Když se nikdo nedívá
Jennifer Hillier
Pečlivě zorganizovaný život Paris Peraltové po boku zámožné celebrity bere za své v okamžiku, kdy je zatčená ve vlastní koupelně, zbrocená krví a s břitvou v ruce, a její manžel leží mrtvý ve vaně přímo v jejich domě. Jakkoliv špatně její situace vypadá, není to však to, co jí dělá největší starosti. S nechtěnou mediální pozorností, která ji nyní obklopuje, je jen otázkou času, kdy ji někdo z dávno zapomenuté minulosti pozná a zničí jí nový život, na němž tak dlouho a tvrdě pracovala. Před pětadvaceti lety byla Ruby Reyesová odsouzena za podobnou vraždu v procesu, který na začátku devadesátých let otřást celou Kanadou. Nyní je nečekaně propuštěna z vězení. A to k Parisině značné nelibosti…... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2023 , VendetaOriginální název:
Things We Do in the Dark, 2022
Detektivka byla dobrá, ale mezi moje TOP bohužel nepatří.... Místy se děj zbytečně protahoval a ubíralo to na napětí...
Za mne 3* :) ...
Je to první knížka od této autorky a jela rychle a těšila jsem se jak bude pokračovat. Bylo to zas něco jiného než jsem zvyklá a moc se mi to líbilo. Určitě si přečtu další díla od této autorky.
Nějak se to strašně táhne. Doplazila jsem se do čtvrtiny a už mne to přestává bavit. Chtělo by to hodně přidat na svižnosti a ubrat mnoha náznaků kolem. Prozatím odloženo.
Od autorky už druhá přečtená kniha a výborná. Vynikající psychothriller, jaký jsem už dlouho nečetla. Všem doporučuji i další autorčiny knihy.
Po předchozí knize autorky Malá tajemství, která mě nijak neoslnila jsem byla k další knize skeptická, ale musím říct, že tahle mě mile překvapila. Také na IG jsou na ni rozporuplné recenze, ale rozhodla jsem se přečíst alespoň pár stránek a udělat si vlastní názor. No a nemohla jsem se odtrhnout! Bylo to napínavé, zajímavě vyprávěné, rozhodně jsem netušila, kam až příběh do minulosti povede. Musím pochválit autorku, že konflikty a zápletku měla autorka dobře rozpracované, vše do sebe pěkně zapadlo. Jen tak na blind jsem si tipla vraha - a ejhle - trefila jsem se. V příběhu jsem nenašla nic, co by mi vadilo, haprovalo. Samozřejmě příběhy některých postav byly zajímavější než těch druhých, ale to není nic proti ničemu. Přimlouvám se: dejte této knize šanci. Čte se fakt pohodově a snadno.
Skvělé, skvělé a skvělé...J. Hillier je prostě výborná autorka!
Parádní příběh, který jsem zhltla jak malinu.
Moje první kniha od této autorky. A i když jsem si pachatele tipla hned ze začátku správně, tak byla knížka napínavá a četla se mi dobře.
Ta to autorka mě překvapuje četl jsem od ní všechny knihy a pořád nechápu jak z pera tak dokonalé autorky která si umí hrát s postavami a napínavou atmosférou mohla vzejít tak špatná kniha, alespoň pro mě Malá tajemství s toho to důvodu jsem se této knihy trochu bál, ale zde se opět ukazuje její talent a kniha je naprostá dokonalost která sice u čtvrté části trochu na pár stránkách ztratí tempo, ale to je jen malá zanedbatelná výtka. Jinak se děj žene ku předu a zážitek je na 5/5 a mohu jen doporučit. Pokud bude žebříček knih jako za rok 2023 rád ji tam dám.
Od autorky jsem přečetla všechno a na její novou knihu jsem se moc těšila. Už podle hodnocení na DK jsem věřila, že nebudu zklamaná. Knížka se četla super, styl psaní mi prostě sedí, vše je v rámci žánru uvěřitelné, hrdinové se chovají racionálně a nakonec je vše dobře vysvětleno. Thrillery už moc nečtu, ale Jennifer Hillier si nenechám ujít ani příště. Za mě velké doporučení.
"Lžím se vždycky věří snadněji než pravdě."
Abych pravdu řekla, někdy kolem padesáté strany jsem chtěla knížku odložit a nedočíst. Ale od Jennifer Hillier jsem již jeden příběh četla a moc se mi líbil, takže jsem pro jistotu vytrvala a dobře udělala. Děj postupně nabral grády a šlo o moc fajn thriller, který ke konci naopak nešel odložit.
V první půlce knihy jsem se nemohla nějak začíst, ale nevzdala jsem to. A udělala jsem dobře. Děj pak začal do sebe víc zapadat a začala jsem víc chápat spojitosti. Příběh začal byt víc akčnější a čtivý. A rozhodně to nebylo místy snadné čtení.
Jedná se o thriller, který stojí za přečtení. Čekejte několik zápletek, které se postupně odkrývají, stejně tak i chování Paris bude víc odůvodněné a pochopitelné.
Skvěle propracovaný thriller přímo nabitý napětím a množstvím uvěřitelných zápletek. Skvělé a vřele doporučuji.
Od Hillier jsem četla Wonderland pár let dozadu a ten mě bavil dost. A nebylo tomu jinak ani u Když se nikdo nedívá. Autorka píše poutavě, je to čtivé. Ani mi nevadilo, že se backstory přehrávala postupně ze dvou pohledů a děj tak mohl působit mírně repetitivně. Nemám zas tolik načtených thrillerů, takže mi stačí málo - aby se to dobře četlo, aby zápletka měla nějakou logiku a aby postavy nebyly úplně na zabití a tohle splnilo dobře všechny kritéria. Určitě se mrknu i na nějaké další knihy od autorky.
Perfektně napsaný dramatický příběh, který se dobře čte a čtenáře udržuje v napětí až do konce. Paris opravdu neměla lehký život, ale statečně s nepřízní osudu bojovala.
Od autorky už jsem pár knížek přečetla, ale tahle mi přišla nejlepší.
I přesto, že část zápletky jsem odhalila, tak kniha rozhodně neztratila na čtivosti.
Z dívenky, která v dětství neskutečně strádala,ušla hrdinka kus cesty a i v dospělosti jí osud pokouší.
Za mě hodně dobré psychologické drama.
Velmi čtivé psychologické drama, které je plné zvratů od začátku do konce. První knížka od autorky a jdu na další. Super.
vraždy manželství policejní vyšetřování
2016 | Řezník |
2012 | Pronásledovaná |
2019 | Sklenice srdíček |
2016 | Wonderland: Země divů |
2021 | Malá tajemství |
Jedna z mých nejoblíbenějších autorek.A opět nezklamala. V příběhu nic nechybí.Napěti, nostalgie, překvapení a závěr super.