Keď je to naozaj
Erin Watt
Za bežných okolností by sa cesty Oakleyho a Vaughn nikdy neskrížili. Oakley nie je obyčajný smrteľník. Tento slávny popový spevák sa môže pochváliť cenami Grammy, miliónmi fanúšičiek a povesťou šarmantného rebela. Problémovej hviezde sa však časom začne rozpadať rodinný život, s jeho hudobnou kariérou to ide dolu kopcom a bulvárne plátky si len mädlia ruky pri jeho škandalóznych výčinoch. Oakley potrebuje svetu ukázať, že konečne dospel. Nuž a kto by mu s tým pomohol lepšie ako Vaugh, čašníčka na čiastočný úväzok, ktorá musí prispievať do rodinného rozpočtu, aby sa uživili? Obyčajnejšie dievča by ste nenaši. Vaughn prijme ponuku, aby predstierala, že je Oakleyho frajerka, a pokúsi sa zmeniť jeho imidž výtržníka na seriózneho hudobníka. Pre peniaze, za ktoré si jej bratia môžu dovoliť štúdium na vysokej škole, pretrpí aj divoké hollywoodske večierky, aj fiktívne správy na sociálnych sieťach. Zaumieni si, že oklame novinárov i fanúšikov. Skrátka, obetuje sa pre dobro veci. Lenže časom začne klamať aj seba. Veď ona by sa predsa nezamilovala do nafúkaného kreténa, čo sa nevie zmestiť do kože!... celý text
Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: 2022 , Yoli (SK)Originální název:
When It's Real, 2017
![aquaver aquaver](https://www.databazeknih.cz/img/users/28_/288624/m_aquaver-QrT.jpg?v=1571678522)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Kniha byla přesně taková jak jsem čekala. A možná byla i o trošku lepší. I když byla celá kniha předvídatelná, tak i přesto se mi velmi líbila. Sice mi ze začátku trvalo než jsem se začetla a zvykla na ty postavy. Oakley i Vaughn byli úžasní. A ten její expřítel byl strašný, nebyl mi už od začátku vůbec sympatický. Chvíli jsem přemýšlela, jestli mám dát plný počet hvězd a nebo jednu ubrat. Kdybych to totiž měla porovnat třeba s Cinder & Ella tak bych musela dát o jednu míň. Ale nakonec jsem se to rozhodla ohodnotit jako každou jinou knihu, co hodnotím, a to tak, že jaký pocit z knihy mám. Proto dávám knize 5 hvězd. Doporučuji těm, co si chtějí přečíst nějakou oddechovku.
![uminaa uminaa](https://www.databazeknih.cz/img/users/25_/251433/m_uminaa-xCF.jpg?v=1544527319)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Čo sa mi na tejto knihe najviac páčilo? Že autorky ukázali, čo obnáša sláva - teda tie nepríjemné stránky slávy.
Príbeh bol predvídateľný, ale iný by som ani nechcela. Mala som chuť na ľahko čitateľný, pútavý príbeh a to som aj dostala ;)
![Luc.i Luc.i](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Příjemná romantika, super oddechové čtení. Od začátku bylo jásné jak to dopadne ale stejně jsem chtěla pořád číst dál. Bavilo mě to, bylo to dobře napsané, smála jsem se, culila jsem se, nadávala jsem. Postavy se občas chovaly trochu nelogicky ale jinak fajn knížka. 4/5*
![Ella161 Ella161](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
(SPOILER) Ty jo, to byla jízda. Neskutečně mě bavilo číst, jak se Oakley mění. To, jak se z namyšleného, bezohledného frajírka stal skutečný muž. Jak se pomalu měnil díky Vaughn. Jak k ní začínal každý další den něco cítit. Vaughn jsem si moc oblíbila. Ta holka stála nohama na zemi a i když měla těžkou situaci, snažila se na tom vidět to nejlepší. Plusové body jí přidalo to, jak byla ochotná pracovat, protože neměli peněz nazbyt (díky tomu vlastně tu dohodu podepsala). Stála si za svými názory, usměrňovala Oakleyho... vlastně celkově ho měnila. Pomáhala mu se stát lepší verze sebe samý. Byla rozumná co se celkového vztahu týče. Holky z dnešní doby by si z ní měly vzít příklad. Nikam s ničím nespěchala a čekala, až nastane ta správná chvíle. Jejího bývalého přítele jsem nemohla vystát... v jeho přítomnosti se vůbec nechovala jako její pravé já. Furt se mu podřizovala, své názory si nechávala pro sebe a dokonce pro něho dělala první poslední. Je jen dobře, že ten zmetek, který ji jen využíval, u ní díky Oakleymu neměl šanci. Ten zase Vaughn ukázal, čeho a hlavně koho je hodna. Že vztah nemusí být jen o podřizování či neprojevování svého názoru. Moc pěkná kniha s mým oblíbeným tématem (tedy muzikou). Autorkám společná práce svědčí. Moc se mi jejich společný styl psaní zamlouvá.
