Kavárna v Kodani

Kavárna v Kodani
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/531458/bmid_kavarna-v-kodani-65c1e0fb460f8.png 4 3506 3506

Romantické útěky série

1. díl >

Z otravného výletu do Kodaně se vyklube cesta, která všem zúčastněným změní život úplně v duchu dánského životního stylu hygge. Někdy prostě stačí jen zpomalit a rozhlédnout se kolem sebe. Dát si kávu. Popovídat si s ostatními. Třeba pak zjistíte, že to, za čím se ženete, vám štěstí nepřinese. Vtipný příběh o lásce, štěstí a cestování, který vás chytne od první minuty! Popadněte teplou deku, hrnek horké čokolády a zaposlouchejte se Úspěšná manažerka Kate má přesně takový život, jaký si vysnila. Pracuje pro jednu z nejlepších PR agentur v rušném Londýně, je úspěšná, okouzlující a její přítel je tak skvělý. Dokud jí tento skvělý přítel neukradne nápady, díky nimž je povýšen místo ní. Kate by ráda všem dokázala, že není tak mladá a nezkušená, jak si všichni myslí. Získat jako nového klienta velkého prodejce dánských bytových doplňků a nábytku je její šance. Protože práce je pro ni vším. Proto musí absolvovat cestu do Kodaně. Co se zprvu zdá jako otravný PR výlet pro hrstku ještě otravnějších novinářů, jehož jediným účelem je získání zakázky pro Kate, se nakonec změní v cestu, která všem účastníkům změní život. Během poznávání krás Kodaně a dánského přístupu k životu poznávají novináři i Kate sami sebe. A nakonec se ukáže, že všichni získali mnohem víc než jen námět na články nebo pracovní příležitost.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy

04.10.2020 5 z 5

Pěkná oddychovka

tereza8418
29.09.2020 4 z 5

Na úvod musím říct, že tenhle žánr čtu hodně výjimečně... Ze začátku jsem si říkala, že je to tak sladké a prvoplánové, že to asi nedám, ale ono se to četlo tak dobře a bylo to tak hezké, že jsem to musela dát a ještě jsem na konci byla moc spokojená. :) Díky knize se chci ještě víc podívat do Dánska a trošku víc jsem pochopila hygge. Prostě si uvařte kafe, dejte si něco dobrého a užijte si to. :)

medulinka
14.09.2020 4 z 5

Takové fajn oddechové, odpočinkové čtení, nenáročné. Četlo se to hezky. Na zimní dlouhé večery příjemné čtení.

Nočnípták
14.09.2020 2 z 5

První kniha ze série Romantické útěky. Já začala číst od 2.- Pekárna v Brooklynu a nedočetla. Tahle byla opravdu lepší. Samozřejmě děj byl předvídatelný. Hlavní postava mně trochu rozčilovala tím, jak se někdy podceňovala. V dánské kavárně jsem se skoro zabydlela a její majitelka byla bezvadná. Romantiky na mne bylo trochu moc, další knihy ze série zkoušet nebudu. Přesto musím přiznat, že jsem se u knihy odreagovala a i když děj asi brzo zapomenu, na Evu a její kavárnu plnou vůní a přátelství budu vzpomínat dlouho.

Kombajnerka
11.09.2020 3 z 5

Jestli si ráda čas od času dopřejete nějakou tu romantiku, tak u tohoto příběhu rozhodně nešlápnete vedle.

zimolka
07.09.2020 5 z 5

Krásná odpočinková kniha.

Makkys
04.09.2020 4 z 5

Tohle bylo velmi příjemné a oddechové čtení.Kniha je opravdu nenáročná, je to přesně ten tip knihy u které si čtenář odpočne a uteče od každodenní rutiny. Tak jak sám název série vypovídá jsou to opravdu romantické útěky.
Postavy v knize mě byli všechny moc sympatické a moc sem si jé oblíbila. V knize je několik typických klišé, ale to mě u téhle knihy vůbec nevadilo.
Při čtení má člověk úplnou chuť na nějakou dobrou kávu a k tomu nějakou dobrotu.
Už se těším až si přečtu další díly.
A jak píšu snad u všech knih mohu všem jen doporučit ;-)

jluky
01.09.2020 2 z 5

Názov trošku zavádzajúci - s atmosférou kaviarne v Kodani to malo minimálne spoločného...
Prvé dve tretiny knihy boli pre mňa sklamaním, celkovo hodnotím knihu na priemer.

lencin
28.08.2020 4 z 5

Dánské hygge v praxi :-).
Milé, odpočinkové čtení, trochu pobaví a trochu dojme.

