Vdova
Fiona Barton
Kate Waters série
1. díl >
Jean Taylorová mala pokojný, obyčajný život. S manželom Glenom bývali v peknom dome. Glen bol jej vysnívaný princ. Jedného dňa sa však všetko zmení. Jean zistí, že jej vzorný manžel je monštrum, o ktorom sa píše na titulných stránkach novín. Po jeho tragickej smrti si Jean zaumieni vziať svoj život do vlastných rúk a vyrozprávať ich príbeh tak, ako ho videla.... celý text
Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: 2016 , Slovart (SK)Originální název:
The Widow, 2016
Podobné jako "Amnézie", velké očekávání, ale nakonec nic moc. Vlastně mě nikdy ani pořádně nemrazilo, nedostavilo se žádné napětí ani obavy a to mi prostě u takového literární žánru velmi chybí. Začínám se podezřívat, že mi nějak nesedí, když tento žánr píší ženy, zkusím si na to udělat nějaký vlastní průzkum :)
Nuda. Ztráta času. Furt čekáte a hlavně doufáte, že se z toho něco vyklube a pak zjistíte, že vůbec NIC.
Dívka ve vlaku? Zmizelá? Ne, ne a ne! Vdova by měla být tím trhákem a bestsellerem!!! Výborný psychothriller, který mě naprosto zničil. Po přečtení mi bylo až špatně.
I když už jsem určitě četla napínavější thrillery, stejně jsem se od knihy nemohla odtrhnout - má fakt skvělou atmosféru a postavy jsou velmi dobře vykreslené. Všechny "vypravěčské postavy" byly opravdu uvěřitelné, protože autorce se nestalo to, co se podle mě často stává jiným autorům, kteří píšou z pohledu více postav - totiž nestalo se jí, že by všechny postavy tak nějak uvažovaly a vyjadřovaly se stejně... :)
pamatujete na zmrzku Colombina? já se vždycky těšila na ten čokoládovej konec dole. jasně, jíst zmrzku neni špatný samo o sobě, ale když zjistíte, že čokolády dole je minimum, nebo ještě hůř, že jí tam úplně zapomněli dát, tak to zklamání je fakt velký
Super originální námět, ještě navíc skvěle zpracovaný. Klobouk dolů před Bartonovou! Tolik úžasně propracovaných úhlů pohledů, skoky mezi minulostí/přítomností, a přesto se čtenář neztratí. Děsivé mrazení v zádech mě provázelo po celou knihu a u kapitoly Manžel jsem si po jejím dočtení musela dát chvíli oddech, tak moc na mě zapůsobila. Doporučuji všem!
Jedním slovem vynikající. Bez násilí, bez krve, přesto neuskutečně napínavé. To zpracování postav, především vdovy, bylo skvělé. Vřele doporučuji.
Skvělá kniha, nečekala jsem, že mě tak dostane. Bylo to velice napínavé až do konce. Líbil se mi pohled na případ i od ostatních osob.
Skvělý psychothriller, který má v sobě atmosféru staré dobré anglické detektivky. Autorka napínala až do konce.
Thrillery jsou jeden z mála žánrů, kde se mi více líbí filmy než knihy. A je to z toho důvodu, že hrdinové i děj jsou u těchto knih jako přes kopírák. U filmů je zde aspoň osobitost herců a atmosféra. Vdova mě ale mile překvapila. Možná je to tím, že je převážně vyprávěna z jiné pozice než detektiva nebo maniaka. Dlouhou dobu jsem nevěděla, co se z vdovy vyklube a kniha mě udržovala v napětí. Hvězdička dolů ale za mdlou katarzi a spád na konci.
Stylem je trochu podobná Zmizelé a Dívce ve vlaku, ale i tak je jiná. Nic akčního, jenom docela klidně plynoucí příběh, z kterého ovšem mrazí! Za mě plný počet hvězd.
Podobnost se Zmizelou je opravdu ve stylu podání příběhu patrná. Kniha vás nenechá spát a i přes to, že se v ní ze začátku vlastně nic moc neděje, tak vás neustále drží v napětí a velkém očekávání. Rozhodně velmi dobře zpracovaný příběh se skvělou tématikou. Já byla spokojená a hlavně i mile překvapená. Doporučuji!
Recenze již brzy v záložkách - Knižní deníček
Za mě tedy absolutní bomba. Jen málo knih v životě mě donutilo číst hluboko přes půlnoc, abych je na jeden zátah dočetla. Tato ano. A byť se potýkám s nevyhraněným názorem (chvílemi velkými nesympatiemi) k J., tak .... prostě pecka.