![LucyA7 LucyA7](https://www.databazeknih.cz/img/users/17_/173025/m_lucya7.jpg?v=1724519698)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Oddechová kniha. Od počátku bylo jasné, jak to vlastně celé dopadne a že vše směřuje ke sladkému happy endu. Postavy mi ze začátku byly trochu vzdálené - možná proto, že už jsem jiná věková kategorie ????. Ale pak jsem se docela začetla, jako čtení na dovolenou docela dobré.
![Liduka Liduka](https://www.databazeknih.cz/img/users/94_/94129/m_94129-32e.jpg?v=1493401069)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Kniha se mi líbila, ale občas mě štvali obě hlavní postavy svým chováním. SPOILER: Mám ráda příběhy, kdy se slavná osobnost zamiluje do dívky z davu, ale pokud mohu soudit, tak třeba na Cinder a Ella toto rozhodně nemá. Sice se kniha dobře četla, ale přišlo mi to celé takové nějaké vlažné. Nějak jsem jim tu jejich lásku nevěřila. Spíše mě pak zajímal Ty a Vaughanina sestra. Za přečtení ale stojí.
![Marfuška89 Marfuška89](https://www.databazeknih.cz/img/users/19_/194689/m_marfuska89-qIR.jpg?v=1548892167)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Nevím no... Jako četlo se to fajn, ale už ten námět mě nebavil...
Už na začátku jsem věděla, jak to celé dopadne a to byl u mě asi ten největší problém...
Tuto knihu jsem četla hned po dočtení série Papírová princezna, která byla skvělá, plná nečekaných situací a zvratů. Doufala jsem, že i v této knize bude nějaký zvrat, na který jsem celou knihu čekala... Nestalo se, což za mě bylo trošku zklamaní...
3* za to jak to bylo čtivě napsáno.
![bara-z5649 bara-z5649](https://www.databazeknih.cz/img/users/91_/91436/m_bara-z5649-Tm2.jpg?v=1627398234)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Na začátku mě dost vytáčely všechny hlavní postavy a ty vedlejší jsem měla mnohem radši, ale kolem cca 150 strany se vše změnilo a nastal tam ten zvrat, na který jsem tak dlouho čekala.
Tuhle oddechovou knihu doporučuji!
![ElikaS ElikaS](https://www.databazeknih.cz/img/users/28_/285092/m_elikas-650fed954223c.png?v=1695542678)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Příběhy, kde se arogantní zpěváci zamilují do dívky z davu, která je napraví, mám prostě ráda a užila jsem si i tento. Autorky zbožňuji a tato knížka není výjimkou
![Květinka48 Květinka48](https://www.databazeknih.cz/img/users/30_/303775/m_kvetinka48.jpg?v=1731613650)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Nádhera, nemohla jsem knihu odložit, dokud nebyl konec. Příběh, postavy, ať už kladné nebo záporné, vše dokonalé. Moc jsem se bavila.
![betule3 betule3](https://www.databazeknih.cz/img/users/98_/98185/m_betule3-Gyh.jpg?v=1583915032)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Knížka byla, stejně jako ostatní díla od autorek, velmi čtivá a návyková, přečetla jsem ji za jeden den. Příběh byl dost klišoidní, ale to k tomu už prostě patří. Na Royaly to sice nemá, ale stejně si myslím, že se jedná o povedenou knížku, která stojí za přečtení.