Květinka008
26.08.2020 5 z 5

Fenomén hygge v praxi :-) Zajímavý nápad - prostředí PR agentury, se kterým se člověk běžně nesetkává, neotřelé místo - Kodaň a zajímavé, vyvíjející se postavy. Letní čtení jako vyšité, a vtipné k tomu... Ráda se ke knížce časem vrátím.

Aracely
24.08.2020 5 z 5

Nádherná kniha, opět. Čekala jsem podle obsahu, že se to bude hodně věnovat Hygge a milostná linka bude na druhém místě. No upřímně mě to moc nelákalo, ale musím říct, že jsem se bavila během celého příběhu. Autorka nezklamala a já už se nebojím žádné její knihy. Což jsem se nebála, jen jsem se na Kavárnu v Kodani tak netěšila jako na ty minulé... Nicméně to byla má chyba, kniha byla perfektní. Krásné popisy Kodaně a jejich způsobu života. Celá ta partička kterou Kate měla na starost byla úžasná, no hlavně ke konci. Taková Avril a Condrad, ty se chovali nejhůř, hůř jak malé děti a přesto se na konci jejich chování proměnilo, každý jak tam byl měl nějaké své vnitřní trápení, včetně Kate. Byla tam i Sophie z druhého dílu, tak jsem jí poznávala zpětně. Milostná linka byla opravdu upozaděna, ale také jsme se dočkali.
Nebudu nic prozrazovat, popadněte
knihu a nechte se fantazií unášet do dalekého Dánska, na chvíli se zastavte a užijte si večerní pohodu.

Knihoholka.
24.08.2020 5 z 5

Pohlazení po duši. Ze stránek jsem cítila vůni kávy, skořice a přátelství. Chtěla bych se přemístit do té útulné kavárny v Kodani, Eva by mi udělala šálek kávy a společně by jsme upekly skořicové šneky. Ben by mě políbil na dobrou noc a Josh sekýroval za to jak se chovám.

MajaN
24.08.2020 4 z 5

Kávu to ja môžem.Názov trochu zavádzajúci,ale inak pohodová kniha.O kaviarni a Dánsku nebolo písanè veľa, ale úmysel som pochopila.Postavy rozhodne zaujímavé, také panoptikum charakterov,ale to knihu oživilo a dej posùvalo vpred.Miestami bol príbeh trochu naivný,ale u literatúry tohto druhu mi to nevadí.Ak niekto hľadá oddychovku na vypnutie s príjemným príbehom,kde sa všetko na dobré obráti,tak odporúčam.Okrem kladných postáv sú tam samozrejme aj zástupcovia neetickej"korporátnej kultúry ",ale tých uprace príbeh sám.Hlavná hrdinka,ktorá pracovala v agentúre ako PR,podstúpila tortúru pobytu v Kodani so "zmesou" novinárov.Podstúpila to iba kvôli povýšeniu v práci.Nakoniec sa stalo to,že ten pobyt zmenil jej život.Našla priateľov a zdá sa,že aj lásku.

Ronnyka
18.08.2020 5 z 5

Moc pěkná knížka, která mě pohladila po duši. Doporučuji pro ty, kteří si chtějí odpočinout od každodenního stresu. Už se těším na další díl

julythreemosen
17.08.2020 3 z 5

Zjišťuji, že nemám systém v tom, jak hodnotím knihy - někdy se snažím porovnávat všechny knihy navzájem, někdy daný žánr, dost často je ale hodnocení založené na aktuálním rozpoložení. No, ideální to není... V tomto případě je to zase od každého trošku, ale nerada bych někoho 3* hodnocením odradila. Jedná se o povedenou romantiku, která byla pěkná a čtivá, líbily se mi postavy a zasazení do Kodaně - to bylo moc fajn! Samozřejmě se u tohoto žánru setkáváme s předvídatelností a klišovitými zápletkami - tak s tímto se moc dělat nedá, k takovým knihám to patří. Naopak cením, že autorka nepoužívá ten laciný styl humoru, nebo vyprávění děje, který je také pro tento žánr typický. V tomto případě jsem byla s psaním spokojená. I když samozřejmě i tak jsem našla dost trhlin. Zkrátka v rámci žánru jsem byla hodně spokojená, mezi ostatními knihami však nijak nevyčnívá. Mnohem radši mám ty romantiky "s přesahem", ze kterých si něco vezmu.

