Kašpárek v pekle
Jiří Žáček
Kašpárek s Honzou jdou do pekla vysvobodit princeznu, kam se nebohá dostala po zvolání pana krále, aby si ji čert vzal.
Básničky Jiřího Žáčka mám moc ráda, proto jsem se s dětmi pustila do této knihy.
Příběh Kašpárka, Honzy a Majdalenky je jednoduchý, žádné složité odbočky a komplikace. Co ho odlišuje od běžných pohádek, jsou slovní hříčky, kterých je pohádka plná. Já jsem si to užívala, ale mám pocit, že pro naši čtyřletou Majdalenku bylo vyjadřování moc květnaté a občas se v tom ztrácela.
Určitě stojí za přečtení, jen zvažte, zda pro vaše dítě nebude pohádka příliš "ukecaná".
Veselé putování Kašpárka, tentokráte jde zachránit s Honzou princeznu Majdalenku do pekla před svatbou s Luciferem. Vtipné veršovánky, některé povedené více, jiné méně, vše doprovázeno famózními ilustracemi Karla Franty. Malým dětem lze doporučit. Howgh.
Předčítala jsem knížku dceři, když byla malá. To byla zrovna knížka vydaná. Líbila se nám a ilustrace také.
Četla jsem se synem, který je ve druhé třídě. Četl to sám, líbilo se mu to, u některých vět se smál, některé verše se sám od sebe naučil. Obrázky byly také vítané a pěkně příběh doplnily.
A mě se to také docela líbilo. Hlavně, že syn byl nadšený... Je lepší číst s dítětem, které se na knihu těší...než s tím, které je otrávené...
Trochu v rýmu trochu ne Žáček nevím nevím ilustrace tomu dodávají super styl a ten tuto knihu zachraňuje.
Svižné čtení, lehce v rýmu, mně se líbí, asi ne každýmu. Vzhledem k pestré a tak nějak nepohádkové slovní zásobě se možná nehodí pro nejmenší čtenáře.
1983 | Aprílová škola |
2010 | Krysáci |
1996 | Slabikář |
2015 | Ezopovy Bajky |
2007 | Okurková sezóna |
Kde je Honza a Kašpárek, tam nechybí chytrý humor. Taková česká klasika, kterou bych zařadila mezi první samostatné čtení dětí.