Kleptoman
Karel Žilák
Karel Žilák, autor dvou úspěšných titulů, nám opět předkládá příběh dotýkající se života lidí pohybujících se víceméně na okraji společnosti. Kriminálníci, drogoví dealeři, závislí na drogách, prostitutky, zlodějíčci i zloději, dokonce i vrazi. A také ti, kteří stojí proti nim: vyšetřovatelé a policisté. Jedni i druzí mají své pohnutky, motivy, touhy, ale i deformace, pochybné záměry, zvrácené choutky. S neobyčejnou znalostí prostředí a lidských typů nám vypráví autor příběh, v němž nechybí žádná z lidských slabostí i vášní a který vykresluje možný obrázek našich časů. ... celý text
Tak nějak nevím, kniha mě prostě úplně nepohltila, jako Pusinka a Jehla. Docela mě zklamal konec, když už se to konečně dalo pořádně rozvíjet, tak kniha skončila, a člověk se vlastně nedozvěděl, jak to dopadlo s hlavními hrdiny.
Jinak musím dát plusové body krásně "popsané" mrtvole, okamžitě mě v tom okamžiku přešla chuť na večeři :)
Musím uznat, že pan Žilák je dobrý vypravěč. Po Pusince mě velmi zaujaly osudy postav, obyčejných lidí a jejich problémů. Příběh jednoho rozhodnutí, které může změnit celý život. Velmi mě zamrzelo jen letmé naťuknutí Peterkovy ne moc známé nemoci a trestuhodné nevyužití jejího potenciálu v příběhu. Otevřený konec jsou spíš otevřená vrata, takže není ani tak otázkou zda, ale kdy....
Stylem lehce načichlým dobou minulou a soudničkami v Rudém právu je popsán celkem realistický příběh o skupině přiblblých a tím víc uvěřitelných lidiček páchajících různé nesmysly. Nejvíce originální je titulní postava policajta - kleptomana, ale i ostatní jsou celkem jedlí. Trochu zamrzí promáchlé šance v celku nosném příběhu, ale to už by byla jiná liga.
Kniha byla překvapivě dobrá, i když místy zbytečně rozvláčná, ke konci ale příběh gradoval, takže knížku hodnotím kladně, četla se velmi dobře
Kleptoman je trochu slabším Žilákovám počinem, vypráví o zlínském podsvětí, nicméně se jedná o zajímavý kriminální příběh. Vypráví osudy několika různých osob, policisty, pekařky, slováka, agresivního pasáka, bývalé ředitelce zlínské televize, tyto osudy se nakonec proplétají.
Velmi vydarena kniha..Ostatne vsechny knihy od tohoto autora jsou naprosto vynikajici..Kniha me hned vtahla do deje a musela jsem ji hned precit.Zajimavy pripeh nekolika lidi..Zajimave napsany a jeste zajimavejsi dej.Doporucuji
Knizka byla ctiva, ale v podstate o nicem… Zadny prekvapko, konec nedotazeny.