Když jsme se poznali
Sarina Bowen
The Ivy Years série
1. díl >
Sportu, který miluje, se nebude moct věnovat. Chlapec, do něhož se zamilovala, má jinou. Co teď? Corey Callahanová předpokládala, že na Harknesskou univerzitu nastoupí jako členka univerzitního hokejového týmu. Po vážné nehodě jí však nezbývá než se pustit do studia v invalidním vozíku. Naproti přes chodbu v bezbariérové koleji bydlí Adam Hartley, další, kdo se měl původně stát univerzitní hokejovou hvězdou, avšak nyní tento až příliš pohledný kluk čeká, až se mu zahojí zlomená noha. Corey na něj nemá. Adam je navíc zadaný. Mezi Corey a Adamem vznikne na chodbách McHerrinovy koleje přátelství, které ani jeden z nich nečekal. Nad tequilou, pečlivě vybalancovanými jídelními tácy a videohrami se společně snaží smířit se zklamáním, jemuž nikdo jiný nerozumí. Jsou jen přátelé, až jedné noci… nejsou jen přátelé. A Corey si uvědomí, že se zamilovala. Těžce. Bude však Adam ochotný rozejít se s dokonalou přítelkyní, aby mohl milovat někoho tak rozbitého jako Corey? Pokud ne, Corey ví, že si bude muset vybudovat na Harknesské univerzitě jiný život, který se nebude točit kolem sportu, ani kolem hnědookého kluka, jenž se možná příliš bojí ji milovat.... celý text
Literatura světová Erotika Dívčí romány
Vydáno: 2021 , BaronetOriginální název:
The Year We Fell Down, 2014
Samotná Sarina Bowen mi nějak nesedí. Tahle knížka mi přišla jako promarněný potenciál. Sice to bylo svým způsobem roztomilé, ale celý příběh působil křečovitě. Jako by se autorka za každou cenu snažila napsat bestseller, ale nějak pořádně nevěděla jak.
Milujem knihy takéhoto žánru no najviac milujem, ak sa v knihe rieši nejaký vážný problém. V tom prípade má kniha pre mňa pridanú hodnotu.
Ako povedal Hartley: “Každý má svoje problémy, len niekoho problémy sú viac vidieť.”
Za mňa najlepšia časť boli spomienky Corey pred nehodou.
Kniha o začínající lásce dvou mladých na vysoké, ale nejen to. Autorka sem vsunula důležitá témata, ať už jde o zdravotní postižení a sociální problémy, ale i krásné kamarádské vztahy.
Velmi krásná kniha, která pojednává o dívce, která díky nehodě skončila na vozíku.
Najednou musí čelit novým výzvám, jak se pohybovat jako paraplegik. Úkony, které jsou pro chodícího člověka automatické, že se nad nimi ani nepozastaví, jsou pro ni najednou výzva a plánování.....
Knizka se mi moc libila. Trochu jsme necekala zapletku ani problematiku, ale bylo to fajn!
Neni to sice Elle, ale i tak to bylo bezva, ctive, zabavne a ocenuji ze drama nebylo prilis velke, to me pak spis obtezuje. Jen tu vilu bych si odpustila, zavani to vnitrni bohyni z 50 odstinu…
Urcite knizku doporucuju :)
Příběh byl mňamózní i když s vážným tématem.
Nemám nikoho ve svém okruhu přátel s takovým postižením o to více mě to bavilo.
Corey je neuvěřitelně silná, obdivuhodná pro mě naprostá hrdinka...
Hartley lamač dívčích srdcí a přesto se zamiluje do holky která není úplně dokonalá,prostě je to miláček.
Na letní dny určitě skvělá odpočinková kniha.
Doporučuji.
Tuto knihu jsem si přečetla na doporučení kamarádky. A už chápu, co jí na této knize uchvátilo. Autorka do této oddechovky zakomponovala i velmi vážné téma, které ukazuje, jak se může život obrátit vzhůru nohama i během malé chvíle. I přesto vážné téma jsem se u této knížky ale docela dost nasmála. Corey jsem si hned oblíbila, stejně tak i ostatní postavy. Jako oddechovka splnila moje očekávání. Ale musím uznat, že knihy od Elle Kennedy mě asi baví o trochu víc. Každopádně ale doporučuji si tuto knížku přečíst.
Knížky On a My, které napsala Sarina Bowen spolu s Elle Kennedy miluji a rozhodně patří mezi mé nejoblíbenější, takže jsem byla hodně zvědavá, jak si povede autorka sama. Musím říct, že po přečtení této knížky mám naprosto jasno v tom, že Kennedy je ta, která do knížek vnáší legraci a Bowen ta, která tomu dodává romantiku, dojemnost a takovéto pohlazení na duši. Aby bylo jasno, i v této knížce jsou vtipné pasáže, ale není jich zdaleka tolik jako v knížkách Elle Kennedy. Ale vůbec mi to nevadilo.
