Kavárna v Kodani

Kavárna v Kodani
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/531458/bmid_kavarna-v-kodani-65c1e0fb460f8.png 4 3471 3471

Z otravného výletu do Kodaně se vyklube cesta, která všem zúčastněným změní život úplně v duchu dánského životního stylu hygge. Někdy prostě stačí jen zpomalit a rozhlédnout se kolem sebe. Dát si kávu. Popovídat si s ostatními. Třeba pak zjistíte, že to, za čím se ženete, vám štěstí nepřinese. Vtipný příběh o lásce, štěstí a cestování, který vás chytne od první minuty! Popadněte teplou deku, hrnek horké čokolády a zaposlouchejte se Úspěšná manažerka Kate má přesně takový život, jaký si vysnila. Pracuje pro jednu z nejlepších PR agentur v rušném Londýně, je úspěšná, okouzlující a její přítel je tak skvělý. Dokud jí tento skvělý přítel neukradne nápady, díky nimž je povýšen místo ní. Kate by ráda všem dokázala, že není tak mladá a nezkušená, jak si všichni myslí. Získat jako nového klienta velkého prodejce dánských bytových doplňků a nábytku je její šance. Protože práce je pro ni vším. Proto musí absolvovat cestu do Kodaně. Co se zprvu zdá jako otravný PR výlet pro hrstku ještě otravnějších novinářů, jehož jediným účelem je získání zakázky pro Kate, se nakonec změní v cestu, která všem účastníkům změní život. Během poznávání krás Kodaně a dánského přístupu k životu poznávají novináři i Kate sami sebe. A nakonec se ukáže, že všichni získali mnohem víc než jen námět na články nebo pracovní příležitost.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: audiokniha , Cosmopolis

The Little Café in Copenhagen, 2018

Interpreti: Veronika Lazorčáková

veriszv
07.07.2022 4 z 5

Já romantiku moc nevyhledávám, ale tahle série se asi stane takovým mým guiltypleasure . Jako přidanou hodnotu u těch knih vidím, že krom pohodové oddechovky, si člověk odnese náladu dané destinace, kde se děj odehrává, protože tu umí autorka vystihnout skvěle. Opravdu mám chuť vyrazit do Dánska a nasát něco z jejich dánského štěstí.
Navíc v této knize byly velice sympatické postavy a všechny jsem si je zamilovala, a tak mě jejich osudy prostě bavilo sledovat.
Takže já se určitě zase někdy pustím do další knihy této řady, protože Julie Caplin má talent z knihy u které vlastně víte předem jak dopadne, udělat skvělé čtení.

Floriška7
24.06.2022 3 z 5

Mně kniha docela zklamala, podle recenzí jsem od ní čekala víc. Za mě taková trošku braková literatura. Mám od spisovatelky ještě další knížky, tak třeba mě mile překvapí. Musela jsem se do čtení nutit.

AnnaBa
21.06.2022 4 z 5

Moc milý příběh a moje první kniha od autorky. Vrhnu se i na další díly. Postavy byly sympatické. Jen na Katie jsem neustále v duchu řvala, ať se postaví sama za sebe a pošle ostatní do patřičných míst.

veru_sma
20.06.2022 5 z 5

Oddechové milé čtení, kdy se (jako bonus) člověk seznámí i se zemí, ve které se děj odehrává. Kodaň bych ráda navštívila.

andy_nejedla
20.06.2022 5 z 5

Knížka se mi četla dobře, je to první od autorky, co jsem četla a určitě si postupně přečtu další. O hygge jsem slyšela už před knížkou a názor na to mám furt stejný, ale příběh byl krásný, romantický.

Verika
20.06.2022 4 z 5

Moje první knížka od této autorky. Příjemný romantický příběh z prostředí Dánska. Během čtení jsem ráda poznávala styl hygge a měla chuť na skořicové šneky. Mám chuť Dánsko navštívit a zjistit, jestli je pravda, že jsou lidé v Dánsku šťastní.

Hakate
19.06.2022 3 z 5

Díky letošní výzvě jsem po knize konečně mohla sáhnout. Mé první setkání s autorkou bylo v první polovině knihy spíše zklamáním, takové nemastné neslané povídání. Druhá polovina již byla zajímavější.

Sova15
17.06.2022 5 z 5

Knížku jsem si našla do výzvy, ale i proto, že moje dcera studuje žurnalistiku, je na půlročním Erasmu v Dánsku a na střední škole si přivydělávala jako baristka. Takže hodně důvodu. A knížka nezklamala, Kate mi byla sympatická, fandila jsem ji a všechno zvládala. A já se teď těším na návrat dcery a doufám, že mi přiveze domů hygge styl myšlení.

Petulk@
14.06.2022 4 z 5

Milé čtení. Nic vyloženě strhujícího, ale užila jsem si každou stránku, včetně popisných pasáží, kterých nebylo málo. Další knížky od autorky si přečtu určitě.

maminaOlina
13.06.2022 5 z 5

Po přečtení knihy jsem byla spokojená, spisovatelka podala krásně životní strasti a slasti a rozhodně nám čtenářkám sdělila, že, co se nám nelíbí, musíme změnit sami. příjemné a pohodové čtení

kikikrat
12.06.2022 4 z 5

Mé první setkání s autorkou a jistě ne poslední. Kniha byla velice čtivá. Líbilo se mi poznávat Kodaň a také postavy v knize. Zápletku na konci jsem sice odhladla ale u těchto knih člověk počítá s předvídatelností. Každá postava v knize nesla nějaké poselství a hlavní hrdinové, i když se někdy chovali jako mezci, byli super a ta chemie fungovala. Občas mi nesedl popis nějaké situace nebo chováni Katie a tak dávám lepších 3,5*/5*.

