Magie útočí
Ilona Andrews
Kate Daniels série
Od chvíle, kdy začala Kate Danielsová pracovat pro Řád rytířů milosrdné pomoci, má tahle žoldačka práce s paranormálními problémy až nad hlavu. A v Atlantě, kde magie přichází a odchází ve vlnách jak se jí zlíbí, to už o něčem vypovídá. Když je její vlkodlačí kamarád Derek nalezen polomrtvý, Kate zjišťuje, že stojí proti dosud největší výzvě své kariéry. Její vyšetřování ji totiž zavede k Půlnočním hrám. Ultimátnímu turnaji nadpřirozených bytostí jen pro zvané, kde neplatí téměř žádná omezení ani pravidla. Jí a Curranovi, Pánovi šelem, se podaří odhalit temné plány, jež by mohly navždy změnit osudy všech atlantských kožoměnců…... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2011 , Fantom PrintOriginální název:
Magic Strikes, 2009
Třetí díl zase zvedá laťku. Už nevím, co psát. Prostě skvělé, děj, romantika, tajemství, překvapení. Waw. Žeru to.
(SPOILER)
Je to záhadné a je to akční. Derek - chudák - ale krása koneckonců není všechno.
Kate by si vážně měla dávat pozor na jazyk. A na ruce. A na krev.
A Curran mi pořád leze tak trochu na nervy :D Arogantní parchant - ale holt je to alfa všech dlaků, tak to má od autorů v popisu práce.
Nicméně i tady je občas nějaká blbost či nejasnost - střet se stříbrným golemem nesouhlasí s následným ošetřováním. Curran ho chytil zezadu - přitiskl se mu hrudí na záda - golem vytrčil ostny ze zad, prošpikoval ho tedy zpředu dozadu. Curran se od něj "odlámal", hroty mu zůstaly v těle. Měla by mu je tedy vytahovat z prsou a břicha, nikoliv ze zad. Navíc byly hluboko a minimálně 5 cm dlouhé - to je dost i na super extra osvaleného dlaka.
S příběhy Kate máte šanci poznat tolik mýtických tvorů a postav, že se vaše představivost musí chtě nechtě tetelit blahem. Děj měl dokonalý spád a ani chvíli jsem se nenudila. Naopak mě dokázalo rozčílit kdykoliv mě někdo při čtení rušil. A ten závěr ... to je jen třešnička na dortu, která slibuje šťavnaté pokračování :)
Jak už jsem psala tak první dvě knížky jsou dobré,ale třetí díl je naprosto úžasný a pro mě byl zlomový a já oficiálně patřím do týmu, který zbožňuje Kate Daniels. Příběh je akčnější, temnější, smutnější ale i přesto je okořeněný i o vtipné dialogy a momenty.
Příběh začíná, kdy Kate zachraňuje banshee, když je náhle povolána k vraždě kožoměniče,kde je její pomoc ale odmítnuta. Curran o ničem nemá tušení a když se náhodou před Curranem Kate prořekne,tak zjišťuje, že jeho lidi jdou proti svému alfovi a zákonům smečky. Události eskalují a Kate a parta kožoměničů se zaplétají do temných události a přivádí je do ilegálního turnaje. Aby vyhráli a zachránili svět, musí vsadit vše a tento turnaj je může stát život.
Dozvídáme se více o Jimovi, Derekovi, Curranovi, Rolandovi, Andree, Dali, Raphaelovi a Kate a já se chci o všech dozvědět co možná nejvíc.
Myslim, že uz se v sérii nic nepokazí a tak bude patřit k jedné z mých nejoblíbenějších. Už mám přečtený i čtvrtý díl,ale jak se od sérii nemůžu odtrhnout,tak píšu recenze se zpožděním.
Já tohle miluju, nejde to odložit. Spojení romantiky, fantasy a mytologie skvěle úžasně funguje.
Teda... co ta Kate provádí, to je na palici... se svou vzácnou krví!!! Jak dokázala zničit Šarlatovou hvězdu! Naprosto úžasné.
#rereading
Silnější díl než první a druhý. Půlnoční hry jsou perfektním zpestřením. Spousta nových tvorů a postav.
Miluju defakto jakýkoliv rozhovor mezi Kate a jakýmkoliv kožoměncem. Nejvíc se mi líbí, kromě samotného Pána šelem, doktor který se s ní prostě nepáře. Naprosto jsem si zde zamilovala Dereka, ale mám rozporuplný vztah k Saimanovi. Stále nevím, jestli ho víc miluju nebo nesnáším. Každopádně se zde konečně dozvídáme, co je zač. Souboje jsou skvěle popsané a je tu spousta akce.
Autorka stále drží lehký, svižný a čtivý styl. Doporučuji všem milovníkům fantasy.
(SPOILER)
Raději spoiler. Zatím nejlepší díl. Dozvíme se, kdo Kate vlastně je. Tentokrát měla hrdinka namále. Interakce mezi Kate a pánem šelem je vtipná. Milovníci romantiky si přijdou na své.
Dereka mi bylo líto. Zdá se mi to nebo mezi Julii a Derekem by mohl být něco víc? Hrozně se mi líbí samolibý deviant Saiman. Vege tygřice byla fajn. :)
Co se týká Kate a její krve, tak celou dobu píše, že musí po sobě uklízet a krev nikde nenechávat. Pak udělá clonu z vlastní krve a s mečem naložila tak jak naložila a krve tekly potoky všude možně.
Tohle bylo naprosto dokonalé čtení. Nejasnosti, které mi vadily u předchozích dílů se tady pěkně vyjasnily. Hlavní postavy jsou skvělé a chemie mezi nimi je úžasná. Navíc podobné souboje mám vždy v knížkách velmi ráda.
