Kavárna v Kodani

Kavárna v Kodani
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/531458/bmid_kavarna-v-kodani-65c1e0fb460f8.png 4 3471 3471

Z otravného výletu do Kodaně se vyklube cesta, která všem zúčastněným změní život úplně v duchu dánského životního stylu hygge. Někdy prostě stačí jen zpomalit a rozhlédnout se kolem sebe. Dát si kávu. Popovídat si s ostatními. Třeba pak zjistíte, že to, za čím se ženete, vám štěstí nepřinese. Vtipný příběh o lásce, štěstí a cestování, který vás chytne od první minuty! Popadněte teplou deku, hrnek horké čokolády a zaposlouchejte se Úspěšná manažerka Kate má přesně takový život, jaký si vysnila. Pracuje pro jednu z nejlepších PR agentur v rušném Londýně, je úspěšná, okouzlující a její přítel je tak skvělý. Dokud jí tento skvělý přítel neukradne nápady, díky nimž je povýšen místo ní. Kate by ráda všem dokázala, že není tak mladá a nezkušená, jak si všichni myslí. Získat jako nového klienta velkého prodejce dánských bytových doplňků a nábytku je její šance. Protože práce je pro ni vším. Proto musí absolvovat cestu do Kodaně. Co se zprvu zdá jako otravný PR výlet pro hrstku ještě otravnějších novinářů, jehož jediným účelem je získání zakázky pro Kate, se nakonec změní v cestu, která všem účastníkům změní život. Během poznávání krás Kodaně a dánského přístupu k životu poznávají novináři i Kate sami sebe. A nakonec se ukáže, že všichni získali mnohem víc než jen námět na články nebo pracovní příležitost.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: audiokniha , Cosmopolis

The Little Café in Copenhagen, 2018

Interpreti: Veronika Lazorčáková

NikolaSkop
05.01.2022 5 z 5

Tuto knihu jsem cetla jiz pred nejakym casem ale uplne sem nani zapomela! Takze jsem si ji opet ozivila .. a musim rict vubec nechapu jak jsem z cele serie -Romanticke uteky- mohla zatim precist jen dva dily?! Jdu to hned napravit a pokracovat kde jsem skoncila! :)

yonda
03.01.2022 4 z 5

Milý příběh. On a ona se nesnáší, pak po sobě pokukují a pak už nejen to. A na pozadí toho všeho dobré jídlo, příjemné inteiéry, vůně svíček. Prostě hygge.

Ivka2
03.01.2022 4 z 5

Moje první kniha od autorky a rozhodně ne poslední. Příběh ubíhá neskutečně rychle. Krásný popis Kodaně s romantickou zápletkou.

Newkacka
03.01.2022 5 z 5

Super odpočinková kniha.

deedulka
03.01.2022 4 z 5

Příjemná oddechovka z prostředí Dánska a tématu hygge. Musím uznat, že to bylo místy až příliš přeslazené a postavy neuvěřitelně sluníčkové. Ale objevilo se tam i pár záporáků, kteří to trochu osvěžili.

Ke čtení láká i nádherná obálka. Ty se povedly u všech knih ze série a působí idylicky a útulně.

Knihu stačí přečíst jednou a nebude to nic, k čemu bych se víckrát vracela. Ale pro navození pohodové atmosféry to byla ideální romantika. Až bude vhodná nálada, mrknu se i na další díly.

eliska8983
01.01.2022 2 z 5

Knihu jsem si koupila díky "vyhajpování" nejen zde, ale i od ostatních čtenářek v mém okolí, slyšela jsem na ni jenom spoustu chvály. Inu, byla chyba si knihu rovnou kupovat.
Co se mi na knize líbilo? Krásná obálka. Celá série je krásne zpracována.
Co se mi na knize nelibilo?
Vse ostatní. Extrémně jednoduchý a plochy dej, nevýrazné postavy, všechny byly neuvěřitelně jednoduše ztvárněné, občas až nudné popisné pasáže, neboť se dej nikam neposouval, nezajímavé situace, žádný humor, jednoduché věty, romantikou bych to určitě moc nenazvala. Musela jsem se knihou prokousat. Stránky mi vůbec neutikaly, po docteni knihy jsem si prakticky nemohla vzpomenout, o čem byla. Opravdu celkově nevýrazná, nezajímavá kniha.

Bohužel musím knihu označit jako přešlap.

janqa410
29.12.2021 4 z 5

Kniha mě mile překvapila, děj odpočinkový, ale i napínavý. Kate jsem fandila od začátku a nějak jsem věřila, Že tu svoji kavárnu nakonec bude mít a nejen tu. Pěkné čtení, těším se na další dily.

Terezkasaccount
29.12.2021 5 z 5

(SPOILER) Tahle kniha se mi zatím ze série líbila nejvíce (zatím přečteno Švýcarsko, Chorvatsko, Paříž a Kodaň).
Moc se mi líbily hlavní postavy i zápletka. Taky se mi zamlouvalo, že chybu udělala v závěru hlavní hrdinka, ne muž (jak to většinou bývá) a musela si to vyžehlit. :)

Jana-Marie
28.12.2021 3 z 5

Pohodová kniha, ocenila jsem, že jsem se dozvěděla více o Dánsku. Nicméně - na mě asi až příliš červená knihovna a proto nižší počet hvězd.

