Když láska schází…

Když láska schází…
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/465978/bmid_kdyz-laska-schazi-pwO-465978.png 3 17 17

Hlavní hrdinka Silvie by nejprve chtěla, aby ji otec jako náctiletou tak despoticky nedržel doma a pouštěl ji ven. Později by od svého manžela chtěla, aby jí projevoval více náklonnosti, aby netrávil odpoledne v dílně a večery u počítače. Chtěla by, aby nemusela bydlet s tchýní, která jí neustále předhazuje, že všechno dělá špatně. Chtěla by s rodinou chodit o víkendech na výlety. Chtěla by šťastné manželství a spokojenou rodinu. A lásku. A tak si najde milence, ale ani on není ten pravý. Ano, Silvie by toho chtěla moc. Silviin život je vlastně jedna velká katastrofa. Naštěstí jí nechybí humor a v kritických chvílích i potřebný nadhled, díky nimž se dá i život, v němž schází láska, přežít.... celý text

Přidat komentář

DominaCZ
05.06.2022 odpad!

No nevím, podle všeho to budou asi jakože devadesátý leta (odpočítáno dle výpovědi) ...ačkoliv to furt zavání komunismem-když je vdaná ve dvaceti, je už na děcko stará, žádat podnik o byt pro mladé atd...nevím, to taky čerstvé devade dávaly?

Jinak úplně dementní... Napřed si ji on chce vzít a vrhá se na ni, aby ho dva týdny po svatbě úplně nezajímala?? V kuse na ni nasra.ej, bez chuti a VŠICHNI ji budou přesvědčovat, že ta chyba je tam ona?? Víc jak 14 let to tak nechala?? A pak se najednou probere a najednou to jde, s dvouma děckama vším prásknout a táhnout dom?!! Sure... Divný i teen dialogy na začátku.

Na NI bude gyndař ječet že její tchýně má raka dělohy a proč si nevšimla toho, že si přepírá gaťky od krve?? Twl jako kdo by tohle sledoval u svý tchýně, kterej lékař by tohle řekl?? Žádnej, takže nesmysl.

niknikita
10.04.2022

Tři pokusy ale nepodařilo se mi začíst, takže odkládám a nehodnotím. Ztráta času.


myšpa
28.06.2021 4 z 5

Vztah vydržela hodně dlouho, možná by to chtělo pokračování, co a jak bude dále.

ivanaci
19.01.2020 2 z 5

Asi, že nemám žádnou zkušenost s takovým jednáním, tak nechápu, že se nepostavila již dříve. Dočetla jsem, chtěla jsem vědět, kdy ji vše dojde.

Mufka
11.12.2018 3 z 5

Kniha je obsahově zajímavá, ale trochu mě to uvrhlo do menší depky, protože prakticky všechno od začátku knihy - tedy nějakých patnácti let hlavní hrdinky - bylo špatně. Kniha taky končí špatně, i když - je to relativní. Možná pro hlavní hrdinku končí přece jen dobře, protože má vyhlídky na to, že se konečně bude cítit volná a svobodná.. :-) Některé větné konstrukce mě hodně tahaly za oči, tenhle styl vyprávění mi asi až tak nesedí, ale dočetla jsem, protože jsem přece jen byla zvědavá, jestli se to v dobré obrátí.. :-)

alnahu
18.07.2018 3 z 5

Příběh Silvie začíná v jejích patnácti letech, která by jako ostatní dívky ráda běhala z kamarády, ale musí hlídat malého brášku a všude ho brát sebou. Pak se zamiluje do Jonáše, ale ani s ním není šťastná ,do života ji vstoupí Adam za kterého se vdá, ani u něj nenajde tu pravou lásku ani milenec to nespraví. Silvie by ráda také byla šťastná a měla spokojenou rodinu-což se jí nedaří ,ale docela vše řeší z humorem.

Pampelda
18.09.2016 3 z 5

Docela dobré čtení .Konec se mě moc nelíbil ...ne že by kniha špatně skončila ,ale je neuspořádaný.

8147
29.12.2015 1 z 5

Kniha je místy chaotická. Autorku znám, námětem knihy mne překvapila. Náhled do autorčina nitra je celkem zajímavý, poznala jsem ji tímto i z jiné stránky. Velké překvapení.

Ircenka
06.10.2015 4 z 5

Hezký příběh, místy spíše horor než červená knihovna. Řekla bych, že to je napsané podle skutečnosti. Je to moc hezká knížka. Určitě doporučují.

bookcase
08.07.2014 3 z 5

Příběh ženy, která by chtěla být milována, ale není. Ke konci kapku chaotické.