Petr Čornej , kolektiv autorů
![Kdy, kde, proč & jak se to stalo v českých dějinách: Sto událostí, které dramaticky změnily naši historii Kdy, kde, proč & jak se to stalo v českých dějinách: Sto událostí, které dramaticky změnily naši historii](https://www.databazeknih.cz/img/books/56_/56422/bmid_kdy-kde-proc-a-jak-se-to-stalo-v-ce-foC-56422.jpg?v=1628711661)
Kdy bylo slavnostně otevřeno Národní divadlo? Kde byla založena jednota bratrská? Proč bylo roku 1621 popraveno na Staroměstském náměstí 27 protihabsburských politiků? Jak probíhal odsun Němců z Československa? Na tyto a stovky jiných otázek najdete odpověď v původní, českými historiky napsané knize, která si klade za cíl poutavým způsobem seznámit čtenáře se stovkou klíčových událostí, jež významně utvářely či změnily tok českých dějin.... celý text
![Amneris Amneris](https://www.databazeknih.cz/img/users/21_/217731/m_amneris-7I6.jpg?v=1668582815)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Kniha skvěle popisuje důležité momenty z naší historie a každá kapitola je doplněna o ilustrace a další zajímavosti. Tato publikace má v mé knihovně čestné místo.
![Rawen616 Rawen616](https://www.databazeknih.cz/img/users/17_/17278/17278.jpg?v=1381127917)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Přehledně, stručně a jasně napsáno. Navíc velice pěkně graficky zpracováno. Opět jedna z knih, kterou se rozhodně vyplatí mít v knihovně(když dějepisná paměť selže:-) ). Jak nemám knihy od Readers Digest moc rád, tak tohle je jedna z mála kterou se vyplatí mít.
Tato kniha nebo respektive encyklopedie je prostě suprová dobře se v ní vyhledávají informace a je to dobrý materiál na různé referáty nebo seminární práce. Mapuje skvěle českou historii. Opravdu se tato publikace povedla a stojí za to jí mít v knihovně. Opakovaně používaná hlavně v mém případě na různé referáty už na střední škole i na vysoké prostě použitelná kdykoliv :D