Strážkyně majáku
Diane Chamberlain
Kiss River série
1. díl >
Hrdinkou romantického psychologického románu je mladá lékařka, která prožívá manželskou i profesionální krizi. Příběh lásky dvou mužů k jedné ženě.
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 1997 , X-EgemOriginální název:
Keeper of the Light, 1992
Strážkyně majáku je moje první knížka od autorky a byla to pěkná knížka,jenom se mi nelíbila světice Annie o které vyšly najevo dost pěkné věci.Jsem zvědavá jestli i druhý i třetí díl série je pěkný.
Nechapu to. Pred casem jsem autorku objevila a na jeden zatah precetla snad 5 jejich knih a nemohla se odtrhnout. . Byla jsem nadsena, kdyz jsem v knihovne objevila Strážkyni majaku. Ale pribeh mi vubec nesedl, hlavni hrdinove hrozni do jednoho. Jediny, na koho jsem zvedava, je Lacey. Vubec nerozumim tomu, ze z minulych knih autorky jsem byla odvarena, a tahle je tak na 2*.
Tak tohle byl omyl, ještě teď mám ulepený prsty, jak z toho "kapal cukr"... tato kniha je více než 30 let stará a je to na ní hodně znát, časem se zřejmě paní Chamberlainová vypsala a našla v trošku serioznějším typu literatury, i když všechny její knihy jsou trochu romantické ... tato poputuje do knihobudky!
(SPOILER)
Romantická oddychová četba pro ženy, která je zajímavá prostředím starého majáku. Čte se příjemně, na deštivý víkend ideální, za pár měsíců nebudu vědět, o čem to celé bylo.
SPOILER: Asi mi utkví postava ženy, která v důsledku syndromu zanedbávaného dítěte není schopna funkčních vztahů a snaží se stále jen dávat bez toho, aby uměla i přijímat.
Opět pěkná kniha od Diane Chamberlainové. Jen mě docela rozčilovalo to, jak každý pokládal Annii O´Neillovou za světici a připomínky toho, že kdo ji jednou poznal, už na ni nemohl zapomenout. Světice, která žila volný život .. jehož pozdější odhalení změní životy mnoha lidí okolo. Určitě tato kniha, jako i její další díy stojí za přečtení a především k zamyšlení.
Tentokrát jsem sáhla do "historie". Knihu jsem kdysi četla a moc se mi líbila, takže jen osvěžení paměti. Olivie Simonová pracuje jako doktorka na úrazové ambulanci v Outer Banks. Sem se právě přestěhovala s Paulem Macellim, se kterým žije devět let ve spokojeném manželství. Jednoho dne se musí do vteřiny rozhodnout o pomoci Annii O´Neillové, která byla přivezena s průstřelem hrudníku. Na její verdikt čekají manžel Alec, který je veterinář a jejich děti Lacey a Clay. Annie byla velmi oblíbená a milovaná nejen mezi místními obyvateli a tak jsou všichni otřeseni z útoku na všemi zbožňovanou ženu. Ovšem nic není tak růžové, jak se zdá a své o tom ví strážkyně majáku v Kiss River Mary Poorová. Odhalení pravdy změní hodně lidem jejich myšlení a budoucí životy.....
Moc pekne cteni. Pravda, preklad mohl byt krapet lepsi, ale neda se nic delat. Jsem moc rada, ze jsem celou trilogii sehnala a tesim se na dalsi dily. 5 hvezd dat nemuzu, je videt, ze Diane se za tech bezmala 30 let vypsala a jeji soucasna dila jsou nekde jinde.
Čtivý, poutavý příběh. Místy překombinované a favorité se mi v průběhu čtení měnili, tak jak se postavy vyvíjely.
Paul a Olivia,Alec a Anni,dva manželské páry jejichž osudy jsou propleteny.Mají svá tajemství,která jim můžou zničit život.Co to všechno přinese?Určitě si přečtu i další díl.
