Cesta
Bjørn Sortland , Timo Parvela
Třetí díl vesmírného dobrodružství Kepler62. Raketoplán startuje do vesmíru. Na jeho palubě je hrstka vyvolených dětí z celého světa, které byly vybrány k účasti na nebezpečné expedici do planetární soustavy Kepler62. Jejich první zastávkou je kosmická stanice na oběžné dráze Země. Třináctiletý Ari se stará o mladšího bratra Joniho a pátrá po ztracené kamarádce Marii. Roste v něm totiž podezření, že dospělí účastníkům výpravy něco zásadního tají. Na pochyby ale není čas. Tři mezihvězdné kosmické lodě čekají poblíž stanice a dobrodružná cesta vesmírem do neznáma může začít.... celý text
Dobrodružné Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: 2018 , HostOriginální název:
Kepler62 - Kirja 3: Matka, 2016

Třetí díl čtivé a překvapivé sci-fi pro děti. Syn už si zvykl na obě hlavní postavy a začal je lépe poznávat, chápat, celkově se v tomto díle už mnohem více ponořil do příběhu. Některé souvislosti cestování na dalekou planetu jsem musela dovysvětlovat, asi bylo 9 let ještě brzy, dala bych knihu synovi na čtení spíš třeba v deseti či jedenácti letech. Náramně ho ale děj a téma knihy baví a to předtím nikdy nebyl žádný fanda do vesmíru a příběhů z budoucnosti apod. Doporučuji, série je plná zajímavých zvratů a témat, která v knihách pro děti obvykle moc nejsou (konspirace, mimozemšťané, zbraně, čtení myšlenek atd..)

3,5* Ne, prosím ne. Z Keplera se nám pomalu ale jistě stává brutálně tuctová sci-fi záležitost. Pořád zbožňuju ilustrace, které neskutečně dotváří celou knihu, ale jinak jsme dostali jen stokrát viděné jinde. A lépe.

Přijde mi, že se autoři střídají po dílu. Liché - vyprávěné z pohledu Ariho - jsou čtivější.

Tento díl se mi líbil o trochu víc než předchozí. Děj je méně chaotický a lépe na sebe navazuje. Grafické zpracování knihy je moc krásné.

(SPOILER) Víc se mi líbili minulé díly, ale tenhle taky není špatný. Jsem zvědavá jak to bude vypadat na KEPLERU62.Knihu doporučuji všem moc. : D

Konečně se v knihovně uvolnil 3.díl a já jsem si potvrdila, že tahle scifi série pro děti by mohla být to pravé. Příběh se teď konečně rozjel, prostředí zajímavé, charaktery postav jsou více vykresleny a grafické, resp. ilustrátorské řešení knihy je skvělé.
Útlá kniha rozhodně nepatří k nejlevnějším, ale věřte, že za ty peníze určitě stojí. Vlastní text i jeho skvělý překlad, absence tiskových chyb, nádherné (nejen) vesmírné ilustrace, kvalitní papír - to vše dělá z knížky opravdový zážitek!

Treti vesmirna jednohubka. Kazdopadne porad skvela serie, o cemz svedci i to, ze dnesni vecer jsem ja docitala tento dil a syn (8 let) skemral, aby si mohl jeste chvilku cist prvni dil.

Třetí díl se oproti předchozímu opět zlepšil a navnadil na čtení dalšího dílu.
Hrdinové se už dostávají do vesmíru a musí řešit opravdu složité situace a přitom si uvědomují, že je jim mnoho zatajováno.
Opět napínavé pokračování skvěle rozjeté série.