Kaviareň v Kodani
Julie Caplin
Romantické útěky / Romantické úteky série
1. díl >
Pripravte si šálku voňavej horúcej čokolády, natiahnite si hrubé ponožky, schúľte sa do kresla a vydajte sa spolu s hlavnou hrdinkou Katie do Kodane. Čaká vás prekvapivá cesta za povestným dánskym šťastím a... romantickou sladkou láskou. Mladá a krásna Katie nikdy nemala ustlané na ružiach. Mama jej zomrela príliš skoro a otec nezvládol situáciu práve najlepšie. Napriek tomu si dokázala vybudovať úspešnú kariéru v jednej z najprestížnejších londýnskych PR agentúr a nájsť skvelého priateľa. K šťastiu jej chýbalo už len vytúžené povýšenie. Sny o úspešnej kariére a veľkej láske však zrazu visia na vlásku, keď sa dozvie, že jej úžasný priateľ ukradol nápad, vďaka ktorému ho povýšili namiesto nej. A tak sa Katinou poslednou nádejou stáva cesta do Kodane, kde sa musí pokúsiť získať nového klienta. Spočiatku otravný výlet s hŕstkou ešte otravnejších novinárov sa postupne mení na jedno úžasne dobrodružstvo, ktoré nakoniec všetkým zmení život. Očarujúca Kodaň s jednou úžasnou kaviarňou, v ktorej to vonia škoricou, koláčikmi a horúcou čokoládou, v ľuďoch totiž dokáže znova zapáliť oheň lásky. A tentoraz nebude výnimkou ani Katie...... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2020 , CosmopolisOriginální název:
The Little Café in Copenhagen, 2018
Předem chci opět poděkovat svým oblíbeným uživatelkám, že mě k této sérii přivedly. Byl to velmi pěkný, milý a vtipný příběh. Sice působil poněkud monotónním stylem, ale konec tomu dodal to správné koření.
Každý si myslí, že ví, co v životě přesně potřebuje, ale stačí malá služební cesta a všechny sny se zhroutí, jako domeček z karet. Přesně tohle potkalo Kate a vůbec to nebylo na škodu. Ben potřeboval chvilku, aby se otevřel a poupravil si svoje priority.
Pro mě to byl netradiční příběh, a i když byl podle mě začátek spíš kostrbatý a nesourodý, tak se mi to jako celek moc líbilo. Těším se na další
Přijde mi, že jsem četla jinou knihu než všichni ostatní. Autorčin styl psaní mi neseděl, chemii mezi postavami jsem vůbec necítila, nevěřila jsem ani přátelství Evy a Kate. Čekala jsem kavárnu jako ústřední prostředí, ale moc toho tam z kavárny nebylo a když už, necítila jsem tu správnou atmosféru. No… snad jiné knihy od autorky budou lepší.
Kavárna v Kodani
První díl série Romantické útěky jsem přečetla se smíšenými pocity. Připadala jsem si jak na pouti, pocity se střídaly jako atrakce. Začátek byl pomalý táhlý děj, chvílemi jsem se v tom ztrácela a najedou zvrat jak na horské dráze. Divné přirovnání, ale je to tak. Příběh ambiciozní Kate, která si přeje povýšení a vidí možnost v cestě do Dánska, kde spolu s novináři, má poznat a propagovat kouzlo Hygge v Anglii. Je to taková oddychovka, která neublíží ani Vás nepohltí. Věřím, že další díly budou lepší. Dávám tak 3 a půl hvězdy.
Bohužel se nepřipojím k nadšeným ohlasům. Hlavní hrdinka Kate mi svou ufňukaností a zkratovitostí chvílemi neskutečně lezla na nervy. A ten konec? Za mě ne.
Odbočení od života, který máme plný stresu. Už jenom od toho, co se vše děje kolem nás. Lehká, romantická, nenáročná, příjemná, úsměvná kniha. Maximálně jsem si odpočinula. A to byl cíl :-)
Tento druh knih moc nečtu ale náhodou se mi dostal do ruky první díl série romantické útěky a ejhle čtení mě fakt bavilo a já si ho moc užila, příjemné odreagování. A už teď vím že si přečtu i další pokračování...
První kniha ze série romantických útěku mě fakt bavila. Člověk při čtení nakoukne do hygge a zjistí, ze na tom něco opravdu je. Bavilo mě si hledat místa, kde se partička z knihy pohybovala.