AndulinaU
27.12.2021 5 z 5

Tohle jsem přesně potřebovala. Super knížka pro odpočinek a k Vánocům mi skvěle sedla.

Líbil se mi celý příběh a všechny postavy. Zamilovala jsem do Kodaně a určitě se tam budu muset někdy podívat. A asi se začnu více zajímat i o styl hygge, už když jsem byla v Norsku, tak se mi jejich styl užívání života moc líbil, jsem člověk, který se raduje z maličkostí. Těším se až si v takovéhle útulném stylu upravím i byt a přečtu si další díl z této série

Lady S.
23.12.2021 4 z 5

Jak píší ostatní, přestože děj je velmi předvídatelný, tak je to příjemná oddychovka.

Lu200
19.12.2021 5 z 5

Předvánoční oddechovka ke krbu.
Pohodové, velmi čtivé, i když jednoduchý předvídatelný děj.
Ale někdy člověk ocení i takové knihy:-).

PepkazDepka
18.12.2021 2 z 5

Prvá polovica sa neskutočne vliekla nebavilo ma to, čítala som to mesiac a pol !!! čo je u mňa extrém.. od polovice sa to konečne rozbehlo a zvyšok knihy som dočítala za pár hodín.. Zbytočne podľa mňa odradí kopu ludí tá prvá časť..

MarceD.
14.12.2021 2 z 5

Jednoduché a odpočinkové čtení na zamračené víkendové odpoledne. Od začátku je jasné, kam se to bude ubírat a vlastně to vůbec nevadí. Moc se mi líbily popisy z Kodaně, kterou mám moc ráda.

VeruHoráková
10.12.2021 4 z 5

Musím říct, že mě kniha velmi příjemně překvapila. Trochu jsem se obávala, že to bude prvoplánová slaďárna, ale byla to skvělá oddechovka před Vánocemi! Kniha se četla velmi dobře, příběh pěkně odsýpal a když jsem knihu zrovna nečetla, tak jsem se těšila, až se k ní vrátím. Kodaň mě doslova učarovala, asi jako většinu čtenářů a určitě si od Julie Caplin přečtu i další příběh.

Kni-holka
10.12.2021 5 z 5

Hned, jakmile jsem ji u kamarádky viděla, mi bylo jasné, že je to knížka pro mě a měla jsem pravdu.
Pohodový, romantický, plný hygge atmosféry nabitý příběh z pera Julie Caplinove, Kavárna v Kodani, mě přiměl ještě víc toužit po tom navštívit krásnou Kodaň a objevovat krasu a tajemství hygge.
Nejen, že příběh sám jako by v mnoha částech čerpal z mého pracovního i soukromého života, ale kapitola, kde si mladinká Kate a uhrančivě přitažlivý Viking Ben užívají romantickou večeři, kde to srší sexuální tenzí, a kde my čtenáři nejsme ochuzeni o detailní popis jejich splynutí, mě úplně vtáhl do světa fantazie. A velmi jsem ocenila, a zde bylo jasné, že autorkou je žena, jak zde vyvstala otázka, s kterou si my holky často děláme před sexem starosti. Stalo se nějak samozřejmostí, že muži předpokládají, že bereme prášky. Proto je ani nenapadne se ptát a nedělají si starosti. Nevím, jak vy, ale mě vždycky zajímalo, jak to holky ve filmech a knížkách mají. V tom, co jsem viděla nebo četla, se to často neřešilo. Berou nebo neberou prášky? Používají ochranu nebo ne? Způsobuje kondom disfunkčnost samotného aktu? Nic. Prostě se jde na věc a já jsem ráda, že v téhle knížce tato nepatrná, ovšem důležitá věc, nebyla opomenuta
Takže, mé hodnocení? Jednoznačně 6 ⭐ z 5

PaniWiga
06.12.2021 3 z 5

Nemusí být každá kniha hlubokomyslné dílo, které zanechá nesmazatelnou stopu. Tato kniha je klidné, odpočinkové čtení, které ve vás zanechá milý pocit a chuť podívat se do Kodaně.

Zuzanak4
05.12.2021 5 z 5

Autorka je zatížená na horkou čokoládu a já po přečtení několika jejích knih už taky :) doporučuji si udělat zásoby a pak sledovat levné letenky do Kodaně, protože určitě stojí za návštěvu.

lucy.sankova
03.12.2021 5 z 5

Příjemné pohlazení po duši. Četla jsem ji zachumlaná v dece v těchto podzimních dnech ať už s kávou v ruce, s vínem nebo s dobrým čajem.

Hanjimka
03.12.2021 4 z 5

Moc romantiku nečtu, ale jako první setkání s autorkou a pro
odpočinek v hektickém období docela slušné. Ale je pravda že popis Kodaně mě zaujal a klidně bych si tam zajela.