![knihomolka78 knihomolka78](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Příběh pohádkově nereálný, ale četl se dobře, byl plný jiskření, a přitom bez přílišných sexuálních scén. Mám raději knihy, kde se moc neřeší sex, ale spíše vztah těch dvou a v ideálním případě i nějaký posun a dozrávání postav, než když vám některé autorky popíší všechny detaily, často dost obscénně. Sice bych nikdy na nic takového, jako Vaughn nekývla, ale důvod jsem chápala a líbilo se mi, že i přes to všechno si dokázala zachovat svůj styl. No a Oakley – chudáček milionář:-(, i když chápu, že to v téhle branži musí být těžké a v jistých věcech mi ho líto bylo (byl zkaženej, ale hodně lidí ho využívalo), no naštěstí se vzpamatoval… :-)
![Akin309 Akin309](https://www.databazeknih.cz/img/users/29_/295197/m_akin309-Bst.gif?v=1596566294)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Tuto knihu som si okamžite zamilovala. Má užásný, zaújmavý a zamilovaný dej. Samozrejme odporučujem.
![Chvilkasnění Chvilkasnění](https://www.databazeknih.cz/img/users/19_/191026/m_chvilkasneni-7P4.jpg?v=1579179117)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Musím říct, že je kniha pěkně napsaná, krásný děj, moc hezky se čte. Určitě doporučuji, ale na Royaly to prostě nemá. ????
![Karolin77 Karolin77](https://www.databazeknih.cz/img/users/20_/209532/m_karolin77-gHs.jpg?v=1609086472)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Za mě bohužel ne. Miluji od autorek sérii Papírová princezna, ale po tom jak byla Papírová princezna skvělá prošlo tady zklamání...
Kniha mi nepřišla moc čtivá. Vztah mezi hlavními postavami mi přišel takový povrchní. Knížku už by sem si znovu nepřečetla... Čekala jsem mnohem víc a na konec jsem byla zklamaná.
Za mě slabé 3 *
![Haňulilinka Haňulilinka](https://www.databazeknih.cz/img/users/26_/267711/m_hanulilinka-qCw.png?v=1555432660)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Nemohla jsem se od knížky odtrhnout. Sice byl děj předvídatelný, ale bylo to napsáno poutavě, takže mi to vůbec nevadilo.
![petulkapeta petulkapeta](https://www.databazeknih.cz/img/users/12_/128911/m_petulkapeta-vfJ.jpg?v=1595517091)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Nebylo to špatné,ale od tehle autorky mam rada jine dila..ale příběh zpěvaka zamilovaneho do "obyčejné" divky, fajn napad.
![Luciska13 Luciska13](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Tak to byla prostě a jednoduše pohádka. Chudá dívka, sirotek, který se stará o rodinu, a slavný zpěvák, kterého chce celý svět, co víc dodat?
láska rodina lhaní, lži zpěváci pro dospívající mládež (young adult) rande s celebritou předstíraný vztahAutorovy další knížky
2018 | ![]() |
2018 | ![]() |
No, já nemám slov, ale přeci jen něco napíšu...
Naprosto mě tahle kniha dostala, takovéhle styly příběhů naprosto miluju. Oak a Vaughn byli naprosto úžasní, milovala jsem, jak do sebe sem tam rejpali – to prostě nemohlo chybět.
Vaughn EX, neboli W, je strašný kretén – absolutně jsem ho od začátku neměla ráda, stejně jako Paisley. Vaughn a Paisley, jak to zvládali se svýma bratry, to byla nádhera. Milovala jsem to. Ty a D byli úžasní strážci, a hlavně Ty a Paisley – už od začátku jsem chtěla, aby byli spolu.
Luke jako kamarád? Ha ha, falešný parchant, který jen Oaka využíval. Od začátku se mi nelíbil. Oaka otec? No, ehm, nemám slov – příšerný otec. A Oaka matka? Noo, mě překvapila tím, jak se zachovala...
Strašně mě štve, že už jsem to dočetla a teď nevím, co číst dál, jelikož od této knihy se prostě nemůžu nijak odpoutat.
Za mě je to 100% – 5 hvězdiček. Od knihy jsem se absolutně nemohla odtrhnout, i když jsem musela, moc mi to nešlo.