Kati

Kati
https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/305991/bmid_kati-SDC-305991.jpg 5 2 2

Banda Katů zabije na osamělém ranči rodiče chlapce, který napíše o pomoc Earpovi do Dodge City. Marshal je při pátrání po bandě v Mexiku polapen. Nakonec se mu podaří útěk - a na pomoc přispěchá Doc.

Literatura světová Dobrodružné
Vydáno: , Ivo Železný

Die Galgenmänner, 1995

Ran
25.05.2024 4 z 5

I když by to podle mě chtělo tak 2 nebo 3 stránky navíc, tak to byl moc dobře napsaný příběh. Byl čtivý a propracovaný. Rozhodně to stálo za přečtení.

RedEagle
29.09.2020 5 z 5

Asi najvzácnejší román v tejto edícii pre každého zberatela, pretože je to prvý z asi 50 dielov pojednávajúcich o súboji Wyatta Earpa s bandou Katou, ktorá bola natolko dobre organizovaná, že sa v podstate jednalo o predchodcu neskorších mafiánských organizácií. Tieto romány o Katoch su tak dobre a pútavo napísané, že je len tažko uveritelné že si celú bandu Katov autor len vymyslel, a čitatel má tendenciu vážne uverit tomu že sa romány zakladajú na skutočných udalostiach. Tak či onak nikdy neodpustím Hollywoodu že túto seriu románov o Wyattovom súboji s Katmi nesfilmoval :) Tieto romány su to najlepšie čo v 90-tich rokoch v rodokapse vyšlo, a ak máte dobrú predstavivosť, tak pri čítaní týchto románov sa budete cítiť ako pri sledovaní toho najlepšieho westernového seriálu aký ste kedy videli.

William Mark (p)
německá, 1923 - 1996