Kdo zastaví déšť

Kdo zastaví déšť
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/448774/bmid_kdo-zastavi-dest-fI6-448774.jpg 4 38 38

Drahá auta, luxusní hotely, francouzské oblečení a restaurace plné celebrit. Takový byl Kypr na přelomu šedesátých a sedmdesátých let minulého století. Stal se domovem Řeků, Turků, ale také bohatých Britů a příslušníků britské armády. Zdá se, že na ostrově bohyně Afrodity panuje věčný klid. Dokonce i proslu­něné kyperské dny, které prožívá zlatá mládež, však mají být zmařeny tureckou okupací. V době, kdy je svět rozdělen na dvě poloviny, se hlavní hrdinka Ema musí rozhodnout, kterým směrem se v životě vydá. „Kdo zastaví déšť“ je cesta. Cesta do prostředí britské smetánky, do doby, kdy hudbě vládli Beatles a Rolling Stones, doby, kdy dopisy byly jediným prostředkem jak překonat léta odloučení.... celý text

Hanca4k
02.09.2020 4 z 5

Fantastická knížka, vřele doporučuji! Je velice čtivá, napínavá, zábavná i vážná. Mimo to si člověk připomene naši předlistopadovou historii, dozví se mnoho zajímavostí i o nám ne příliš blízkém ostrově Kypr jak v současnosti, tak i v době, o které mnoho nevíme – o období před okupaci Tureckem. Je vidět, že autorka Kypr poznala a čerpá z vlastních zkušeností a z cestování. Moc se mi líbil příběh lásky české dívky a anglického vojáka, sloužícího na Kypru, který je popsán tak příjemně, že jsem si přála, aby kniha neskončila. Oceňuji i to, že není určena jen pro ženy, ale může si ji přečíst se zájmem i muž. Jednoduše….. už dlouho jsem nic tak pěkného nečetla.
Přeji sobě i autorce mnoho dalších tak povedených příběhů.

Jponcarova
02.09.2020 5 z 5

Krásný příběh, na který budu ještě dlouho myslet! Těším se na další autorčinu knihu.