe niečo prestalo dávať zmysel a vy ste videli veci zrazu inými očami… kým sa to celé nezvrtlo..

Hltala som každé slovo každú situáciu, každé šuchnutie pretáčala stranu za stranou, svet bosoriek a lovca ma úplne očaril a ja som potrebovala odpovede ale potom nastali nové otázky a ja som ostala s ústami dokorán a so slzami v očiach …
ten koniec?! roztrieštil moje srdce na milión kúskov