Kavárna v Kodani

Kavárna v Kodani
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/531458/bmid_kavarna-v-kodani-65c1e0fb460f8.png 4 3470 3470

Z otravného výletu do Kodaně se vyklube cesta, která všem zúčastněným změní život úplně v duchu dánského životního stylu hygge. Někdy prostě stačí jen zpomalit a rozhlédnout se kolem sebe. Dát si kávu. Popovídat si s ostatními. Třeba pak zjistíte, že to, za čím se ženete, vám štěstí nepřinese. Vtipný příběh o lásce, štěstí a cestování, který vás chytne od první minuty! Popadněte teplou deku, hrnek horké čokolády a zaposlouchejte se Úspěšná manažerka Kate má přesně takový život, jaký si vysnila. Pracuje pro jednu z nejlepších PR agentur v rušném Londýně, je úspěšná, okouzlující a její přítel je tak skvělý. Dokud jí tento skvělý přítel neukradne nápady, díky nimž je povýšen místo ní. Kate by ráda všem dokázala, že není tak mladá a nezkušená, jak si všichni myslí. Získat jako nového klienta velkého prodejce dánských bytových doplňků a nábytku je její šance. Protože práce je pro ni vším. Proto musí absolvovat cestu do Kodaně. Co se zprvu zdá jako otravný PR výlet pro hrstku ještě otravnějších novinářů, jehož jediným účelem je získání zakázky pro Kate, se nakonec změní v cestu, která všem účastníkům změní život. Během poznávání krás Kodaně a dánského přístupu k životu poznávají novináři i Kate sami sebe. A nakonec se ukáže, že všichni získali mnohem víc než jen námět na články nebo pracovní příležitost.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: audiokniha , Cosmopolis

The Little Café in Copenhagen, 2018

Interpreti: Veronika Lazorčáková

AnDyB
09.12.2022 2 z 5

Nemůžu si pomoci a přidám se k menšině. Já mám velmi velmi ráda oddechové romantické příběhy a myslím si, že nejsem ani náročný čtenář, na tento směr knih, ale tady mě to prostě nenadchlo. Bylo to pro mě moc klišé. Vsehny postavy byly prostě moc moc. Nakonec se stanou ze všech nejlepší BFF a no i mezi Benem a Kate jsme čekala nějak tak více vzrušení. No třeba jsem nebyla v tom rozpoložení a ještě autorce dam šanci. Toto je můj upřímný pocit z knihy . P.S body jsou za cestování a velmi krásné prostředí Kodaně a hygge je prostě moje srdcovka (četla jsem doma u krbu se svíčky a dekou :D)

EmillyT
07.12.2022 4 z 5

Postupně se vracím zpět k mým oblíbeným Romantickým útěkům a říkám si, že je škoda, že je to jen pohádka a v reálném životě to tak snadné není. Ale čtení milé a odpočinkové.

Havrnka
05.12.2022 5 z 5

Romantická kniha pro ponuré podzimní večery. Velmi se mi líbil popis procházek Kodaní, že jsem měla chuť se do tohoto města vypravit.

Ív688
03.12.2022 5 z 5

Občas člověk potřebuje přečíst něco jako moderní pohádku, pro adventní čas a Vánoce jako dělané, zachumlat se s knihou a šálkem čaje a představovat si...díky za milý hygge příběh s dobrým koncem, doporučuji všem, kteří chtějí mít na konci knihy na tváři úsměv

harena
28.11.2022 5 z 5

Moc milé, pohodové čtení pro adventní čas. Sympatické postavy, romantická zápletka a příjemná hygge atmosféra se nese po celou dobu čtení. Knížku zavírám s úsměvem, spokojená a dobře naladěná. Jdu hledat recept na pravé dánské skořicové šneky. Krásné počtení.

Ivuška235
22.11.2022 5 z 5

Úžasný román, přečetla jsem během vánočních svátků. Těším se na další román od této autorky :)

