Vdova
Fiona Barton
Kate Waters série
1. díl >
Jean Taylorová mala pokojný, obyčajný život. S manželom Glenom bývali v peknom dome. Glen bol jej vysnívaný princ. Jedného dňa sa však všetko zmení. Jean zistí, že jej vzorný manžel je monštrum, o ktorom sa píše na titulných stránkach novín. Po jeho tragickej smrti si Jean zaumieni vziať svoj život do vlastných rúk a vyrozprávať ich príbeh tak, ako ho videla.... celý text
Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: 2016 , Slovart (SK)Originální název:
The Widow, 2016
Vdova je velmi čtivý, napínavý, zajímavý příběh.
Jediné, co mi kazilo čtení, jsou nesrovnalosti v datech. Příklad: Bella byla unesena 2. října. Ovšem v jiné kapitole se dozvíme, že zmizela 2. září a pak zase 2. října. S tímto problémem jsem se setkala již v knize Dítě. Tehdy jsem si myslela, že se jedná o překladatelské chyby. Ale spíše to vypadá na chyby autorky. Jak u Vdovy, tak u Dítěte. Přesto má kniha plný počet hvězd.
Vážně je ten příběh pecka. Až do poslední kapitoly jsem byla napnutá, jak to vlastně bylo.
Těším se na další příběhy Kate a Sparkese.
DOPORUČUJI.
Nakonec knihu hodnotím kladně, zajímavý styl vyprávění více osob tj. různých pohledů. Každou chvíli byla vina někom jiném, jista jsem si nebyla do poslední chvíle.
Jsem docela překvapená, že má kniha tak slabé hodnocení. Mě se kniha velmi líbila, styl psaní i námět byl zajímavý. Perfektně se četla, za mě doporučuji.
Na knihu jsem narazila náhodou. Šla jsem si půjčit Kytici k maturitní četbě a Vdova na mě shlížela z polic právě vrácených knih. Thrillery mám ráda, proto jsem po ní hned sáhla.
Nevadilo mi střídání vypravěčů, ani různé posuny v ději. Neměla jsem problém se orientovat. Prostě jsem to skládala jako puzzle. Děj byl velmi zajímavý a celkově knihu hodnotím pozitivně. Občas přeskakovala ich-forma a er-forma. Možná se jednalo o záměr, ale někdy jsem měla pocit, že šlo o chybu překladu.
Ale jednu hvězdičku jsem přece jen musela strhnout. A to za závěr, který se mi zdál poněkud odbytý.
Když jsem se před četbou dívala na hodnocení, tak jsem ke knize byla skeptická. Po přečtení nechápu. Dobře se četla. Líbilo se mi i členění kapitol. Byla to má první kniha od autorky.
Kniha se dobře četla, konec byl trošku jiný než bych si představoval, ale jinak doporučuji.
Veľmi ťažká téma pre mňa, ale kniha bola perfektná. žiadne nudné pasáže, ktoré by som mala chuť preskočiť, čítala som každú voľnú chvíľu
Doslova jsem se nutila knihu číst a přemýšlela, zda ji neodložím. Nebavila mě reportérka ani policie. Celý děj se táhnul a nikam neposouval. Rozuzlení snad až na posledních 20 stránkách. Chtěla jsem číst i další knihu autorky Dítě, ale to si ještě rozmyslím. Fakt nuda!
Zajímavý nápad na námět. Jedná se o velmi silné a těžké téma a já bych knihu zařadila jako psychologické drama než thriller. Na knížku jsem se dlouho těšila a proto jsem asi čekala víc, než jsem nakonec dostala. Přečetla jsem ji rychle, ale měla jsem pocit, že je zbytečně natahovaná. Závěr přišel na posledních pár stránkách a stejně mi zůstal v hlavě otazník. Ze způsobu vyprávění jsem měla pocit, že Taylorovi jsou starší pár, ale ono jim nebylo ani čtyřicet. Nějak mi tam chybělo napětí a více emocí.
pomerne nesikovne uchopena zapletka, tazkopadny jazyk, vela slubne nadskrtnutych motivov, ktore vysumia.
Knížka se mi líbila, po záplavě severských detektivek s krví všude kam se podíváš je to taková klasika.
Knížka mě nijak nenadchla a nijak mě nešokoval ani konec. Od půlky knížky jsem si už konec nějak takto představovala. Ztráta času to až taková nebyla, ale ke knížce se už nevrátím.
Občas jsem měla pocit, že pár stran přeskočím, ať už to konečně všechno vím : -)...čtivé, to se musí nechat...
Tak tohle se mi vážně líbilo. Záživné a napínavé až do konce, žádné rozvleklé pasáže, které by rušily.
Kniha se čte svižně, nepotrpí si na zdlouhavé popisy míst a věcí – zkrátka celý příběh pěkně odsýpá. Nudit se rozhodně nebudete. 4/5
Zajímavý námět. Od začátku jsem tušila, pak několikrát zapochybovala, ale spíš proto, že většina autorů někam navede a pak bum - překvapivé rozuzlení. Tady ne. Vše spěje k předvídatelnému závěru, který také nastane. Myslím, že ale autorce ani tak nešlo o detektivní pátrání, jako spíš o psychologickou sondu, kam až může vést touha.
Dobré to bylo.
Předně..Ke knihám, které mají už na obalu napsáno "psychothriller" jsem se naučil přistupovat s odstupem a bez nějakých větších očekávání.A myslím,že zrovna u Vdovy se mi tento přístup vyplatil,i přes doporučení od Stephena Kinga na zadní straně.Ta kniha se dá rozdělit na dvě části-před rozsudkem a po něm.Ta první je skvělá, nenechá vás vydechnout, rozvíří vám v hlavě obrazy,z nichž se vám bude dělat zle.Ta druhá..nu,vůbec nemusela být.Děj stagnuje,a je už vlastně jasné jak to celé dopadne.Kdyby ta kniha byla o třetinu kratší,dám plný počet.Tahle jsem se přiklonil k silnějšímu průměru.