Kavárna v Kodani
Julie Caplin
Romantické útěky / Romantické úteky série
1. díl >
Z otravného výletu do Kodaně se vyklube cesta, která všem zúčastněným změní život úplně v duchu dánského životního stylu hygge. Někdy prostě stačí jen zpomalit a rozhlédnout se kolem sebe. Dát si kávu. Popovídat si s ostatními. Třeba pak zjistíte, že to, za čím se ženete, vám štěstí nepřinese. Vtipný příběh o lásce, štěstí a cestování, který vás chytne od první minuty! Popadněte teplou deku, hrnek horké čokolády a zaposlouchejte se Úspěšná manažerka Kate má přesně takový život, jaký si vysnila. Pracuje pro jednu z nejlepších PR agentur v rušném Londýně, je úspěšná, okouzlující a její přítel je tak skvělý. Dokud jí tento skvělý přítel neukradne nápady, díky nimž je povýšen místo ní. Kate by ráda všem dokázala, že není tak mladá a nezkušená, jak si všichni myslí. Získat jako nového klienta velkého prodejce dánských bytových doplňků a nábytku je její šance. Protože práce je pro ni vším. Proto musí absolvovat cestu do Kodaně. Co se zprvu zdá jako otravný PR výlet pro hrstku ještě otravnějších novinářů, jehož jediným účelem je získání zakázky pro Kate, se nakonec změní v cestu, která všem účastníkům změní život. Během poznávání krás Kodaně a dánského přístupu k životu poznávají novináři i Kate sami sebe. A nakonec se ukáže, že všichni získali mnohem víc než jen námět na články nebo pracovní příležitost.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2021 , CosmopolisOriginální název:
The Little Café in Copenhagen, 2018
Interpreti: Veronika Lazorčáková
Kniha je krásná. Ano, není to kdovíjak unikátní a nepředvídatelné atd. ale tohle ani od knih tohoto typu nečekám. Chci si přečíst něco, co koní neuvěřitelně krásným happy endem, což jsem u této knihy našla. Atmosféra na mě dýchala z každé stránky a knihu jako oddechovku mohu s klidem vřele doporučit :)
Za mě byla tahle knížka hrozná slátanina. Spousta věcí jsem přeskakovala, aniž by to dějově vadilo. Všechno dopadlo až neuvěřitelně růžově. Úroveň asi jakoby jí psala nějaká puberťačka.
Poslechnuto jako audiokniha. Kniha je moc pěkně načtena Veronikou Lazorčákovou. Autorka umí krásně vtáhnout do děje a předat atmosféru daného místa, v tomto případě prostředí dánské Kodaně. Jde o velice pohodovou romantiku, u které nemusíte moc přemýšlet a prostě vypnete. Ačkoliv romantické knihy moc nevyhledávám, moc ráda si poslechnu/přečtu i další knihu z této série.
Moje první setkání s autorkou. Bylo to velmi příjemné a důmyslně čtení a moc mě bavilo.
Nebavily mě pasáže, které vychvalovali Dánsko a Kodaň. Nebavily mě první dva dny v Kodani. A dej byl velmi předvídavý.
I tak jsem se pobavila.
To byla pohoda! :)
Jasně, je to ten typ knihy, který začnete číst a tak nějak tušíte, jak to dopadne. Ale zároveň je to hrozně milé vyprávění, čte se to tak snadno a máte nesmírnou chuť se zabalit do huňaté deky a nasávat tuhle úžasnou atmosféru Kodaně. Za mě paráda. :)
Ženské romány téměř nečtu, ale tohle bylo příjemné, zcela odpočinkové audio. Sice od druhé kapitoly víte, jak to dopadne, ale poslouchala jsem to především díky hygge, které hraje důležitou roli v celém příběhu. A ano, jak jsem předpokládala, potřebuju jet do Dánska a zítra budu péct skořicové šneky. :-)
Edit: Povedly se a byly vynikající. :-)
Asi nejsem cílová skupina. Kniha pro mě bylo utrpení plné klišé a předvídatelného děje. U intimní scény mi bylo trapně za vypravěčku.