Dashmo
22.11.2022 2 z 5

Po sérii krimi a vraždách som potrebovala pauzu a poriadnu dávku romantiky. Toto však bolo na mňa až príliš presladené. Miestami som sa úplne strácala, dialógy boli prízemné. Nehovoriac o tom, že zakaždým keď Ben ,chrapľavo vzdychol, Kate do ucha mala som potrebu si za neho poriadne odkašľať. A pardon ale vkladať kúsok ryže a naanu druhému do úst v reštaurácii je vážne také vzrušujúce?
Hviezdičky sú za tú Kodaň a hygge. Zajtra bežím do Ikei

klarka009
21.11.2022 5 z 5

Už vím proč je Julie Caplin tolik oblíbená. Její styl psaní mi velmi sedl a ta hygge atmosféra na mě dýchala od začátku do konce :) Co se mi strašně líbilo tak bylo právě prostředí. Zamilovala jsem se do Kodaně a to jsem tam ještě ani nebyla :D (chystám se na jaře a doufám, že to vyjde ).. díky autorce jsem se skrz její knížku o tom místě dozvěděla zajímavé věci.
Co se týče postav, tak mi všechny sedly. Kate i zbytek její skupiny se pěkně postupně vyvíjeli. Každý řešil nějaký svůj problém a každý z nich si v Kodani něco uvědomil. Hate to love romantická linka se také povedla. Myslím, že jsem si na tuhle knihu nemohla vybrat lepší čas a všemi deseti vám ji doporučuji, pokud jste ještě nečetli.

Snapeova
20.11.2022 3 z 5

Kniha byla hodně předvídatelná, ale líbilo se mi, že se hlavním hrdinům stavěly do cesty různé překážky, i když se to dalo čekat. Ze začátku mě to moc nebralo, když se na scéně objevil Ben, bylo to lepší. Pak přišlo několik momentů, kdy jsem musela protáčet oči a pak už to bylo fajn. Četlo se to rychle a bylo to nenáročné. Jelikož jsem teď delší dobu knihu podobného žánru nečetla, tak mi ani moc nevadilo to jak je předvídatelná a klišoidní. Byla to taková příjemná pohádka pro dospělé. Líbilo se mi zapojení Kodaně, Hygge a nesourodé skupinky lidí.

Marfulka007
18.11.2022 4 z 5

Pěkné oddychové čtení. Předvídatelný příběh? Možná. Happyend samozřejmostí. A přesně tohle člověk občas potřebuje. Doporučuji vřele každému, kdo se potřebuje ponořit do milého, lehkého příběhu, zbytečně moc nepřemýšlet a jen se nechat unášet. Přečteno jedním dechem, nedalo se odtrhnout.

kofina
15.11.2022 4 z 5

Tento žánr normálně nečtu a od autorky to pro mě byla první kniha, tak jsem nic moc nečekala, ale bylo to moc fajn! :-) Celá kniha dokáže opravdu skvěle navodit příjemný pocit, ač je trochu i "klišoidní". Hlavní hrdince začnete po několika stranách i celkem fandit a ten happyend jí vyloženě přát.
Za mě bezva oddechovka a do tohohle podzimního nečasu úplně super načasovaná. Navíc přiznávám, že patřím k těm, kdo si myslel, že hygge jsou přesně haldy svíček, knih, dek a horká čokoláda, tak jsem si trošku poupravila mínění :-D

cukrovka
14.11.2022 4 z 5

Posloucháno jako audiokniha. Příjemný romantický příběh který vás nenásilnou formou seznamuje s životním stylem hygge a krásami Kodaně.

dee7
14.11.2022 5 z 5

Milé, pohodové, odpočinkové čtení, které mohu jen doporučit!
V knize nechybí humor, láska, štěstí, zkrátka romanťárna jak vyšitá :-) Od začátku je jasné, jak se příběh bude odvíjet, ale i tak jsem si ho užila na max.. Kodaň byla naprosto úžasná!!
A musím konstatovat, že i já jsem podlehla kouzlu hygge ;-)

Rapeh
13.11.2022 5 z 5

Opět skvělý příběh. Tuto autorku nejde nemilovat. Nejen že díky ní máte touhu vydat se do místa děje knihy, ale víte co chcete navštívit a které památky nevynechat.

VeruMalfoy
12.11.2022 4 z 5

Krásný romantický příběh, i když občas byl plný klišé. Občas to také bylo tak nechutně sladký, že mě z toho málem rozbolely zuby, ale i tak jsem si čtení moc užila. Moc se mi líbilo, že jsem poznávala v průběhu knížky pojem hygge, o kterém jsem do té doby skoro nic nevěděla. Budu si muset o něm zjistit víc. :) Rozhodně mám v plánu se pustit do dalších dílů.