(SPOILER) Třetí díl, třetí rozšíření informací o minulosti Kate a světě, ve kterém žije. Přichází Hugh a tentokrát velmi osobní detektivní pátrání – kdo tak příšerně ublížil Derekovi? Kate s hromadou hlášek prchá před Curranem do ilegality, aby mohla pátrat tam, kde to je mezi kožoměnci zakázané. Jim, Saiman, vegetariánka Dali, výlet pro Julii i samotné Půlnoční hry – romantická linka se už už chystá plně rozvinout a nad koncem musí každému srdce zaplesat.
V podstatě bych mohla zkopírovat komentář u předchozího dílu a jen lehce poupravit dějové věci, aby seděly, a hotovo. Kate mi prostě sedí svou povahou. Většina postav, které se tam objevují nejvíc, mi sedí. Jeho chlupatá výsost, Jim, Derek a dokonce i Saiman. Sice je to strašný egoista, ale je napsaný tak dobře, že mi nevadí pasáže s ním.
Opět bych jen zmínila, že ty konce jsou takové hrozně rychlé. Ale už jsem si zvykla a vlastně mi to ani tak nevadí.
Tenhle díl se mi líbil moc. Nové postavy, další dobrodružství. Trochu víc romantiky a to je dobře, přesto to nekazí dějovou linku. Opět hodně vtipné hlášky, sarkasmus, ironie. Prostě příjemné čtení. Jen doufám, že to milostné "oťukávání" mezi hranicí nenávisti a lásky už bude mít v příštím díle nějaký zvrat. Nicméně "sexuální" podtext na mě velmi působí a celkově dobře pojatý příběh i zápletka mě láká k přečtení dalšího dílu. Nu což, nenechám se dlouho pobízet.
Tak jo. Začínám být touto sérii doslova posedlá. Třetí díl jsem přečetla během jednoho dne a těším se na další. Je to naprosto skvělé! Nebudu lhát, velký podíl na tom mají Kate a Jeho Ignorantstvo Curran. ❤ Konečně jsem se dočkala nějakých pěkných chvilek mezi nimi, juchůů.
Curran se stává jedním z mých nejoblíbenějších mužských hrdinů, fakt ho žeru. :)
Celkově samozřejmě i dějově mě to moc baví, nechybí napětí, akce, krev, boje o přežití, magie, ale i vtipné momenty. Líbí se mi narážky na předchozí díly.
Kate pomalu odhaluje svou minulost a kdo vlastně je. Něco bylo předvídatelné, něco naopak vůbec. Jsem opravdu zvědavá, jak se to bude vyvíjet dál!
Tento díl obsahuje zatím nejvíc romantiky.. kupodivu to vůbec není na škodu, jelikož to autoři skvěle vyvažují akcí a humorem, možná je i cítit "chlapská" ruka...Celá kniha mě bavila, dokázala zaujmout, má ideální tempo i počet stran.
Pokud nechcete vědět vůbec nic, tak asi lehké spoilery... ale nic konkrétního...
Třetí díl je dost možná můj nejoblíbenější (ještě jsem nedokončila re-reading celé série, tak uvidíme, díly od šestého výš se mi vybavují dost mlhavě). Vztah Kate a Currana je přesně v té fázi, kterou mám ráda a napětí mezi nimi by se dalo krájet, nebo možná spíš hrozí, že něco podpálí... Navíc tu Derek - moje asi nejmilejší postava - dostává jednu z hlavních linek knihy a... uf... Tenhle a pátý díl jsou pravděpodobně jediné, u kterých jsem brečela. (Edit: Přehodnotila jsem to, tohle je naprostý kec, u většiny dílů uroním alespoň jednu slzu, ale tyhle dva jsou pro mě obzvlášť emotivní...) Taky poprvé potkáváme Dali a tuhle holku já vážně žeru. Celý koncept Půlnočních her mě neskutečně bere, nejsem si jistá, čím to je, protože nejsem fanoušek násilí, ani bitevních scén, ale tohle... z nějakého důvodu... jen mě mrzelo, že to není propracovanější, protože mi přišlo, že tam jsou nějaké ty díry, ale rozhodla jsem se je jednoduše nehledat. K tomuhle dílu se určitě ještě někdy vrátím.
Zapletka se prohlubuje, jak Kateina minulost tak jeji vztah se zamotava. Pribeh je svizny a i kdyz je kazdy kozomenec v meziforme nocni mura, dobre veci prevazuji. Ocenuju i Kateinu zeleznou vuli, ta holka ma “koule” z oceli a Curranovi odolavat je umeni;)
Celkove se jedna o jeden z mych nejoblibenejsich pribehu o Kate. Dobre vymysleny system her i zajimavy zaporaci.
Hledáte nové fantasy knihy? Tak tuhle si rozhodně nenechte ujít :-) Hlavní hrdinka Kate je super :-) akční, nebojácná,vtipná, drsná, soucitná, prostě moje oblíbená a bavil mě každý díl.
2011 | Magie mrtvých |
2014 | Magie střelného prachu |
2011 | Magie útočí |
2015 | Magie ničivá |
2012 | Magie krve |
Jsem moc ráda, že jsem sérii objevila. Napětí, sžíravý humor, dramatické zvraty a prostředí bojové arény mluví za vše. Tentokráte Kate cítí, že jde opravdu o život a navíc ji ohrožuje i tajemství jejího původu, ale jak by se mohla držet stranou, když je v sázce život přátel? Svět bojuje s vlnami magie i techna, a ještě si někdo zahrává s nelegálními zápasy v aréně. Objevují se noví nepřátelé, jako by těch starých nebylo až dost. Kate nemá čas se ani nadechnout a uvědomit si, že k pánovi šelem ji to táhne víc a víc. Zatím nejlepší díl a autory tímto přidávám do oblíbených.