Moc pěkná kniha tak jak to umí napsat paní spisovatelka její knihy jsou všechny pěkné dobře se čtou.
V dubnu jsem si slíbila, že se ke knihám D.CH. určitě ještě vrátím; je srpen a mně se podařilo dočíst, resp. potkat se s druhou knihu této autorky. Abych byla správně pochopena: nemám na mysli, že by kniha byla tak hrozná, ba právě naopak!
Velice zajímavý román, ve kterém vystupují vlastně čtyři hlavní postavy, jejichž vztahy jsou velmi propletené. Svatá Annie - ta tíha, kterou nesla! Zvěrolékař Alec - tak chápavý, tak milující. Novinář Paul - nešťastný romantik, slaboch? A konečně Liv a její dlouho ukrývané tajemství. Jejich životní peripetie mě neskutečně zajímaly a obdivuju autorčino spisovatelské mistrovství, s nímž nás provede příběhem plným zvratů a změn.
Kniha vyšla poprvé před více než 40 lety, ale nebýt omezených technických vymožeností (volání pouze na pevnou linku, žádný internet), mohla by být žhavou novinkou tohoto léta. Čtivá a zajímavá, takže velmi doporučuju!
Hodně dobrá kniha, ale asi jsem neměla jako první číst autorčinu knihu Krutá volba, která je podle mého názoru dokonalá. I zde se však jedná o zajímavý a napínavý příběh, který čtenáře nenechá vydechnout. A i když mi něco málo v této knize tak úplně nesedlo, určitě se trilogii chystám dočíst do konce ;-).
Moje oblíbená autorka sice nikdy nezklame, ale u tohohle příběhu jsem měla pocit jakéhosi překombinování...knihu přečtete jedním dechem, to je pravda, ale občas budete přemýšlet, na čí straně vlastně jste, budete litovat hlavních postav a nakonec si říkáte, že jste rádi, že o Vašich tajemstvích nikdo neví :-) pokud to byl záměr autorky, pak bych měla dát to nejvyšší hodnocení, nedám ho jen proto, že vím, že umí napsat mnohem lepší knihu.
Co mě ale rušilo, byly chyby v překladu, je velká škoda, že si vydavatelé nedávají větší pozor, protože pokud jste uprostřed zápletky a ruší vás chyby v textu, je to strašně nepříjemné.
Kniha, kterou jsem četla už třikrát a určitě to nebylo naposledy. Nádherný příběh plný zvratů, kde nic není takové, jak to na první pohled vypadá.
partnerské vztahy USA (Spojené státy americké) rozvod tajemství majáky ztráta blízkých Severní Karolína
2019 | Nutné lži |
2017 | Utajená sestra |
2007 | Krutá volba |
2002 | Mlčení |
2009 | Před bouří |
Tento román ponúka hlbší pohľad na ľudské vzťahy a osobné výzvy prostredníctvom príbehu plného tajomstiev a morálnych dilemat, ktorý určite osloví milovníkov psychologických a rodinných drám.
Príbeh sa odohráva v malom meste na pobreží Severnej Karolíny a je plný nečakaných zvratov a hlbokých citových výziev. Charakter hlavných postáv je prepracovaný do hĺbky a ich vnútorné konflikty a vývoj počas príbehu boli pre mňa mimoriadne pútavé.
Dej začína dramatickou udalosťou, ktorá spúšťa sériu nečakaných odhalení, skrytých tajomstiev a zložitých vzťahov medzi postavami.
Román sa zaoberá témami ako nevera, odpustenie, strata a vykúpenie.
Asi najviac sa mi páčila atmosféra malého prímorského mesta, ktorú autorka zachytila živými opismi prírody a miestneho prostredia. Rovnako aj scenérie a podmanivá krása miestnych pláží a majáku pridávajú príbehu autenticitu a čarokrásnosť.
Kniha je výbornou voľbou pre čitateľov, ktorí hľadajú hlboké a premýšľavé čítanie s autentickými postavami a bohatým dejom