Alto98
08.06.2022 1 z 5

Přeslazený, povrchní styl. Nesympatická hlavní hrdinka. Hygge mě nezaujalo, alespoň, jak je popisováno tady.

Remus Hroozley
07.06.2022 1 z 5

Moc jsem chtěla aby se mi to líbilo, ale strašně jsem se nudila. Asi jsem čekala víc té Kodaně a víc kavárny. A dostala jsem jenom hotel.

Petra00
06.06.2022 4 z 5

Odpočinková knížka, která se odehrává v krásném prostředí. Jsou tam nádherné popisy, které zajistí, že se cítíte skoro jako součást příběhu. Jediným negativem je, že jsem měla u knihy pořád na něco chuť, zejména na skořicové šneky! Romantická linka nijak překvapivá, ale milá.

emilieselden
06.06.2022 3 z 5

Moje druhá kniha ze série romantických útěků. Kdo četl alespoň jednu ví, co má čekat. Romantika se špetkou cestování.

houdkic
03.06.2022 3 z 5

Je to zatim moje prvni Caplinovka, ale uprimne jsem cekala uplne neco jineho. Tohle me chvilemi hodne nudilo, hodnotim jako prumernou, mozna i lehce podprumernou knihu. Uvidime, co nabidnou dalsi dily…

pogmanka
02.06.2022 4 z 5

Tuto knížku jsem četla jako druhou a znovu jsem dostala krásný romantický příběh, zajímavé prostředí a úžasnou atmosféru. Jediné s čím mám problém zatím se všemi knížkami od autorkou jsou začátky, trvá mi než se začtu. Nyní jsem však věděla, že když to překonám dostanu krásný příběh a dostala jsem ho. Takže jen za začátek dávám o jednu hvězdičku méně a určitě si přečtu i další knížky, mají hrozně pěknou atmosféru, to se autorce daří vystihnout skvěle.

Lacie
28.05.2022 3 z 5

Sérii Romantické útěky jsem začala číst hned po sérii od P. Bloom Objekty touhy – a vede na celé čáře. Říct o Objektech touhy, že jsou jednoduché, je jednoduše zjednodušující :D V Romantických útěcích to není o erotice, jiskře na první pohled a následnému sexuálnímu souznění nerudného boháče a sladké chudinky – tady nechybí příběh, hrdinka žijící vcelku spokojený život se dostane k něčemu novém, co jí otevře oči, pozná samozřejmě chlápka s problémy, přijde nějaká krize a konečný happy end.
Kdo od romantické literatury čeká víc, než romantiku, asi bude zklamán, ale jako oddychové čtení je tato série fajn. I když jsem přečetla všechny díly v jednom zátahu, nebylo to nikdy to samé v bledě modré, pokaždé jsme se seznámili s úplně jiným prostředím, jinými lidmi, zeměmi, navíc ani v mém osobním životě není nouze o nezvyklá dramata, takže zápletky mi nepřišly nijak extra přitažené za vlasy a umím si je představit i s prožitky.
Kavárna v Kodani – seznámíme se nejen s hrdinkou Kate a jejím protějškem Benem, ale i s dalšími postavami, které se pak více či méně objevují v následujících dílech. První díl série nehodnotím jako extra povedený, Kate mi nebyla zrovna sympatická, neslaná, nemastná puťka, ani nevím, co na ní Ben viděl – a ten mě také neoslovil, ale kniha celkově, Kodaň, ostatní lidé, to bylo fajn. Navíc Kodaň osobně znám, i když při mém týdenním pobytu v dánské rodině jsem žádné hygge nezažila :D Celkově vzato se kniha dá i opakovaně přečíst, i když další díly jsou lepší – zřejmě se autorka teprve dostává do svého stylu.

Clea3112
27.05.2022 2 z 5

AUDIOKNIHA :Na Kavárnu v Kodani jsem se moc těšila. Přiznám se, že ale asi opravdu nejsem cílová skupina autorky. Nevadí mi občasná romantika, ale tohle bylo opravdu "přeslazené kafe" z Červené knihovny. Postavy a příběh málo věryhodné, předvidatelné a - bohužel - z tohoto hlediska - velmi nudné. Atmosféru hygge se vykouzlit podařilo a interpretka je u této audioknihy skvělá ! Asi jen díky ní jsem knihu doposlouchala :), v papírové verzi bych knihu dávno odložila.

Mikik
26.05.2022 4 z 5

Musím říct, že se mi tato série začíná opravdu líbit, sice jsem šla od konce, ale myslím, že na pochopení se vůbec nic neděje. Příběh lehce plyne, hlavní postavy mi byly opravdu sympatické. Kodaň se mi opravdu líbila a kavárnu jsem si oblíbila. Na nadcházející letní období je to ideální volba. :-)