Kdybys mě teď viděla
Cecelia Ahern
Od chvíle, co Ivan uviděl Elizabeth poprvé, miloval ji celým svým srdcem. Přeje si jen jediné – být navěky součástí jejího života. Sedává s ní v obýváku u televize, radí jí s výběrem barev při práci v designérském studiu, jemně svou lásku hladí po spáncích, než usne. Elizabeth však o ničem z toho neví – Ivan je totiž neviditelný kamarád jejího adoptovaného synovce Luka. Není ale ani v nejmenším vymyšlený! K smrti rád jí kuře a olivy, jeho oblíbená barva je modrá a má neobyčejný cit pro zklamané a zlomené dětské duše. Ivan takovým dětem pomáhá najít v sobě odvahu a neztratit se ve světě dospělých. Jen takové děti ho vidí. Když však Ivana jednoho dne spatří i Elizabeth, je to pro něj doslova šok. Postupem času odhaluje její nesplněné životní sny a zatvrzelé srdce, které se obrnilo proti možnému zklamání z nevydařených vztahů hradbou puntičkářství, upjatosti a nepřístupnosti. Elizabeth, která omylem považuje Ivana za tatínka jednoho z Lukových kamarádů, se jeho prostřednictvím čím dál víc otevírá světu, a nakonec se do něj bláznivě zamiluje.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2015 , MottoOriginální název:
If you could see me now, 2005
Byl to kouzelný příběh o vnitřním světě a prožívání Elizabeth a jejího adoptivního syna (synovce) Luka. Velmi zvláštní, ale moc krásné snění. Ze začátku se mi příběh táhnul, pak mě ale zcela okouzlil.
Krásný příběh:-) Neviditelní přátelé, kteří nás chrání.Krásná a uklidňující představa že je někdo s námi kdo nás chrání a pomáhá nám ve složitých chvílích i těch veselích našeho života:-).I já doufám a svým způsobem věřím že to tak je;-)
Na začiatku som nevedela, či to autorka myslí vážne, ale naozaj to nebolo o duševnej poruche ako takej. Každopádne to bolo príliš duchovna a romantiky, čo vyznelo ako neskutočný gýč.
Po několika přečtených stránkách jsem si jako první řekla, že to bude blbina. Jak jsem pokračovala ve čtení, tak jsem si řekla, že to bude kniha o schizofrenii - a po třiceti dalších stránkách to byla zase ta blbina.
I přes to nemohu říct, že by mě nebavila, leř místy opravdu nebavila. Kniha v sobě určitý milý potenciál má, ale nějak se mi nelíbilo vyprávění příběhu z minulosti - dle mého nejspíš nešťastně zasazené do dějě. Navíc místy to líčení té minulosti bylo zdlouhavé, zbytečné a nezáživné.
Myšlenku má kniha krásnou, nicméně průměr.
Čekala jsem něco trochu jiného, ale i tak se mi kniha líbila. To co jsem si z knihy odnesla bylo to, že problémy nemusí mít je děti, ale i dospělí lidé. Že je lepší se s každým problémem vypořádat než ho jen v sobě potlačovat.
Jako poplakala jsem si na konci, to jo - ale spíš u Opalina příběhu. A ze tří knížek o imaginárních kamarádech, které mám už za sebou, mi zrovna v téhle přijde ten nápad až trestuhodně málo využitý.
Díky téhle knížce jsem si vzpomněla na své "imanigární" přátele z dětství a po 25ti letech si s nimi popovídala:).
Přesně podle mého gusta! Romantika s kořením. Je jedno, jestli je to koření vražedné, businessové, se stínem minulosti nebo fantastické (jako tu). Cecelia Ahern se pro mě zařadila vedle Liane Moriarty a její knihy už stojí frontu do mé kabelky. A jestli si po přečtení alespoň jednou nepopovídáte se svým imaginárním, pardon, neviditelným přítelem, četli jste špatně!
Nějak mě děj knihy nezaujal a párkrát jsem přemýšlela, že knihu odložím. Když končila, tak jsem byla ráda.
Knížku jsem četla sice před časem, ale i teď vím, že se mi celkem líbila. Je to takový odpočinkový, usměvavý, roztomilý, ale i smutný příběh.. neuchvátil mě do němoty, ale ani neurazil. Jestli chcete něco nenáročného a roztomilého - zkuste to :-)
Dobrá kniha se zajímavým příběhem. Někdy až moc zdlouhavé pasáže. Ale určitě doporučuji.
Ze začátku jsem si říkala, co jsem si to vzala za knihu, ale postupem jsem zjistila, že se jedná o moc hezkou a zajímavou četbu.
2016 | Vadná |
2006 | Kde končí duha |
2009 | Díky za vzpomínky |
2009 | Dárek |
2020 | Dokonalá |
Kouzelný příběh, který vykouzlí úsměv na tváři, ale i slzu v oku. Pokud ale čekáte reálný příběh, tak budete zklamány. Je to spíše taková pohádka pro dospělé. A to na knihách Cecelie Ahernové miluju, nejsou to obyčejné romány jako je každá druhá kniha, ale většina obsahuje nějaký ten ždibek fantasy.