Když se žena svléká
Irena Fuchsová
Povídková kniha o problémech, které během svého soužití mají a řeší manželské páry nejrůznějšího věku. Vypravěčkami dvaadvaceti osudů jsou převážně ženy. Popisují v nich vážně i s humorem všechno, co s muži zažily (dobré i zlé) a co jsou ochotny pro ně i proti nim podniknout. Hlavními náměty příběhů jsou láska, nevěra nebo žárlivost. Povídky jsou sice o ženách, ale určeny jsou oběma pohlavím.... celý text
Docela dobře jsem se u čtení bavil. Některé příběhy mi přinesly na tvář úsměv, jiné donutili k přemýšlení. Jedná se o anekdoty, které píše sám život převyprávěné do formy povídek... Některé skýtají skryté pravdy a jiné jedovatá popíchnutí. Za mě určitě doporučuji.
Krátké a vtipné povídky, spíš bych řekla možná dlouhé vtipy. Pobavily, a až na jednu povídku (Dobrá trefa), která mě spíš rozladila, bych všechny hodnotila jako dobré.
Podvůdek byl spíš víc milý než vtipný. I Petr a Marta.
Nemohu jinak, než dát 5* a doporučuji.
EDIT:
u jiné její knížky je psáno "anekdotické povídky" - to je naprosto přesné označení!
Některé povídky se mi líbily natolik, že jsem se během jejich čtení příjemně bavila, jiné nezaujaly vůbec, ale holt máme každý jiný smysl pro humor :-)
No dobře, přiznávám se - znám se s Irenkou osobně a proto ji musím hodnotit tak, jak hodnotím. Vím, že povídky píše podle vyprávění lidí, které potká cestou ve vlaku, nebo v lázních, nebo kdekoliv jinde.... Pokud hodnotím podle kritérií žánru, není to vůbec špatné čtení. Rychlá oddechovka, třeba na cestování. Žádné zbytečné vulgarity, i když téma by k tomu mohlo svádět. Doporučuji.
Zase. Povídky moc nečtu a byla jsem k tomu donucena čtenářskou výzvou. Ale zrovna Irenu Fuchsovou mám ráda. Doporučuji
2002 | Když muž miluje muže |
2002 | Když se žena svléká |
2005 | Když chce žena zhubnout |
2004 | Když je žena v lázních |
2007 | Když ženy mají své dny |
Pokud si chcete odpočnut od "světa a starostí", tak vřele doporučuji, přečetla jsem knihu za jednu noc a hezky jsem si zrelaxovala, zasmála i zanadávala. Jak už název naznačuje - nečekejte hlubokomyslnou literaturu, která ve vás ponechá nějaký povznášející kulturní zážitek, či povznášející pocit , ale jako knížka na dovolenou, nebo v létě k vodě - to je rozhodně to pravé .