Knížky o hokejistech patří k mým oblíbeným a vždy si je s chutí přečtu. Tentokrát máme hokej spíš jako kulisu a řešíme spíš šrámy na těle. Corey byla celkem originální hlavní hrdinka, což jsem ocenila, protože se zase jednou řešilo celkem originální téma. Moc se mi líbilo, jak se se vším vypořádala. Hartley mi chvílemi lezl na nervy a měla jsem problém pochopit jeho motivaci. Tohle mi přišlo trochu nedotažené. Proč že to sakra s tou Staciou byl? Ani po jeho vysvětlení jsem tomu moc nerozuměla.
U každé romantické knížky se obávám finálního dramatu, kde na hlavní hrdiny čeká nějaká finální hádka, rozchod apod. a těsně před koncem mám pomalu chuť knížku odložit. To se mi při čtení této knížky nestalo, takže další plusové body.
Celkově se mi knížka moc líbila, doporučuji a už se těším na Bridgera.
Kniha je skvělá. Nezklamala. Hned jsem se do ní začetla a čas s knihou mi ubíhal velmi rychle. Bylo zajímavé sledovat, jaké překážky museli hlavní postavy překonat. Za přečtení to opravdu stojí a mohu jen doporučit :)
Je obdivuhodné s jakou lehkostí dokáže Sarina Bowen zpracovat i nelehká témata. Líbí se mi, že tento příběh je jiný než většina ostatních, jako letní odpočinkové čtení rozhodně doporučuji.
Naděje je však ošemetná věc. Najde si vás i na těch nejnepravděpodobnějších místech.
Opět musím poznamenat, že společné knihy s E.Kennedy jsou pro mě lepší. O fous, ale jsou. A teď k této. Líbí se mi jak nenechává své postavy utápět se v sebelítosti. Příběh je to sice sladký a oddechový, ale ukazuje jak se vám život může změnit z minuty na minutu. Nic už není jako dřív a je jen na vás, jak se k tomu postavíte.
Moc pěkná kniha, ve které můžeme sledovat, jak se Corey pere se životem i přes všechny překážky a že jich není málo. Hartley byl skvělej, ikdyž mu chvíli trvalo než prozřel.
Kniha se mi moc líbila. I když od Sariny mám jiné jako srdcovku, tak tato kniha byla skvělá. Přesně jak se píše níže, Adamovi to docela dost trvalo, než se mu rozbřesklo. Ale spolu byli úžasní jako kamarádi i jako partneři. A Corey vážně obdivuju, za to, jak to zvládala. Skvělé čtení. Těším se na další díl :).
Moc se mi kniha líbila!
Corey je velice silná osobnost. Má můj velký obdiv.
Příběh je skvělý. Adam je úžasný, jen mu trvalo dlouho než se rozhodl, co vlastně chce.
Doporučuji!
To bylo sladké,statečné počtení♡
"Tajemství života je v tom, že nebudeš truchlit pro minulost a nebudeš se obávat budoucnosti, pouze budeš žít plně a moudře přítomným okamžikem."
Trochu jsem se obávala, o čem to bude. Ale byla jsem mile překvapena. Velmi hezký příběh.
Krásný příběh, středoškolský svět už mě přestává bavit, ale tohle za to opravdu stálo. Po dlouhé době originální.
sport romantika lední hokej tělesné postižení pro dospívající mládež (young adult) zranění
2018 | Hodnej kluk |
2019 | On |
2018 | Zůstaň |
2019 | My |
2021 | Přísně tajné |
Knihu som prvýkrát vzdala, potom som sa rozhodla čítať ju ešte raz. A veruže som neľutovala. Kniha má milo prekvapila.
Corey, ktorá bola predtým hokejistka, sa zraní a končí na invalidnom vozíku. Jej život sa od základov zmení. Jej túžba ísť na univerzitu je natoľko silná, že ani vozík ju neodradí.
Našťastie na škole sú čiastočne vybavení aj pre invalidov a tak dostane bezbariérový byt spolu s Danou. Dievčina je tiež skvelá a stanú sa z nich skvelé kamarátky.
Cez chodbu, vo vedľajšom bezbariérovom byte býva Adam. Zblížia sa a trávia spolu kopec času. Sú však len priatelia, kamaráti. Adam má priateľku. Corey sa doňho aj napriek tomu zamiluje.
A čo Adam? Bude s niekým, kto ho má len ako chlapca na škole a mimo toho ho podvádza? Alebo nakoniec sa rozhodne dať šancu Corey, s ktorou sa cíti byť normálnym?
Určite knihu môžem odporučiť a už teraz sa púšťam rovno do druhej časti :)