Kdo ovládá svět?
Viktor Farkas
Zajímavě pojatá a do zajímavých skutečností složená veřejně známá fakta. Autor ponechává na čtenáři, aby si o těchto (mnohdy do očí bijících) skutečnostech udělal vlastní úsudek.
Literatura světová Literatura faktu
Vydáno: 1999 , Knižní klubOriginální název:
Wer beherrscht die Welt?, 1997
Lincoln a Kennedy byli oba prezidenti USA. Oba byli zastřeleni. Náhoda? Nemyslím si. Vrah Lincolna se narodil v roce 1808, vrah Kennedyho se narodil v roce 1908. Náhoda? Nemyslím si. Jeden z vrahů střílel ze skladiště a byl chycen v divadle. Druhý z vrahů střílel z divadla a byl chycen ve skladišti. Náhoda?... ne, tak takhle opravdu ne.
Knížka je zajímavou mozaikou pozoruhodných náhod, o to žádná, ale spojovat tyto náhody se světovládným spiknutím je poněkud unáhlené.
Viktor Farkas není špatný spisovatel, co se týče duchařin, mimozemšťanů a magických míst. Ovšem napsat knihu, v které přesvědčivě a bez nějakých pečlivých odkazů na zdroje doložím, že svět je ovládán skrytými organizacemi, vyžaduje poněkud lepší práci s kontextem.
1993 | Nevysvětlitelné záhady |
1999 | Kdo ovládá svět? |
1994 | Skryté skutečnosti |
2012 | Válka médií |
2006 | Nové nevysvětlitelné fenomény |
Jak se říká ,, Není šprochu, aby na něm nebylo pravdy trochu". Některé kapitoly mě bavily, některé mi přišli nudné. Takže 3 hvězdičky.