Dvě hvězdy jsou za postavu Evy a její filosofické myšlenky. Líbilo se mi poukazování na to, že se často za postavením ve společnosti ženeme zbytečně.
To je pohlazení. Z knihy mám přesně ten pocit, jako bych byla zachumlaná v dece a pila horkou čokoládu. Rozumím proč se série jmenuje Útěky. A mimochodem mám chuť si to doma zhyggovat.. :D
Tato kniha mě velice bavila. Od začátku až do konce. Při čtení jsem dostala vždy chuť na výbornou kávu a nějaké to sladké pečivo.
Taková oddechovka. :)
Doporučuji. :)
Super! Nemám slov, kniha splnila veškeré mé očekávání.
Knihu jsem si vzala s sebou na dovolenou a jelikož se jedná o žánr, který moc nevyhledávám a čtení docela bála, Tak musím říct, že mě knížka hodně mile překvapila. Sice už začátek byl pro mě předvídatelný a bylo mi docela jasné, jak příběh dopadne, ale konec knihy mi na chvíli zamotal hlavu a já se na chvíli bála špatného konce. Řekla bych, že konec se pro mě stál i nejzajímavější. Ale co se knihy týče jako vůbec, tak to byla opravdu krásná oddechová atmosféra plná romantiky a sympatických lidí.
Na romantice přece není nic špatného. Do mojí čtečky se vejde spousta žánrů a v knížkách Julie Caplin je to, co mě baví: cestování, dobré jídlo, zpravidla taky kafe (i když v Tokiu byl čaj ;-) ), romantika, i když trochu nekomplikovaná, ale proto ty knížky čtu, však si u nich chci odpočinout a ne se trýznit pomyšlením, jaká protivenství ještě na hrdinku čekají. Spíš bych to někdy rozštípla dřív a posílila erotickou část...no jo, když ona je to britská spisovatelka ;-). Kavárna v Kodani mě dost bavila, i když to, jak se nakonec novináři hodili do souladu, mi přišlo pravděpodobné ještě méně, než ta romantická dějová linka. Každopádně i teď jsem v průběhu čtení googlila něco více o kodaňských reáliích a místech, kde se hrdinka pohybuje.
Kniha má od začátku předvídatelný děj, ničím nepřekvapí a je plná klišé. U některých scén mi bylo trapně a některé byly strašně stupidní. Možná nejsem cílovka, protože popisů jak z červené knihovny na mě bylo až moc.
Dvě hvězdy za atmosféru Kodaně a pěknou obálku.
Kavárna v Kodani.... na romantické knížky jsem velmi vybíravá a ne vždy, vlastně skoro vůbec nejsem s obsahem spokojená. Ale tahle? Dlouho jsem se rozmýšlela, zda zkusím od této autorky některý titul... Obálka je nádherná. Takže obsah musí být skvostný také no ne? A opravdu byl. Jsem velice nadšená. Krásný romantický příběh bez přihlouplé erotiky. Těsím se na další knížku od této autorky. Doporučuji všema deseti:)
Lehce zklamaná, protože jsem o Kavárně četla tolik skvělých výkřiků a recenzí. Tipla bych že je to tím, že ji spousta lidí četla jako první a autorka umí okouzlit svým stylem. Já jako první četla Pekárnu a tak pro mě bude první asi navždycky ona. Samozřejmě po přečtení Kavárny hygguju dům, protože jsem zase nadšená z náhledu na další kulturu a její pojetí života. Kávu nemám chuť si uvařit. Co se romantické linky týká, je dobrá až nadprůměrná ale tolik mě za srdce nechytla.
2018 | Kavárna v Kodani |
2020 | Hotýlek na Islandu |
2021 | Chata ve Švýcarsku |
2019 | Cukrárna v Paříži |
2019 | Pekárna v Brooklynu |
Tohle je moje druhá kniha od autorky a nezklamala. Je to prostě romantický útěk. Kniha je svižná, krásně se čte, postavy jsou sympatické a já jim fandila. V knize nejsou žádná hluchá místa a příběh prožíváte společně s Kate. Když chci něco romantického a oddechového, sáhnu po Caplinové i v budoucnu.