Magie útočí
Ilona Andrews
Kate Daniels série
Od chvíle, kdy začala Kate Danielsová pracovat pro Řád rytířů milosrdné pomoci, má tahle žoldačka práce s paranormálními problémy až nad hlavu. A v Atlantě, kde magie přichází a odchází ve vlnách jak se jí zlíbí, to už o něčem vypovídá. Když je její vlkodlačí kamarád Derek nalezen polomrtvý, Kate zjišťuje, že stojí proti dosud největší výzvě své kariéry. Její vyšetřování ji totiž zavede k Půlnočním hrám. Ultimátnímu turnaji nadpřirozených bytostí jen pro zvané, kde neplatí téměř žádná omezení ani pravidla. Jí a Curranovi, Pánovi šelem, se podaří odhalit temné plány, jež by mohly navždy změnit osudy všech atlantských kožoměnců…... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2011 , Fantom PrintOriginální název:
Magic Strikes, 2009
Tato série se mi začíná líbit čím dál tím víc, protože (možná se mi to jen zdá) je díl od dílu lepší a zajímavější. Tento díl nám totiž konečně prozradil něco z minulosti hlavní hrdinky a začali se zde aspoň trochu rozvíjet vztahy mezi postavami. Toto plus napínavý akční děj se spoustou magie mi opět přineslo velmi příjemný čtenářský zážitek.
Tato série je naprosto skvělá, kniha od knihy stále lepší a lepší a nepřestává překvapovat. Miluji ty hlášky a rozhovory mezi hlavními hrdiny ;o)))
To je parádička, nemůžu se od knížek odtrhnout! Jo a taky bych si s Curranem hned vyměnil místo :P
Třetí díl série Kate Daniels, tentokrát se Kate do smrtelně nebezpečné situaci dostává díky Derekovi. Aby zvítězila, musí se zůčastnit Půlnočních her, které jsou nelegální. Společnost ji dělají i kožoměnci a ledový obr. Aby zvítězila, musela poodhalit trochu ze své moci a rodové příslušnosti. Hezký, čtivý, dobrodružný.
Culila jsem se pořád, ale tentokrát jsem měla docela i nahnáno. Opravdu jsem se bála, že je autorka schopna Dereka odpravit a ještě takovýmhle způsobem! Většinou to na autorech oceňuji, že mají koule zbavit se oblíbené postavy, ale... tady ne, prosím:).
Tenhle díl se mi opravdu hodně líbil. Hodně akce a nechybí ani humorné hlášky. A už jsem zvěděvá, jak se vše bude vyvíjet dál mezi Kate a Curranem :)
Nejlepší díl série. Hodně jsem se u něho nasmála :D :D.
Nejlepší bylo jak tam Rafael vyprávěj příběh o tom jak ten chlápek tetě Bé přimontoval nábytek na strop ( snad jsem to pochopila správně :D ).
Musím říct, že 3.díl byl opravdu lepší než předchozí dva díly.
Byl lepší ve vtipnosti, v dramatičnosti a samozřejmě ve scénách Curan a Kate :D. Doufám, že budou spolu :D, to by byla sranda :D.
Už aby vyšla Magie na Vzestupu, mám doma totiž půjčených všech pět dílů a ted jsem u čtvrtého, a hrozně se těším na 6.
Už ted si myslím, že Ilona Andrews stvořila dokonalost, tím, že dokázala napsat tak úžasné knihy.
Všem DOPORUČUJUUU! :).
Nejlepší díl. Hrozně jsem se bála o Dereka a moc se mi líbí popisování míst i lidí. A nelidí :)
Vynikajúca séria. Úplne človeka pohltí. Kopec dobrého humoru, sebairóniu, vťahujúce dialógy, napatie. Určtie doporučujem.
2011 | Magie mrtvých |
2014 | Magie střelného prachu |
2011 | Magie útočí |
2015 | Magie ničivá |
2012 | Magie krve |
Série se jen a jen zlepšuje! Vážně paráda! :)