Kdo je Antal?
Vladimír Fiala
Špionážní román, jehož kořeny sahají do válečné historie partyzánských bojů a do poválečného období, se odehrává na naší jižní hranici a jeho hrdiny jsou pohraničníci.
ronyjihlava: ten tv film je tohle https://www.csfd.cz/film/238117-stopy-zlocinu-pripad-pobozne-mumie/komentare/
Kniha se mi velice líbila a četl jsem ji již několikrát. Naštěstí ji vlastním. Rád bych tímto způsobem poprosil o pomoc všechny ty, kteří se orientují v knihách Vladimíra Fialy. Podle této knihy byl natočený buď celovečerní film nebo TV inscenace. Vysílali ji v roce 1986 nebo 1987, pokud se nemýlím. Hlavní roli hrál - tuším - Pavel Vítek. Nikde nemohu narazit na to, jak se filmové zpracování knihy "Kdo je Antal" jmenuje. Můžete mi někdo pomoci? Děkuji předem.
Celkem dobré, ale přeci jen na otázku v názvu se myslím dá, vzhledem k poměrně úzkému okruhu osob, odpovědět asi tak už v půlce knihy.
Na tuhle knížku svého mládí jsem si vzpomněla, když jsem pročítala témata letošní čtenářské výzvy. Kdysi se mi moc líbila, a tak mne zajímalo, jak se na knihu budu dívat teď. Prohledala jsem knihovnu a našla! Byla stejně super jako před lety. Příjemně napínavý, jemně zamilovaný, odpočinkově idealizovaný a mile humorný příběh z pohostinného moravského pohraničí, kam na svou službu vlasti nastupuje k rotě hraničářů čerstvě graduovaný doktor historie, mne nezklamal, naopak opět potěšil. Vřele doporučuji.
Knihy Vladimíra Fialy jsou skoro všechny dobré.Tahle kniha k nim také patří.Dokáže svým dějem strhnout tak,že jsem jí musel dočít do konce,bez ohledu na to,kolik bylo hodin.
druhá světová válka (1939–1945) detektivní a krimi romány zfilmováno špionáž pohraničníciAutorovy další knížky
1992 | Dějiny Byzance |
1987 | Poklad Cagoulardů |
1975 | Smrt u jezera |
1984 | Krasavec |
1982 | Kdo je Antal? |
Tuto knihu jsem četl před dlouhou řádkou let, byla dobrá, protože si její děj ještě celkem pamatuji. Souhlasím s názorem. že autor příběhy s podobnými náměty prostě uměl.