Klapzubova jedenáctka
Eduard Bass (p)
![Klapzubova jedenáctka Klapzubova jedenáctka](https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/334252/mid_klapzubova-jedenactka-92C-334252.png?v=1487671794)
Humoristická povídka z roku 1922 se stala ikonickou fotbalovou pohádkou pro dospělé. Starý Klapzuba, otec jedenácti zdatných chlapců, přetvoří jejich životní elán do jedinečné fotbalové jedenáctky, která nejdříve raketovou rychlostí opustí pralesní ligu, aby pak vítězila na všech hřištích světa. Naplní tedy – dodnes jako jediná česká fotbalová parta – fotbalový sen všech českých fanoušků. Doplněno slavnými ilustracemi Josefa Čapka.... celý text
![Komnenos Komnenos](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Dobrá oddychovka. Pre deti ako stvorené. Škoda len že som ju čítal až teraz (navyše v slovenskom preklade) a nie ako dieťa, inak by som ju docenil asi viac.
![pe3czech pe3czech](https://www.databazeknih.cz/img/users/13_/1336/1336.png?v=1381127913)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Naprostá klasika české literatury... minimálně pro každého správného kluka "s koulema". Ještě dodneška bych mohl citovat dlouhé pasáže, třeba o tom, jak jenda šel do branky, protože byl největší čahoun.. a ten tréninkový drill. Mimojiné výborná příručka pro soudobého trenéra kopané s podtitulem "já na bráchu, brácha na mě".
1955 | ![]() |
1963 | ![]() |
1948 | ![]() |
1983 | ![]() |
2000 | ![]() |
Čte se to krásně, autor umí zacházet se slovy, je to příjemné u tohoto čtení nepřemýšlet a nechat se jím unášet.
Film se podařil méně, seriál je dost vzdálený od schématu knihy.