Těším se na další knihu od Julie, třeba bude z České republiky
Na tuhle knížku jsem se moc těšila, možná proto jsem byla nakonec trošičku zklamaná. Čekala jsem, že se dozvíme víc o dobré kávě a ono to bylo spíš o pečení skořicových šneků. Ale jinak to byla příjemná oddychovka na dovolenou.
Prijemna oddychovka, hezkej pribeh z hezkyho prostredi. Asi jsem i na trochu romantiky mela naladu. Tesim se na dalsi knihy autorky.
Velmi milá kniha s atmosférou, čtená ve správný čas. :) Určitě doporučuji a jdu si předělat byt i hlavu. ;)
Příjemné čtení pro chvíle relaxace po náročném dni v práci. Autorku jsem si vybrala díky čtenářské výzvě a Kavárna v Kodani určitě nebude poslední knihou, kterou jsem od ní četla.
Příjemné letní čtení, moc se mi příběh líbil. Kodaň a hygge mě zaujali. Ráda se pustím do dalších dílů.
Kavárna v Kodani je má druhá přečtená kniha od této autorky a doufám, že ostatní díly budou taky tak super. Pohodové čtení.
Romantika, sranda, pohodové počteníčko. Na dovolenou do KOdaně - ideální knížka. Bavcil jsem se.
Milé, pohodové, ale zároveň jste se občas stresem zapotili i s hrdinkou při některých šílených situacích :D Určitě to není poslední kniha, co si od autorky přečtu. Doporučuji.
(SPOILER) Pláž v Chorvatsku mě bavila i víc, ale i tak fajn oddychovka i když s velmi podobným příběhem - hlavní hrdinka se zamiluje do toho, koho na začátku nemůže vystát
Na mě to fungovalo. Koďaň (ta úplně nejvíc), vůně kávy, hygge i romantika. Moc příjemná letní oddychovka.
Kavárna v Kodani je klasická romantická kniha, kde už v první kapitole víte, jak dopadne. Přesto Julie Caplin dokázala z této zajeté šablony doslova vytřískat vše až na dřeň. Možná je to jejími zkušenostmi, nebo umem psát tento typ knih, ale u Kavárny jsem neustále cítila čokoládu, kávová zrna, teplo praskajícího ohně, který mi zahřívá promrzlé tělo po procházce nádhernou Kodaní. Atmosféru umí paní Caplin nádherně popsat a v tomto směru je to pro mě klenot.
Vztah hlavní hrdinky a jejího protějšku je klasické hate to love (z "Je to pitomec" na "Miluji ho, když spí."). Já mám pro tento typ vztahu slabost, takže mě potěšilo, že příběh jde tímto směrem. Oba hrdinové jsou sympatičtí a byť mám většinou s hlavními hrdinkami problém, Kate je opravdu miláček.
Ostatní postavy se mi ze začátku dost pletly. Nepřišlo mi, že by byl na jejich charakter kladen nějaký důraz. V některých momentech mi dokonce přišlo, že jsou to spíš své vlastní karikatury, než charaktery.
Konec... Na můj vkus přeslazený a trochu na obláčku. Možná nejsem natolik naivní, nebo romantik, ale přišel mi trochu přitažený za vlasy. Nicméně finální dojem z knihy nezkazil.
Nejsem vyloženě milovníkem romantických příběhů (vadí mi tam častá klišé a neustálé opakování motivů), ale ani nejsem jeho odpůrce. Knihu jsem četla k podzimu, v uších odpočinkovou hudbu kavárny v dešti a po nocích s Kate procházela Kodaň. Už jenom kvůli popisu prostředí, vůně a úžasného jídla včetně zajímavostí ohledně kultury bych knihu doporučila všema deseti. Ráda se do Kodaně vrátím.
pro ženy milostné romány kavárny romantika cukrárna Kodaň životní pohoda, hygge
2018 | Kavárna v Kodani |
2020 | Hotýlek na Islandu |
2021 | Chata ve Švýcarsku |
2019 | Cukrárna v Paříži |
2019 | Pekárna v Brooklynu |
Od této knihy jsem neočekávala nic extra a přesně tak to bylo. Romantický příběh ve kterém se toho moc nedělo. Kniha nepotěšila, ale ani nezklamala, takové průměrné čtení.