foxi_ii
16.08.2020 4 z 5

Lásky čas, nemusí přicházet jen v máji. Taková pohodou nasáklá Kodaň je pro vznik tohoto pouta, jako stvořená.
A navíc, pokud ještě jako hlavní hrdinka této knihy nezažíváte zrovna lehké období.
K těmto příběhům, obzvlášť z dnešní moderní doby jsem často skeptická. Ale tady jsem se zbláznila a koupila od autorky vše, co u nás vyšlo.
Ano je pravda, že mě né hned chytlo psaní autorky, kde jsem měla docela problém s přímou řečí, a klišé scén se tu taky najde, ale světe div se, nějak jsem to knize odpustila.
Nevím, zda to bylo tím prostředím, kde se kniha nachází, nebo tím, že mě zajímali i další postavy, než jen hlavní, kdo ví..
Přistoupila jsem na to, že si sem tam potřebuji něco takového přečíst, protože většina knih co čtu, je na čtení náročná, jak stylem psaní tak i tématem.
U knihy jsem si odpočla, a to je to, co jsem od ní nejvíce potřebovala‼️ Tady opravdu platilo, každá kniha si svého čtenáře najde!
( Kdo by se ptal, když už romantično.. tak já spíše vyhledávám dobu jako Pýcha a předsudek nebo Ptáci v trní)
Takže se těším na pokračování, které se bude dál odehrávat v Brooklinu.

akšuram37
13.08.2020 5 z 5

Jelikož jsem prvně přečetla Pekárnu v Brooklynu a po přečtení zjistila, že to je druhý díl, tak jsem musela přečíst i první díl.
Oba dva díly mě bavily vážně moc. Knihy se hezky čtou. Nejedná se o žádné náročné čtení, už od začátku knihy, víte jak to dopadne, ale stejně pokračujete ve čtení.
A co tedy musím říct, tak to, že Dánsko mě nikdy nijak extra nelákalo, ale po přečtení knihy jsem měla chuť si začít hledat v Kodani ubytování a jet se tam podívat, protože autorka popisuje Kodaň vážně skvěle. No po přečtení téhle knihy, si budu muset znovu prolétnout druhý díl, abych věděla, jak to pokračuje. :) A už se těším, až začnu číst Cukrárnu v Paříži.

Espresso
13.08.2020 5 z 5

Aneb jak jsem se zamilovala do hygge. Báječná kniha pro ženy.

Sisine
13.08.2020 5 z 5

Krasne čtení,tesim se na další knihy.

Anyzz
12.08.2020 4 z 5

Nádherná obálka, která upoutá nejen milovníky kávy a cestování. Já si ji ale vybrala právě kvůli tomu. Káva, poznávání nových míst a prostředí útulné kavárny, kde to po posezení s knížkou přímo volá, to je přesně moje gusto. Už jen ten název knižní série - Romantické útěky - mě navnadil ke koupi knížky, protože není tohle právě to, po čem občas každý zatoužíme? Za mě určitě ano a musím říct, že romantický útěk do malebné Kodaně (kde je útulnost "až" na prvním místě) se autorce opravdu povedl. První polovinu knížky jsem zhltla během odpoledne, pak přišlo pár těch méně oblíbených pasáží červené knihovny s kapku přihlouplými dialogy, které mi trochu kazily dojem z celé knížky. Ale to nemění nic na tom, že mi autorka touto knížkou předložila mnoho důvodů (a vlastně i milého průvodce) k návštěvě Kodaně. No, dovolená je rázem jasná. Věřím, že nejsem určitě jediná, kdo má po přečtení knížky chuť zabalit si kufr a nasednout na první letadlo směr Kodaň.