Calinda
07.11.2022 1 z 5

(SPOILER) Tato série mě neskutečně lákala svými obálkami, i když tento žánr normálně nečtu. Nakonec jsem několik knížek sehnala u nás v knihovně, a protože jsem zrovna měla i náladu na něco nenáročného, odpočinkového, pustila jsem se do čtení a začala právě Kavárnou v Kodani. A upřímně - je mi to moc líto, hrozně jsem si přála, aby se mi knížka líbila, ale toto opravdu asi nebude nic pro mě. Proč knihy tohoto typu musí být tak hrozně jednoduché, přímočaré, proč si autoři nedají trochu víc záležet na samotném příběhu, na zápletce, na vykreslení charakterů jednotlivých postav? Měla jsem problém vlastně s většinou postav, jediný, kdo mi vyloženě nelezl na nervy, byl Ben. Ostatní postavy mi připadaly neupřímné, přeslazené, tak nějak ztracené. Proč mi to nepřišlo jako pracovní cesta dospělých, svéprávných a ve svém oboru úspěšných lidí, ale spíš takový školní výlet ztroskotanců a naivních bytostí, kteří se chovají jak rebelující puberťáci a které musí hlídat další nevyrovnaná osoba?
Protože miluji cestopisy, těšila jsem se alespoň na nějaké zajímavosti z Kodaně (jasně, že ne v takovém rozsahu jako v cestopisu, ale aspoň špetička), ale ani v tomto mě kniha neuspokojila. Zajímavých míst, které do Kodaně mohou nalákat, je tam žalostně málo a skořicoví šneci to nezachrání.
Škoda, fakt jsem tomu chtěla dát šanci. Ještě zkusím jednu z této série (Hotýlek na Islandu) a pokud mě ani ta nepřesvědčí, další příležitost už nedám.

klarinka9974
05.11.2022 5 z 5

Tak i já jsem podlehla Romantickým utěkům a hodně doporučované Kavárně v Kodani. Kniha mě hned od samého začátku začala bavit. Těšila jsem se na každou další stránku a i když bylo všechno předvídatelné a jasné, nic nemění na tom, že je kniha vážně skvělá a čtivá. Určité pasáže jako by dokázaly to, že jsem se sama ocitla v Kodani, každé místo si představovala. Všechno to bylo tak úžasně voňavé, jako právě upečené pečivo, čerstvě umletou kávou a hlavně láskou. To byla skvělá třešnička, která dodávala celému příběhu romantiku. Určitě se co nejdříve vrhnu na další příběh. Těmto útěkům neuteču ani já.

adela.hol
05.11.2022 4 z 5

(SPOILER) Tato kniha je takové pohlazení po duši. Měla jsem chuť do té knihy skočit a péct dánské pečivo spolu s nimi.

Líbil se mi přerod všech postav, když pochopili podstatu hygge, dokázali přehodnotit svůj život a pochopili, že nemusí být celý jen o práci, ale že nejdůležitější jsou oni sami. A pokud jsou spokojení oni, půjde snáz i všechno ostatní.

Nejlepší byla za mě postava Evy. Byla to taková jejich máma, která vždy věděla, kdy přinést kávu, něco dobrého na zub a kdy je vyslechnout.
Katie si to trochu pokazila na konci, když nedala Benovi vůbec možnost to vysvětlit, ale jinak se mi jejich chemie moc líbila a epilog se všemi postavami byl super.

Objevila jsem další autorku, díky které se odreaguju u příjemné romantiky, zasměju se a poznám nějaké nové prostředí. S chutí se postupně pustím do dalších dílů série.

marrie5227
04.11.2022 5 z 5

Druhá kniha, kterou jsem měla šanci od autorky přečíst a opět jsem nadšená.
Příjemné prostředí, předvídatelná, ale přesto roztomilá romantická linka.
Co se knize musí nechat, tak člověka dokonale naláká na návštěvu Kodaně a jejího zákoutí.
Domek v Irsku, který jsem od Julie četla jako první, mě víc zaujal svým prostředím, ale možná na to mělo svůj vliv, že jsem se na takovém místě právě nacházela.
Naopak Kavárna v Kodani se mi zdála víc propletena humorem, romantikou a rozhodně jde o roztomilou podzimní oddechovku.

Doomiiniikaa
03.11.2022 2 z 5

Hned po prvních pár stránkách mě kniha přestala bavit, tím jak šlo o extrémní klišé.. po pár měsících jsem se dokopala k tomu, abych ji dočetla, ale stále si stojím za tím, že je to hodně velké klišé,nic vás nepřekvapí .. není žádná pořádná zápletka.. ale,co musím na knize vychválit je ta chuť, po dočtení, jet do Dánska a Kodaň poznat osobně.